Blanco Αγνάντι: γεύσεις με τη θάλασσα στο… πιάτο

agnanti
ΠΕΜΠΤΗ, 09 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Λίγο πριν τη λίμνη της Βουλιαγμένης, το Αγνάντι Blanco φοράει τα άσπρα του και τα συνδυάζει με το μπλε της θάλασσας που απλώνεται μπροστά του, με τις υπέροχες γεύσεις του να ολοκληρώνουν το πακέτο απόλαυσης.

Στην Ποσειδώνος, στο ύψος της Βουλιαγμένης, μπορεί τα αυτοκίνητα να περνούν μανιασμένα, μερικά βήματα προς την πλευρά της θάλασσας, όμως, ο δρόμος θα σας βγάλει μακριά από την κίνηση και το στρες.

Με θέα το απέραντο γαλάζιο, το Blanco Αγνάντι έχει τοποθετηθεί ακριβώς στο σημείο όπου μπορεί να «ρουφήξει» όλα τα άγχη και τα προβλήματα της καθημερινότητας και να μας χαλαρώσει μόνο με τη θέα του, χωρίς καν να δοκιμάσουμε τις γεύσεις του. Δοκιμάζοντας δε και τα πιάτα του, ολοκληρώσαμε μια απολαυστική εμπειρία που μύριζε εκτός από φρέσκια σάλτσα ντομάτας, καταπράσινη ρόκα και νόστιμα μανιτάρια και λίγο… καλοκαίρι.

Ο χώρος του Blanco Αγνάντι χωρίζεται σε εσωτερικό και εξωτερικό και το χρώμα που το χαρακτηρίζει είναι –μαντέψτε- το άσπρο. Σε ένα φωτεινό περιβάλλον με τζαμαρία, ξύλινο πάτωμα, ψηλά και χαμηλά τραπέζια και δύο bar, θα λέγαμε ότι αν ο καιρός το επιτρέπει, επιλέξτε τον εξωτερικό του χώρο για να έρθετε σε πιο άμεση επαφή με την αίσθηση της ηρεμίας και της χαλάρωσης που προσφέρει η θάλασσα.

Μπορείτε να ξεκινήσετε από το πρωί με καφέ και πρωινό (από φρουτοσαλάτα με γιαούρτι και μέλι, μέχρι ομελέτα energy με ασπράδια, κολοκυθάκι και κοτόπουλο στον ατμό), ενώ αν φτάσετε πεινασμένοι προς το μεσημέρι, οι επιλογές είναι άπειρες, γευστικές και μυρωδάτες, εμπνευσμένες από την ιταλική μεσογειακή κουζίνα με Consulting Chef τον Giorgio Spanaki.

Ξεκινώντας με τα ορεκτικά, η τάρτα λαχανικών με σάλτσα τυριού, το τυρί camabert  ψημένο στον φούρνο, σερβιρισμένο με μαριναρισμένα ψητά λαχανικά και αλλαντικά και η ποικιλία αλλαντικών και τυριών θα ικανοποιήσουν κατά πολύ τους φίλους του τυριού. Όσοι δεν αντέχετε τις αλμυρές και καυτερές γεύσεις, καλύτερα να μείνετε μακριά από την ποικιλία. Για τους πιο… εκλεκτικούς, μια σούπα πατάτας βελουτέ με τραγανό σπέκ και μανιτάρια porcini, με άρωμα τρούφας, μπορεί να σημάνει ένα πολύ γευστικό εναρκτήριο λάκτισμα για το γεύμα τους.

Στα κυρίως, τα ζυμαρικά και οι πίτσες έχουν κυρίαρχο ρόλο. Οι λάτρεις της πίτσας μάλλον θα κινηθούν προς την Pizza caprese με σάλτσα τομάτας, φρέσκια μοτσαρέλα, φρέσκια τομάτα, βασιλικό, φλοίδες παρμεζάνας και κρέμα από βαλσάμικο, ενώ όσοι κάνουν ένα γρήγορο πέρασμα στο μενού με τα κυρίως, θα καταλάβουν ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Ανάμεσα στο ριζότο με κολοκύθα, φρέσκο λουκάνικο και μανιτάρια porcini, το τηγανιτό κανελόνι γεμιστό με τυριά και σάλτσα αματριτσάνα, τα λιγκουίνι με γαρίδες, φρέσκια τομάτα και ρόκα και τα νιόκι γεμιστά με μοτσαρέλα σε σάλτσα τομάτας, η επιλογή μάλλον είναι δύσκολη. Και για να μας δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο, στο μενού υπάρχει και φιλέτο γλώσσας με βραστά λαχανικά εποχής και φιλέτο μοσχαρίσιο με άγρια μανιτάρια, σάλτσα μαρσάλα και πατάτα ογκρατέν και ταλιάτα στήθους κοτόπουλου με σάλτσα, μπρινουάζ λαχανικών και φλαν καρότου…

Η σαλάτα φυσικά δεν γίνεται να λείπει από το γεύμα, δίνοντάς του μια πιο πράσινη νότα. Δοκιμάστε τη σαλάτα με φακές, μαριναρισμένα παντζάρια και τυρί κατσικίσιο και κλείστε το γεύμα σας με ένα μιλφέιγ σπασμένο με κρέμα σαντιγύ και φράουλες, αν δεν σας «ρίξει» το Semifreddo από σοκολάτα, βανίλια, που σερβίρεται με ζεστό espresso.

Η εμπειρία Blanco Αγνάντι συνεχίζεται και το βράδυ, με δροσερά κοκτέιλ, μπίρες και κρασί, πράγμα που σημαίνει ότι η επίσκεψη στο μαγαζί, μπορεί να ταυτιστεί με μια μικρή, γευστική και μυρωδάτη απόδραση από την καθημερινότητα.

Πληροφορίες: Blanco Αγνάντι, Ποσειδώνος 18, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 9670913, http://www.blancoagnadi.gr/