Τα 10 καλύτερα μέρη της Ευρώπης για μια παγωμένη μπύρα

hausbrauerei-feierling
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Η μπύρα είναι το απόλυτο ποτό του καλοκαιριού, αλλά και του Φθινοπώρου. Τώρα που σιγά σιγά το καλοκαίρι μας αποχαιρετά, εμείς σχεδιάζουμε τους προορισμούς του Φθινοπώρου. Και η μπύρα αποτελεί το τέλειο κριτήριο για την επιλογή του ταξιδιού μας…

Hausbrauerei Feierling, Φράιμπουργκ, Γερμανία

Βρείτε μια θέση σε αυτό τον πανέμορφο κήπο και δοκιμάστε τη σπιτική βιολογική μπύρα Inselhopf που σερβίρεται αφιλτράριστη, μαζί με μια πλούσια μερίδα χοιρινό κότσι, ξινολάχανο και νόστιμες πατάτες φούρνου.

Oslo Bar, Salthill, Ιρλανδία

Αυτή η παμπ είναι το σπίτι της ζυθοποιίας Galway Bay και διαθέτει μια τεράστια ποικιλία από μπύρες. Το προσωπικό είναι φιλικό και εξυπηρετικό και το φαγητό πολύ καλό και αν βρεθείτε ποτέ στο Salthill αξίζει να περάσετε μια βόλτα και από εδώ.

CK Browar, Κρακοβία, Πολωνία

Αυτό το μαγευτικό ζυθοποιείο βρίσκεται κάτω από τα καλντερίμια της δεύτερης μεγαλύτερης και παλαιότερης πόλης της Πολωνίας. Η μπυραρία αποτελείται από μια αίθουσα με μεγάλα κοινόχρηστα τραπέζια, όπου διψασμένοι πελάτες παραγγείλουν από ένα πύργο σπιτικές μπύρες. Οι επιλογές είναι άπειρες και μπορείτε να τις συνοδεύσετε με ένα πιάτο από κυνήγι.

Eleszto bar, Βουδαπέστη

Με ένα μείγμα από μπύρες της δικής του ζυθοποιίας και άλλων από την Ουγγαρία και την Αυστρία, το Eleszto αποτελεί ένα στολίδι στην καρδιά της Βουδαπέστης. Προσελκύει νεαρόκοσμο αλλά οι τουρίστες είναι επίσης καλοδεχούμενοι. Τα σημεία αναφοράς είναι το karpi busza και το tavoli.

Les Trois Brasseurs, Λιλ, Γαλλία

Αυτή η γαλλική μπυραρία σερβίρει μια μεγάλη ποικιλία από μπύρες που παράγονται στο χώρο του ξενοδοχείου. Σερβίρει μια εξαιρετική λευκή μπύρα (biere blanche) και μπορείτε να ζητήσετε να δοκιμάσετε τις τρεις μπύρες τους, μια λευκή, μια ξανθιά και μια μαύρη.

Pivovarsky Dum, Πράγα

Όπως και αν προτιμάτε την μπύρα σας, η συλλογή του Pivovarsky Dum δε θα σας απογοητεύσει. Απέχει από την πλατεία Wenceslas ακριβώς όσο χρειάζεται ώστε όταν φτάσετε να είστε διψασμένοι.

‘t IJ, Άμστερνταμ

Στεγάζεται σε έναν ανεμόμυλο στα προάστια του Άμστερνταμ και είναι έτσι σχεδιασμένο για να αποτελεί στέκι για τους ντόπιους που θέλουν να περάσουν για ένα ποτό ή ένα σνακ στο δρόμο της επιστροφής από τη δουλειά. Η μπύρα ποικίλλει από καθαρή πικρή pilsner μέχρι φρουτώδη βελγικού τύπου, καθώς και ειδικές εκδόσεις που δε θα βρείτε πουθενά αλλού.

The Sheffield Tap, Σέφιλντ, Αγγλία

Μια καλή ποικιλία από καλά διατηρημένα βαρέλια μπύρας μαζί με μια τεράστια ποικιλία εμφιαλωμένων έχει μετατρέψει την pub σε σημείο συνάντησης.

Fabrica Maravillas, Μαδρίτη

Η Fabrica Maravillas είναι μια μικρή αλλά πολύ όμορφη παμπ που σερβίρει πέντε μπύρες που παράγονται στις εγκαταστάσεις. Για μια πόλη που είναι γνωστή για το κρασί και τα οινοπνευματώδη ποτά της, όταν αυτή η παμπ άνοιξε το 2012 ήταν μια ευχάριστη εναλλακτική. Αποτελεί σημείο συγκέντρωσης για όλους τους λάτρεις της μπύρας στην ισπανική πρωτεύουσα.

Rakovsky Brovar, Μινσκ, Λευκορωσία

Μια πολύ καλά διατηρημένη παμπ που σερβίρει αφρώδη ποτήρια μπύρας και χορταστικό φαγητό. Η πρωτεύουσα της Λευκορωσίας έχει τη φήμη ότι είναι λίγο επικίνδυνη για όσους την επισκέπτονται για πρώτη φορά, ωστόσο ένα μεγάλο μπολ solyanka (πικάντικη σούπα) και μια μαύρη μπύρα αρκούν για να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να νιώσετε οικεία.