Old boy: νέο, πολύχρωμο all-day στέκι στην Αγία Παρασκευή

old-boy-kafe
ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Μόλις δύο εβδομάδων και κάτι ημερών, το Old boy άνοιξε στην Αγία Παρασκευή και φέρνει τη δική του αισθητική στην περιοχή.

Μια ανάσα από την Αγίου Ιωάννου, τον κεντρικό δρόμο της Αγίας Παρασκευής, ένα νέο café άνοιξε στην περιοχή, με στόχο να της χαρίσει λίγο από το δικό του χρώμα. Κι απ’ αυτό, έχει πολύ!

Από τον πολύχρωμο φράχτη του, πριν ακόμη μπει κανείς στο μαγαζί, το Old boy φανερώνει αμέσως πως έχει το δικό του χαρακτήρα, σφυρίζοντας αδιάφορα και κοιτώντας από την άλλη εκεί που οι στυλιστικές νόρμες επιβάλλουν τζαμαρίες, μεγάλους καναπέδες και μίνιμαλ διακόσμηση στα περισσότερα café-bar. Στο Old boy πέφτει… ξύλο! 

Μην τρομάζετε, δεν εννοούμε ότι θα σας υποδεχτούν με αριστερό ντιρέκτ ή δεξί κροσέ, αλλά ότι θα εντυπωσιαστείτε από τις ξύλινες κατασκευές που κυριαρχούν, τις οποίες μάλιστα εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν οι ιδιοκτήτες Χρήστος και Μαρία, σφραγίζοντας τη διακόσμηση του café με τη δική τους άποψη: ξύλινα τραπέζια στολισμένα με γλαστράκια στον εξωτερικό χώρο του μαγαζιού, ξύλινη βιβλιοθήκη με κορνίζες, βιβλία και διάφορα διακοσμητικά στο εσωτερικό, η οποία μετατρέπει αυτόματα το μέρος σε οικείο και «ζεστό», μπαρ «ντυμένο» με ξύλινες, πολύχρωμες τάβλες και το πιο εντυπωσιακό απ’ όλα, φωτιστικά με χοντρά κορδόνια που κρέμονται από το ταβάνι από ξύλα, επίσης κατασκευής των ιδιοκτητών, με τη Μαρία να έχει την έμπνευση και τον Χρήστο να αναλαμβάνει την υλοποίηση.

Από ένα τέτοιο, diy και οικείο περιβάλλον, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι σπιτικές επιλογές από το μενού, το οποίο εκτός από τον αρωματικό του καφέ με τη συνοδεία σπιτικού, νόστιμου κέικ και τα κλασικά ποτά σε καλές τιμές, περιλαμβάνει σπιτική λεμονάδα με ρόδι και λεβάντα, πίτσα με σπιτική ζύμη για τους πιο πεινασμένους και μοχίτο με... δική τους, μυστική συνταγή.

Οι jazz, soul, blues και swing ρυθμοί του, που έχουν σκοπό να σας ταξιδέψουν σε προηγούμενες δεκαετίες, φαίνεται πως «κρατούν» τον κόσμο και για ποτό αργά το βράδυ, ενώ σχεδιάζονται και θεματικές μουσικές βραδιές, όπως και πάρτι με live συγκροτήματα. Κι εκεί θα μπορέσετε να… τσουγκρίσετε στην υγειά σας τα γευστικά cocktail του μαγαζιού, όπως το Porn Star (με vodka, σιρόπι ζάχαρης, lime, vanilla, λικέρ passoa και πουρέ passion fruit) που έχει και μεγάλη ζήτηση, το Still Summer με τσίπουρο και πολλά άλλα. Οι πιο παραδοσιακοί μην ανησυχείτε. Τσίπουρο, ούζο, ρακόμελο και όλα τα συναφή δεν λείπουν από τις επιλογές σας.

Κάνοντας έναν… πολύχρωμο ελιγμό στα καθιερωμένα και ελκύοντας αυτούς που δεν θέλουν να πιουν διαδικαστικά τον καφέ ή το ποτό τους, αλλά να τον απολαύσουν σε ένα περιβάλλον όπου τα πάντα, από τη μουσική μέχρι το μενού (ακόμα και τις... τουαλέτες), έχουν κάτι να πουν, ένα είναι σίγουρο: το Old boy «κρατάει» χαρακτήρα. 

Πληροφορίες: Old boy café-bar, Ελβετίας 14 Αγ. Παρασκευή, ανοιχτά από το πρωί στις 10, https://www.facebook.com/pages/OldBoy-Bar-AgParaskeyh/590856867690542

Τζούλια Τασώνη