Για νόστιμο κάρυ στο Φουάρ

fouar
ΠΕΜΠΤΗ, 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Το Φουάρ άνοιξε τις πόρτες του τον περασμένο Μάιο κι έχει γίνει hot spot στο κέντρο της Αθήνας. Εδώ θα έρθετε για νόστιμη ασιατική κουζίνα κι εξαιρετικά cocktail. Αλλά το highlight του είναι τα πεντανόστιμα πιάτα με κάρυ.

Ο χώρος του είναι υπέροχος. Με το αίθριο να σε δροσίζει ιδανικά το καλοκαιράκι, τη μουσική να παίζει αρκετά δυνατά, αλλά όχι ενοχλητικά, τα υπέροχα πιάτα να πηγαίνουν και να έρχονται και τα καλοεκτελεσμένα cocktails σε περίοπτη θέση στη φιλοσοφία του, το Φουάρ σας δίνει την τέλεια επιλογή για έξοδο.

Το μενού του κινείται γενικά σε ασιατικές γραμμές, με επιρροές κυρίως από Ταϊλάνδη, αλλά και από Κίνα, Βιετνάμ και Λίβανο, μέχρι και Ευρώπη.

Αν βρεθείτε εδώ όμως, δεν πρέπει να παραλείψετε τα εξαιρετικά πιάτα του με κάρυ. Το Green Curry Chicken (10€) είναι το πιο καυτερό από όλα τα κάρυ που θα βρείτε στον κατάλογο, αλλά και το πιο νόστιμο. Ένα μπολ γεμάτο με κοτόπουλο και σος από πράσινο κάρυ και γάλα καρύδας περιλούζει δελεαστικά ένα βουνό από steamed rice. Η γεύση του είναι μοναδική, μεστή, γεμάτη, πολύ πικάντικη αλλά και εξαιρετικά γλυκιά λόγω της καρύδας.  Αν αντέχετε τις καυτερές γεύσεις το πιάτο αυτό είναι must.

Αλλά και τα υπόλοιπα κάρυ του δεν πάνε καθόλου πίσω. Το Yellow Curry duck and pineapple (12€), με πάπια, κίτρινο κάρυ και ανανά, είναι ελαφρώς καυτερό αλλά και φρουτένια γλυκό, ενώ η πάπια είναι ζουμερή και καλοψημένη.

Το Red curry chicken (10€) με τοματίνια τσέρι και καραμελωμένα κρεμμύδια είναι επίσης, εξαιρετικό. Δίπλα σε μια γενναία μερίδα από ρύζι, οι γεύσεις από την ντομάτα, το κάρυ και το κοτόπουλο, δένουν υπέροχα με τα καραμελωμένα κρεμμύδια, δημιουργώντας ένα ελαφρύ αποτέλεσμα που δε σε βαραίνει.

Από τα υπόλοιπα πιάτα του, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα σουβλάκι κοτόπουλου Yakitori chicken με soya και sake (4€), αλλά και τα πιτάκια samosas με λαχανικά (4€), που ήταν ιδανικά τηγανισμένα και σχεδόν στεγνά από λάδι.

Πληροφορίες: Φουάρ, Μητροπόλεως 72, Μοναστηράκι, 210 3211381, 14-20 ευρώ, http://www.facebook.com/fouar.athens?ref=stream#!/fouar.athens.

Βάλια Κανελλοπούλου
[email protected]