Γνωριμία με τον κόσμο του κρασιού στη Θεσσαλονίκη

krasi-krasi
ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Οι λάτρεις του κρασιού στη συμπρωτεύουσα θα έχουν την ευκαιρία να… τρυπώσουν στον κόσμο του και να το γνωρίσουν καλύτερα, με ένα πολύ επιμορφωτικό σεμινάριο.

Το κρασί αποτελεί κάτι πολύ περισσότερο από ένα συνοδευτικό ποτό για το φαγητό για πολλούς ανθρώπους. Γι’ αυτό η Wine Plus τους δίνει την ευκαιρία να αποκτήσουν τα απαραίτητα «εφόδια-εργαλεία» για την κατανόησή του, με το σεμινάριο κρασιού που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Σεπτεμβρίου, στο Met Hotel στη Θεσσαλονίκη.

Με οδηγό τη χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο Μαρία Νέτσικα, το σεμινάριο θα επιμορφώσει τους συμμετέχοντες ως προς το:

  • τι είναι το κρασί, πώς φτιάχνεται και πώς η ποικιλία του σταφυλιού επηρεάζει τη γεύση του
  • πότε ένα κρασί είναι έτοιμο για κατανάλωση και πώς η ηλικία του και η σοδεία παραγωγής του επηρεάζουν τη γεύση του
  • πώς δοκιμάζουμε, αξιολογούμε και περιγράφουμε ένα κρασί, μεταφράζοντας με σωστές λέξεις τις οπτικές, οσφρητικές και γευστικές εντυπώσεις μας
  • ποιο κρασί ταιριάζει με το φαγητό μας
  • ποιο στυλ κρασιού μάς ταιριάζει περισσότερο και πώς απολαμβάνουμε κάθε φιάλη που επιλέγουμε

Το σεμινάριο «Γνωριμία με τον κόσμο του κρασιού» είναι ιδανικό για όσους ενδιαφέρονται για το κρασί και θέλουν να μάθουν περισσότερα γι’ αυτό, αλλά και για εκείνους που θέλουν να εμπλουτίσουν τις βασικές τους γνώσεις. Περιλαμβάνει ενημερωτικό υλικό, γευστική δοκιμή κρασιών και συμμετοχή στην πρώτη για τη φετινή σεζόν συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI’96 η οποία θα ακολουθήσει ακριβώς μετά (20:00–22:00) και θα ξεκινήσει το ετήσιο ταξίδι στον κόσμο του κρασιού με τα «Χαρμάνια του Ασύρτικου». Στη συνάντηση θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε αντιπροσωπευτικές εκφράσεις των χαρμανιών του Ασύρτικου με ελληνικές και κοσμοπολίτικες ποικιλίες και πάλι με οδηγό την κυρία Νέτσικα,  με την παρουσία και τον οινολόγου και οινοποιού Βαγγέλη Γεροβασιλείου.

Για να γίνετε μέλος του Wine Club THESSALONIKI’96 επικοινωνήστε με τη Wine Plus στα παρακάτω στοιχεία.

Πληροφορίες: Wine Plus, Καρυωτάκη 5, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 888311, [email protected], www.wineplus.gr, στις 24/9 στις 18:30, κόστος συμμετοχής: 18 ευρώ.