Πειραματικά κρασιά από την εταιρεία Μπουτάρη

mpoutari
ΤΕΤΑΡΤΗ, 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Δύο πειραματικά κρασιά, Syrah και Μοσχοφίλερο, παρουσίασε η εταιρεία Μπουτάρη στο κοινό της… «Φυσικής αντίστασης».

Στο πλαίσιο της προβολής της νέας ταινίας «Φυσική Αντίσταση» του σκηνοθέτη Τζόναθαν Νόσιτερ με θέμα τα φυσικά κρασιά, η εταιρία Μπουτάρη, που εστιάζει και επενδύει στον πειραματισμό και την έρευνα, παρουσίασε στο κοινό τα πειραματικά της κρασιά Syrah και Μοσχοφίλερο, αποτελέσματα της τεχνικής οινοποίησης χωρίς θειώδες.

Η τεχνική αυτή αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας για την εταιρία την τελευταία πενταετία τόσο ως προς τη διαδικασία, όσο και ως προς την προσαρμογή στην ποικιλία σταφυλιών. Το Syrah από το Κτήμα Ρωξάνης Μάτσα στην Αττική και το Μοσχοφίλερο από το κτήμα Μπουτάρη στην Μαντινεία, αποτελέσματα αυτής της τεχνικής οινοποίησης, αποτελούν κρασιά με ιδιαίτερο χαρακτήρα που αξίζει να τα ανακαλύψει ο οινόφιλος καταναλωτής.  

Τα χαρακτηριστικά των κρασιών:

  • SYRAH από το κτήμα Ρωξάνης Μάτσα στην Παλλήνη Αττικής, από σταφύλια βιολογικής γεωργίας (Σοδειά 2013, Αλκοόλη 13%)

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έκφραση του Syrah με έντονη την αυθεντικότητα στο πλούσιο φρουτώδες άρωμα και την γεύση. Λαμπερός, πορφυρός οίνος με ιώδεις ανταύγειες. Έντονο, φρέσκο άρωμα όπου ξεδιπλώνονται αρώματα, φράουλας, βατόμουρου, άλλα και σύκου. Στο στόμα συνδυάζει  φρεσκάδα και  ζωντάνια  με την πλούσια, γεμάτη γεύση του αφήνοντας ένα λεπτό άρωμα μαύρων κόκκων πιπεριού στο τέλος. Φρέσκος, μαλακός, ισορροπημένος στην οξύτητα με καλή δομή.

  • ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ από το κτήμα Μπουτάρη στην Μηλιά Μαντινείας, από σταφύλια Βιολογικής Γεωργίας (Σοδειά 2013, Αλκοόλη 12%)

Η τυπικότητα του Μοσχοφίλερου εμπλουτισμένη στο αρωματικό προφίλ και υποστηριζόμενη από γευστική ισορροπία και πολύ μεγάλη διάρκεια. Λαμπερός λευκοκίτρινος οίνος. Στην μύτη κυριαρχούν αρώματα εσπεριδοειδών, λεμονιού και τριαντάφυλλου. Στη γεύση είναι πολύ γεμάτο με δομή και ισορροπία και έντονη αίσθηση λιπαρότητας μέχρι την επίγευση.