Κουζίνα με άρωμα από Κυκλάδες στο Βυζαντινό

buzantino-hilton
ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Γεύσεις καλοκαιριού, με ένα πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα στην κουζίνα των Κυκλάδων, σερβίρει το εστιατόριο Βυζαντινό του Hilton.

Θέλοντας να δώσει παράταση στη γεύση του ελληνικού καλοκαιριού, το εστιατόριο Βυζαντινό του Hilton κάνει το δικό του αφιέρωμα στην κουζίνα των Κυκλάδων. Από τις 18 έως τις 27 Σεπτεμβρίου, πάνω από 50 παραδοσιακά, νησιώτικα πιάτα θα εναλλάσσονται καθημερινά στο μπουφέ, προκειμένου να σας μυήσουν στις ιδιαίτερες γεύσεις και στα αγνά υλικά μιας από τις πιο ενδιαφέρουσες περιοχές της Ελλάδας.

Η κυκλαδική κουζίνα είναι το τέταρτο από μια σειρά αφιερωμάτων σε ελληνικές, παραδοσιακές γεύσεις που ξεκίνησε πέρυσι το χειμώνα με την Κρητική, την Πελοποννησιακή και την Πολίτικη κουζίνα, ενώ ήδη ο executive chef Κώστας Αθανασίου και η ομάδα του ετοιμάζονται για την ηπειρώτικη και την κυπριακή εβδομάδα, που θ’ ακολουθήσουν, αναζητώντας αυθεντικές συνταγές και προϊόντα Π.Ο.Π.

Μερικά από τα πιάτα που θα δοκιμάσετε είναι ρεβυθάδα, μαστέλο και καπαροσαλάτα Σίφνου, καλόγερο Αμοργού, πατατάτο, μπραντάδα, τοματοκεφτέδες Σαντορίνης, ματσάτα Φολεγάνδρου με κόκορα, χοιρινό ρόστο και αρνί με πάτουδα Νάξου, φρουτάλια Άνδρου και κοπανιστή Μυκόνου.

Αξίζει να ετοιμάσετε και το δικό σας πλατό τυριών επιλέγοντας από το μπουφέ γραβιέρα, αρσενικό, κομό και μελανοτύρι Νάξου, Σαν Μιχάλη από τη Σύρο κ.ά. Μην παραλείψετε να απολαύσετε στο τέλος ελληνικό καφέ ψημένο στη χόβολη μαζί με παραδοσιακά κυκλαδίτικα γλυκά από το μπουφέ: χαλβαδόπιτες και λουκούμια Σύρου, κοπανιά και μελιτίνια Σαντορίνης, βρεχτό Κέας, μελιτερά Ανάφης, καρπουζόπιτα Μήλου κ.ά.

Το ξενοδοχείο σας παρέχει δωρεάν θέση πάρκινγκ κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στο εστιατόριο, ενώ η τιμή του μπουφέ κατ’ άτομο είναι €38.

Πληροφορίες: Εστιατόριο Βυζαντινό, Hilton, Βασιλίσσης Σοφίας 46, Αθήνα, τηλ. 210 7281400, http://www.hiltonathens.gr/gr/dining_and_bars.html#byzantino