Groceristas: το μεγαλείο της φύσης σε ένα delicatessen

groceristas
ΠΕΜΠΤΗ, 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Οι Groceristas άνοιξαν το δικό τους μαγαζί πριν σχεδόν ένα μήνα στην οδό Ευφρονίου στο Παγκράτι και έβαλαν στόχο να μας μυήσουν στη φιλοσοφία του πραγματικού «ευ ζην», να μας γνωρίσουν τρόπους να γευτούμε απλά τη ζωή και να μας παρουσιάσουν το μεγαλείο της φύσης. Το clickatlife.gr τους γνώρισε και σας τους συστήνει...

To Groceristas είναι το πόνημα του Παναγιώτη Ροσόλυμου και της ομάδας του, το αποτέλεσμα μιας μακρόχορνης έρευνας σε όλο τον κόσμο προκειμένου να ανακαλυφθούν ξεχασμένα μπαχαρικά με ευεργετικές ιδιότητες, gluten-free τρόποι διατροφής και κρυμμένα μυστικά μακρινών τόπων και λαών.

Το μαγαζί τους είναι λιλιπούτειο αλλά πολύ πλούσιο, σε προϊόντα και αγάπη. Λειτουργεί σαν ένα εξειδικευμένο delicatessen όπου μπορεί να βρει κανείς αυτό που λείπει από

την Αθήνα. Το σύνθημά τους είναι «όλος ο κόσμος μια γειτονιά» και το κάνουν πραγματικότητα φέρνοντας τη Νικαράγουα, το Μεξικό, την Ινδία αλλά και την Κύθνο, την Τήνο και τη Μάνη στο κέντρο της πόλης μας.

Βασικό τους μέλημα είναι να μας εξηγήσουν ότι πολλές φορές η ποιότητα δεν εξασφαλίζεται από το marketing και τη διαφημιστική καμπάνια, ούτε είναι πάντα ακριβή, ακόμα κι αν αυτό είναι πολλές φορές εις βάρος του κέρδους τους. Προτιμούν πάντα να προμηθεύονται υλικά από μικρούς τοπικούς παραγωγούς από όλο τον κόσμο, που συνήθως ειδικεύονται σε λίγα προϊόντα.

Στους Groceristas  θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε για να κάνετε τη ζωή αλλά και την ψυχή σας πιο νόστιμη. Ζυμαρικά gluten free από κινόα, από φαγόπυρο, από δίκοκκο σιτάρι, αλεύρι από λιναρόσπορο ή κεχρί, καφές στιγμής από 5 δημητριακά, μπύρα από λεντινούλα (siitake), ψωμιά χωρίς γλουτένη από αμάρανθο, διαφορετικά είδη γάλακτος από ρύζι, φουντούκι, καρύδα, σόγια, αμύγδαλο, baobap, με μπανάνα και φράουλα, με ρόδι ή με godji berry, μαρμελάδες χωρίς καθόλου ζάχαρη και λάδι καρύδας για το σώμα ή το μαγείρεμα βρίσκονται στα –λιγοστά ακόμα- ράφια του Groceristas.

Τα μπαχαρικά και οι διάφορες ρίζες και σπόροι, καθώς και τα ροφήματα έχουν μια ξεχωριστή θέση στο μαγαζί. Ανάμεσά τους θα βρείτε gotu kola -το πνευματικό βότανο

των yogi που διεγείρει τα εγκεφαλικά κύτταρα και βοηθάει στη μνήμη-, σπόρους chia –τη βασική τροφή των Αζτέκων-, αλάτι Ιμαλαΐων, από τη Χαβάη που συλλέγεται με πυρόγες, αφράλα από τη Μάνη που το μαζεύουν με το κουτάλι, πορτοκαλί αλάτι από τον ποταμό Μάρει της Αυστραλίας, Μπλε αλάτι Περσίας, κύμινο από την Ινδία, σπάνιο καυτερό ινδικό κάρυ, το πιο καυτερό τσίλι του κόσμου για hardcore καταστάσεις και αμέτρητα τσάγια και φυσικά αφροδισιακά μπαχαρικά και ροφήματα.

Η πρώτη σας επίσκεψη θα συνοδεύεται από μια λεπτομερή ξενάγηση όχι μόνο στα προϊόντα του μαγαζιού, αλλά και στη φιλοσοφία πίσω από αυτά και θα περιλαμβάνει οπωσδήποτε δοκιμή αποξηραμένων φρούτων, έναν σουπερ-χυμό ημέρας και οτιδήποτε άλλο ζητήσετε. Είναι μια ολόκληρη ιεροτελεστία που ακολουθείται με προσήλωση και αγάπη, γιατί βασικός σκοπός δεν είναι τόσο η πώληση όσο η γνωριμία με τη φιλοσοφία τους.

Αυτοί είναι λοιπόν, οι Groceristas, ένα κίνημα που οι δημιουργοί του θέλουν να επεκταθεί, βασισμένο σε ανθρώπους που έχουν τη φύση μέσα τους και είναι «εξερευνητές γεύσεων», με την ευρεία έννοια του όρου, μιας και η ζωή μας αποτελείται από πολλές πολλές γεύσεις.

Οι τιμές των προϊόντων δε θυμίζουν κλασικό delicatessen, αφού εδώ μπορείτε

ενδεικτικά να βρείτε βιολογικά μακαρόνια με 1.80 ευρώ και μπαχαρικά με 1.30 ευρώ/250 gr.

Μετά από όλα αυτά, προγραμματίστε την πρώτη σας επίσκεψη στους Groceristas κι ετοιμαστείτε για ένα ανεπανάληπτο ταξίδι στις γεύσεις και τα αρώματα του κόσμου μας, ένα ταξίδι μύησης προς έναν καλύτερο ευατό. Γιατί σας αξίζει!

Πληροφορίες: Groceristas, Ευφρονίου 31-33, Παγκράτι, 213 0326323, www.facebook.com/groceristas?ref=br_tf.

Βάλια Κανελλοπούλου
[email protected]