ΚαφεΟίνο: μια… ανακαινισμένη πρόταση στα καφέ της γειτονιάς

kafeoino
ΤΡΙΤΗ, 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Εκεί που τα συνοικιακά καφέ κλείνουν το ένα μετά το άλλο, το ΚαφεΟίνο ανακαινίστηκε και συνεχίζει να «τραβάει» τον κόσμο του κι ακόμη παραπάνω, μακριά από τα καθιερωμένα hot spots της Αθήνας.

Το ΚαφεΟίνο, κάπου σε μια ήσυχη γειτονιά στα Άνω Πατήσια, λίγο πιο πάνω από την Πατησίων, αποτελεί την «εκδίκηση» του συνοικιακού καφέ: οι θαμώνες του δεν το αλλάζουν με τίποτα και ο κόσμος καταφτάνει από τα περίχωρα μόνο και μόνο για πάρτη του, δημιουργώντας από μόνο του, χωρίς τη βοήθεια πεζόδρομων και μαγαζιών, ένα αξιοπρεπές meeting point. 

Από το Σεπτέμβριο, μάλιστα, άλλαξε ριζικά πρόσωπο, έβγαλε τα άσπρα και το γύρισε σε μαύρο σε συνδυασμό με ξύλο, πιάνοντας πιο urban τόνους στη διακόσμηση. Με τα pop καδράκια στους τοίχους, το συνδυασμό ψηλών και χαμηλών τραπεζιών και τα βιομηχανικά φωτιστικά του μας δείχνει το σύγχρονο προφίλ του, ενώ δεν κρύβει και τον πιο νοσταλγικό του χαρακτήρα, με τις παλιές γραφομηχανές, τα vintage ραδιόφωνα, τηλέφωνα και τηλεοράσεις στολισμένα πάνω από το πλούσιο bar του.

Καφεοίνο fb page

Στους ευφάνταστους καταλόγους του, όπου κάθε ένας είναι εμπνευσμένος και από μια μεγάλη πόλη, από τη Νέα Υόρκη, μέχρι τη Βαρκελώνη και το Ρίο Ντε Τζανέιρο θα βρείτε όλα τα ροφήματα και τους καφέδες που λαχταράτε σε μια κυριακάτικη έξοδο ή το απόγευμα μετά τη δουλειά. Kι αν το πάτε μέχρι το βράδυ, πλήθος κοκτέιλ από τον Βασίλη Bean σας περιμένει να τα δοκιμάσετε. Ξεχωρίσαμε το sweet jar με raspberry, cranberry, lime, gin και σιρόπι βασιλικού, το spirituous aroma με gin, σιρόπι αγγουριού, σιρόπι elderflower, wasabi, φρέσκο χυμό λεμόνι και σόδα και το πιο... κοριτσίστικο bubble trip με βότκα, σιρόπι bubble gum, chocolate bitters και lime, έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας, όμως, μέχρι να τα δοκιμάσουμε όλα μέχρι… τελικής πτώσεως. Κι αν δεν είστε του κοκτέιλ, τα κλασικά ποτά φυσικά και δεν λείπουν, η ποικιλία κρασιών του θα σας βάζει σε διλήμματα και το ρακόμελό του ετοιμάζεται να σας ζεστάνει στα κρύα που έρχονται.

Η έκπληξη, όμως, που μας επιφυλάσσει το νέο ΚαφεΟίνο βρίσκεται στις καινούργιες γευστικές του προτάσεις, γι’ αυτό και θα σας συμβουλεύαμε να το επισκεφτείτε… πεινασμένοι. Ανάμεσα σε μπαγκέτες, σαλάτες, hot dog και ποικιλίες tapas οι επιλογές σας είναι πολλές, ενώ η ιταλική πίτσα με τη λεπτή ζύμη, με ρόκα, παρμεζάνα και προσούτο θα σας κάνει να δημιουργήσετε νέο ρεκόρ στο πόσο γρήγορα αδειάζετε ένα πιάτο.

Μαζί με όλα τα παραπάνω, το συνοικιακό αυτό cafe-bar δίνει ιδιαίτερη προσοχή στη μουσική του, με ήχους από trip-hop μέχρι nu-disco κι από reggae μέχρι funk, όπου τη μία μπορεί να «ξετρυπώνουν» οι Thievery Corporation από τα ηχεία του και την άλλη ο Gramatik, η Alice Russell ή ο Marvin Gaye. Γι’ αυτό και συχνά-πυκνά οργανώνει βραδιές με guest djs (Ξυπόλητος Πρίγκιψ, Isnogood, Stelios Basement κ.ά.), ενώ δεν λείπουν και οι βραδιές προσφορών ανά διαστήματα, όπως π.χ. Ladies Nights με τις κυρίες να μπορούν άνετα να… χάσουν τον έλεγχο με τα κοκτέιλ στα 5 ευρώ.

Σε έναν από τους καταλόγους του μαγαζιού, πάνω από τα ρακόμελα αναγράφονται τα διάσημα λόγια του Ernest Hemingway “I drink to make other people more interesting”. Μόλις βρήκαμε ένα μέρος, που δεν χρειάζεται να πιεις για να βρεις ενδιαφέρον σε αυτό και τον κόσμο του.

Πληροφορίες: ΚαφεΟίνο, Γαβριηλίδου 8 & Παλαμά Κωστή, Άνω Πατήσια, 11141, τηλ. 21 3008 7852, https://www.facebook.com/pages/Kafeoino/279349375531573

Τζούλια Τασώνη