Το μεγαλύτερο cannolo 160 κιλών φτιάχτηκε στη Νέα Υόρκη

cannolo
ΤΕΤΑΡΤΗ, 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Ένα cannolo που όμοιό του δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ παρουσίασε το Ferrara Bakery and Café στη Μικρή Ιταλία της Νέας Υόρκης.

Τα cannoli (ενικός cannolo) είναι γλυκίσματα με ψημένη ζύμη και κρεμώδες περιεχόμενο από ρικότα που κατάγονται από τη Σικελία και κάνουν θραύση στην ιταλοαμερικάνικη κουζίνα. Το φυσιολογικό τους μέγεθος φτάνει περίπου όσο το άνοιγμα αντίχειρα και δείκτη (και λιγότερο) και αποτελούν λιχουδιές που καταναλώνουν… αβέρτα στη γειτονική Ιταλία.

Το αρτοποιείο Ferrara Bakery and Café στη Μικρή Ιταλία της Νέας Υόρκης, όμως, θέλησε να πάρει τη δόξα και ετοίμασε το μεγαλύτερο cannolo που έχει υπάρξει ποτέ, με σκοπό να σπάσει κάθε ρεκόρ.

Οι διαστάσεις του; Λίγο παραπάνω από 3,5 μέτρα μακρύ, περίπου 160 κιλά βαρύ και με περιεχόμενο… 25 κιλά τσιπς σοκολάτας, ξεπερνώντας κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ που είχε σημειωθεί στη Βοστόνη, όπου το δικό τους cannolo έφτανε τα 2 μέτρα και ζύγιζε περίπου 70 κιλά μαζί με τη γέμιση.

Το αρτοποιείο, το οποίο είναι γνωστό στη Νέα Υόρκη από το 1892, δούλευε συστηματικά γι’ αυτό το λαχταριστό πρότζεκτ και τελικά τα κατάφερε, αποκαλύπτοντας το ογκώδες δημιούργημά του λίγες εβδομάδες νωρίτερα.