Ταξιδεύοντας σε πρώτη θέση στην ελληνική γεύση

taksideuontas-se-proti-thesi-stin-elliniki-geusi

ΠΕΜΠΤΗ, 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο Cibus της Αίγλης Ζαππείου οργανώνει ένα γαστρονομικό ταξίδι πρώτης θέσης με το νέο του μενού.

Το εστιατόριο Cibus που βρίσκεται στην Αίγλη Ζαππείου, καλεί το κοινό σε ένα γαστρονομικό ταξίδι με αφετηρία την ελληνική παράδοση. Από την Πρωτομαγιά το Cibus ανοίγει τις πόρτες του με νέο μενού, εμπνευσμένο από τον σεφ Δημήτρη Δημητριάδη.

Το «ταξίδι» περιλαμβάνει 21 πιάτα-«σταθμούς», μεταξύ των οποίων: σαλάτα με ποικιλίες από τομάτες , κινόα, φασολάκια και σάλτσα με τυρί καλαθάκι Μυτιλήνης, Γκασπάτσο με αρακά και δυόσμο, μους πατάτας και σαλάμι Λευκάδος και Σαρδέλα μαρινέ με πιπεριές Φλωρίνης, λάδι ελιάς, φάβα και vinaigrette οξύμελι.

Μπορείτε να συνεχίσετε με κουσκούς με καλαμάρι σοτέ, γαρίδες Ηγουμενίτσας και λεμονόχορτο, αρνί του «Αμπελουργού» με ξερό σταφύλι, πατάτες φούρνου, φέτα και σάλτσα από αμπελόφυλλο, μπακαλιάρο με γάλα καρυδιού, ραβιόλια παντζαριού με σκορδάτη πατάτα και αφρό ούζου και στηθοπλευρά μόσχου μαγειρεμένη σε κενό αέρος, πολέντα με μελιτζάνα, κρεμμύδι και μαρμελάδα τομάτας.

Οι γλυκές προτάσεις περιλαμβάνουν ζελέ βασιλικού – lime με φράουλες, παγωτό λεμονόχορτο και αφρό μήλο, σοκολάτα guanaja με σαμπλέ σοκολάτας, μαρμελάδα φράουλας και παγωτό Μοσχάτο Λήμνου και κρέμα γιαουρτιού με ροδάκινα, παστέλι, αφρό μυρωδικών και ζελέ λουίζας.

Πληροφορίες: Cibus, Κήπος Ζαππείου, είσοδος από Βασ. Όλγας, Αθήνα, 210-3369300, www.aeglizappiou.gr .