8ο φεστιβάλ κυκλαδίτικης γαστρονομίας «Νικόλας Τσελεμεντές» στη Σίφνο

sifnos-festival-i
ΔΕΥΤΕΡΑ, 01 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Η Σίφνος «στρώνει» και φέτος το τραπέζι με παραδοσιακά εδέσματα στην κεντρική πλατεία του Αρτεμώνα και περιμένει τους… «πιστούς» της στο 8o Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» στις 4, 5 και 6 Σεπτεμβρίου.

Αν βρίσκεστε ή σκοπεύετε να βρεθείτε στη Σίφνο στις 4, 5 και 6 Σεπτεμβρίου, τότε ένα πολύ ενδιαφέρον φεστιβάλ με πρωταγωνιστές τα παραδοσιακά, κυκλαδίτικα φαγητά σας περιμένει να το τιμήσετε.

Νησιά όπως η Αμοργός, η Ανάφη, η Άνδρος, η Αντίπαρος, η Δονούσα, η Ηρακλειά, η Ίος, η Κέα, η Κίμωλος, τα Κουφονήσια, η Κύθνος, η Μήλος,η Μύκονος, η Νάξος, η Πάρος, η Σαντορίνη, η Σέριφος, η Σίκινος, η Σύρος, η Σχοινούσα, η Τήνος και η Φολέγανδρος φιλοξενούνται και συμμετέχουν στη μεγάλη αυτή «κυκλαδική γιορτή» με αντιπροσωπείες μαγείρων, οργανοπαικτών και χορευτών. Φιλοξενούμενο νησί εκτός Κυκλάδων η Αστυπάλαια.

Για το 8ο φεστιβάλ, μάλιστα, φωτογραφήθηκε από το δημιουργό Βαγγέλη Ρασσιά η ηθοποιός και σκηνοθέτης Αθηνά Παππά, η οποία κατάγεται από τη Σίφνο και είναι και το πρόσωπο της καμπάνιας της φετινής διοργάνωσης.

Στο πλαίσιο της τριήμερης διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν:
-δράσεις για παιδιά (Παιδομαγειρέματα) με στόχο τον προσανατολισμό τους στην υγιεινή διατροφή
-επιδείξεις παρασκευής παραδοσιακών συνταγών
-προβολές με θέμα την παραγωγή των τοπικών γαλακτοκομικών προϊόντων και την παρασκευή γλυκισμάτων (λουκουμιού και χαλβαδόπιτας) στο παλιότερο παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο της Σίφνου
-επί τόπου επίδειξη της λειτουργίας ανεμόμυλου – παραγωγή αλευριού και παρασκευή ψωμιού
-παρουσίαση της “Τράπεζας Αγάπης” από την Εκκλησιαστική Επιτροπή του Προφήτη Ηλία του Αψηλού

Στο φεστιβάλ συμμετέχουν και φέτος επώνυμοι και καταξιωμένοι σεφ, ενώ δεν θα λείψουν και οι μουσικές εκδηλώσεις.