Φθινοπωρινά φεστιβάλ… γεύσεων ανά τον κόσμο

food-festival
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Άλλα είναι περίεργα, άλλα είναι σοβαρά, άλλα τιμούν το φαγητό κι άλλα το ποτό. Ας δούμε ποια είναι μερικά από τα φεστιβάλ γεύσεων που προγραμματίζονται για το φθινόπωρο του 2014.

Αν μέχρι τώρα ταξιδεύατε μόνο για μουσικά φεστιβάλ στο εξωτερικό, ήρθε η ώρα να βάλετε και τα φεστιβάλ φαγητού στη λίστα σας, προκειμένου να γνωρίσετε γεύσεις από όλο τον κόσμο σε ένα διασκεδαστικό περιβάλλον.

Ludlow Food Festival, Αγγλία (12-14 Σεπτεμβρίου)
Στην επαρχία Shropshire στα West Midlands της Αγγλίας, για… 20η χρονιά πραγματοποιείται το Ludlow Food Festival, με περίπου 180 τοπικούς παραγωγούς τροφίμων και ποτών και κορυφαίους σεφ, το οποίο προσελκύει περίπου 20 χιλιάδες επισκέπτες. Μάθετε περισσότερα στο www.foodfestival.co.uk

Oktoberfest, Γερμανία (20 Σεπτεμβρίου – 5 Οκτωβρίου)
Από τα πιο διάσημα φεστιβάλ μπίρας του κόσμου, το Oktoberfest του Μονάχου δεν γίνεται να λείπει από τη λίστα όσων λατρεύουν τη μπίρα και τα παρελκόμενά της. Από τις 20 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις αρχές του Οκτωβρίου, στο Oktoberfest το μόνο που έχει σημασία είναι η παγωμένη μπίρα και τα τεράστια ποτήρια στα οποία μπορείτε να την απολαύσετε. Μάθετε περισσότερα στο www.oktoberfest.de/en/.

Vegeterian Festival, Ταϊλάνδη (23 Σεπτεμβρίου – 3 Οκτωβρίου)
Κάθε χρόνο στο Πουκέτ της Ταϊλάνδης πραγματοποιείται το φεστιβάλ για χορτοφάγους, το οποίο είναι πολύ πιο εκκεντρικό απ’ όσο ακούγεται. Μέρος των εκδηλώσεων, εκτός από τ’ ότι γιορτάζεται η αποχή από το κρέας, είναι και ένα είδος body piercing στο πολύ πιο βάρβαρό του, σαν μέσο για να διώξουν μακριά το «κακό» και να φέρουν καλή τύχη στην κοινότητα. Μάθετε περισσότερα εδώ www.phuket.com/festival/vegetarian.htm.  

Galway Oyster Festival, Ιρλανδία (25-28 Σεπτεμβρίου)
Αν τα μύδια, τα στρείδια και δε συμμαζεύεται ανήκουν στις αγαπημένες σας γεύσεις, τότε αυτό είναι το φεστιβάλ για εσάς. Γιορτάζοντας φέτος τα 60α του γενέθλια, το φεστιβάλ έχει υποδεχτεί πάνω από μισό εκατομμύριο επισκέπτες, οι οποίοι έχουν καταναλώσει περισσότερα από… 3 εκατομμύρια στρείδια. Κι όλα, βέβαια, γίνονται με τη συνοδεία σαμπάνιας, Guinness και ιρλανδικής μουσικής. Μάθετε περισσότερα εδώ: http://galwayoysterfestival.com/

Alba Truffle Fair, Ιταλία (11 Οκτωβρίου – 16 Νοεμβρίου)
Ένα από τα θαύματα της… γκουρμέ φύσης, η άσπρη τρούφα γιορτάζεται στο Alba Truffle Fair, όπου μπορείτε να τη βρείτε σε προσφορά –σημαντικό αν σκεφτείτε ότι το κόστος της συνήθως να ξεπερνάει τα 5000 ευρώ το κιλό. Το πανηγύρι αυτό επαναλαμβάνεται εδώ και 80 χρόνια και φέτος θα πραγματοποιείται κάθε Σαββατοκύριακο από τις 11 Οκτωβρίου μέχρι τις 16 Νοεμβρίου.

Räbechilbi Turnip Festival, Ελβετία (8 Νοεμβρίου)
Φεστιβάλ προς τιμήν της ρέβας λαμβάνει χώρα στις 8 Νοεμβρίου, όπου πρόκειται να παρουσιαστούν έργα… τέχνης σκαλισμένα πάνω εν λόγω λαχανικό.