Το Belle Amie φιλοξενεί την παρουσίαση δίσκου της Γεωργίας Νταγάκη

belle-amie
ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Τρεις ημέρες πριν από τη μεγάλη συναυλία της στις 21 Σεπτεμβρίου που ρίχνει την αυλαία του φεστιβάλ Αμαρουσίου, η Γεωργία Νταγάκη κάνει μια αποκλειστική εμφάνιση μόνο για τους φίλους του Belle Amie, του ιστορικού ουζερί με τις παραδοσιακές και σύγχρονες γεύσεις που συγκλονίζουν κάθε ουρανίσκο.

Στο ιστορικό ουζερί του Μπελαμή στον Πειραιά που έχει αναβιώσει ως Belle Amie στον ίδιο χώρο, πρόκειται να γίνει η παρουσίαση δίσκου της Γεωργίας Νταγάκη σήμερα το βράδυ, μόλις 3 ημέρες πριν τη μεγάλη της συναυλία στις 21 Σεπτεμβρίου. Σε ένα εντυπωσιακό νεοκλασικό, με βιενέζικες καρέκλες, μαρμάρινες κολώνες, τοιχογραφίες, αυθεντικές απλίκες και παλιό πλακάκι, η Γεωργία Νταγάκη γιορτάζει την ολοκλήρωση του δίσκου της στο Βερολίνο και την έναρξη της κυκλοφορίας του στο εξωτερικό την ίδια εκείνη μέρα.

Στην παρουσίαση θα παρευρεθούν γνωστοί καλλιτέχνες, φίλοι της Γεωργίας Νταγάκη, καθώς και οι συντελεστές και οι παραγωγοί του δίσκου. Η Γεωργία Νταγάκη, πάντα με την λύρα της, θα κάνει μια unplugged παρουσίαση του δίσκου της με τίτλο «Φόβος», συνοδευόμενη από τον σπουδαίο κιθαρίστα, Δημήτρη Λάππα σε μια βραδιά όπου η μουσική θα συναντήσει τις γευστικές προτάσεις του Belle Amie, με τοπικά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και ροφήματα κλασικά ή πιο προχωρημένα.

Στο Belle Amie θα απολαύσετε από το πρωί παραδοσιακές, αλλά και σύγχρονες γεύσεις, με ελληνικό καφέ, λουκουμάκι, υποβρύχιο, σουμάδες και μανταρινάδες, αλλά και freddo για τους πιο... προχωρημένους, ενώ από το απόγευμα γεύσεις από γαλακτομπούρεκο, παγωτό από φρέσκο γάλα με γλυκό φιρίκι μας βάζουν σε διλήμματα. Για να μην αναφερθούμε στα υπέροχα κοκτέιλ του με ελληνικά αποστάγματα, βότανα, φρούτα και λικέρ...

Η κουζίνα του ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα φέρνοντας στα πιάτα μας κρητικό ριφάκι, μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού από τους συνεταιρισμούς του Πηλίου, σπιτικά αλλαντικά της Θράκης, φάβα του Φενεού και φακή της Λευκάδας, τονάκι της Αλοννήσου και αλίπαστα της Χαλκιδικής, χέλι της Ηπείρου και τυριά της Ρούμελης.

Την εσωτερική διακόσμηση του διατηρητέου πια μνημείου του Belle Amie, έχει επιμεληθεί ο interior architect Κοσμάς Καραβάς, εναρμονίζοντάς την με την επιβλητική δυναμική του κτηρίου και εντυπωσιάζοντας κάθε επισκέπτη.

Πληροφορίες: Belle Amie, Αγγέλου Μεταξά 11 & Βούλγαρη, Πλ. Κανάρη, Πειραιάς, τηλ. 210 4175740, στις 18/9, στις 21.30.