Γευσιγνωσία 4 κρασιών στο Vein Cheese & Wine Bar

krasi-krasi
ΤΡΙΤΗ, 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Το Vein Cheese & Wine Bar στην Γλυφάδα ξεκινάει τις οινικές του αναζητήσεις με το Κτήμα Γκόφα, την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου.

Οι λάτρεις του κρασιού και της γευσιγνωσίας ετοιμαστείτε να κατευθυνθείτε προς Γλυφάδα μεριά, στο Vein Cheese & Wine Bar, όπου την Πέμπτη θα δοκιμαστούν τέσσερα κρασιά του Κωνσταντίνου Γκόφα, μέσα στα οποία και η Νεμέα Grand reserve 2009 που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει για πρώτη φορά. Όλα, φυσικά, θα συνδυαστούν με 4 ξεχωριστά πιάτα.

Στα ποτήρια σας θα σερβιριστεί Romeo & Juliet λευκό, ένα blend από Chardonnay και μαλαγουζιά, το οποίο έχει παραμείνει 6 μήνες σε καινούργια δρύινα βαρέλια με τις λεπτές οινολάσπες και έχει χαρακτηριστικά αρώματα εξωτικών φρούτων και λιπαρό σώμα. Θα συνδυαστεί με σαλάτα ραβέντι, ψητά χτένια, φιλέτα εσπεριδοειδών και μια απαλή βινεγκρέτ μάνγκο.

Το Romeo & Juliet, ερυθρό από cabernet sauvignon και αγιωργίτικο με παλαίωση 24 μήνες σε βαρέλι και 6 μήνες στην φιάλη, με το πορφυρό χρώμα και τα αρώματα ώριμων φρούτων μελιού και σοκολάτας, θα συνδυαστεί με κριθαρότο με μοσχαρίσια ουρά και παρμεζάνα.

Η Νεμέα Grand Reserve, που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά μιας και ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει, έχει παραμείνει 30 μήνες σε γαλλικά βαρέλια και 12 μήνες στη φιάλη, με τα υπέροχα αρώματα καραμελωμένων φρούτων του δάσους και μπαχαρικών, με δυνατές κι ευγενικές τανίνες και θα συνοδευτεί από lamb shank με αρωματικά βότανα, ελαφριά σάλτσα κρασιού, φασολάκια edamame και μίνι γαλλικές πατάτες.

Τέλος, το υπέροχο Vin De Zennes, αγιωργίτικο, παλαίωσης 5 ετών, με τα υπέροχα αρώματα γαρύφαλλου, κανέλας, κερασιού και βανίλιας, με τη γλύκα να κοντράρει τις τανίνες, συνοδεύει μια υπέροχη σοκολατένια τρούφα γεμιστή με γλυκιά κρέμα ροκφόρ και μπέικον βουτηγμένη σε καραμελωμένους ξηρούς καρπούς.

Πληροφορίες: Vein Cheese & Wine Bar, Μάρκου Μπότσαρη 3, Γλυφάδα, κρατήσεις: 21551597777, κόστος συμμετοχής: 25 ευρώ ανά άτομο (περιορισμένες θέσεις), Πέμπτη 23/10, ώρα 21.30, www.veinbar.gr, https://www.facebook.com/veinvein