Το Παγκράτι αποκτά το πρώτο slow food bar της πόλης

tortuga
ΤΕΤΑΡΤΗ, 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Το Tortuga Food Bar άνοιξε τις πόρτες του για να σας μυήσει στη φιλοσοφία της «διεθνούς» tortilla και του εκλεπτυσμένου, αλλά προσιτού street φαγητού.

Ζήστε μια διαφορετική εμπειρία στο street φαγητό, με το πρώτο slow food bar της πόλης, το Tortuga Food Bar, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στο Παγκράτι, έτοιμο για νέες γευστικές περιπέτειες.

Στο νέο στέκι του Παγκρατίου θα δοκιμάσετε τη χειροποίητη –made in house καθημερινά– για πρώτη φορά στην Ελλάδα, tortilla του tortuga που «αγκαλιάζει» φρέσκα εποχιακά φρούτα και λαχανικά, μαζί με μία ποικιλία κρεατικών, σε ξεχωριστούς συνδυασμούς που έχει επιμεληθεί ο chef Marko Rossi, προσφέροντας το πιο διαφορετικό, πιο απολαυστικό, πιο υγιεινό και πιο value-for-money wrap της Αθήνας.

Οι επιλογές είναι πολλές και λαχταριστές από τυλιχτές tortilla και φρεσκομαγειρεμένες σούπες ημέρας –ιδανικές για χορτοφάγους-, φρέσκες τηγανιτές πατάτες συνοδεία homemade dips και σπιτικά γλυκά, μέχρι καφέ από υψηλής ποιότητας χαρμάνι, φρέσκους χυμούς φρούτων και λαχανικών, ποικιλία από αρωματικό τσάι,  κόκκινο και λευκό κρασί από βιολογικά σταφύλια, μπύρες και τέλος το house cocktail του και το απολαυστικό κρεμώδες ποτό Lassi σε δύο εκδοχές για να συνοδεύσετε το φαγητό σας.

Ανάμεσα στις τυλιχτές tortilla θα βρείτε:
Tagine μοσχάρι: μοσχαρίσιο κρέας μαγειρεμένο σε μαροκινά μπαχαρικά, τζίντζερ και αποξηραμένα φρούτα συνοδευόμενο με αρωματικό ρύζι Basmati.
Kebab: ζουμερό αρνί  και μοσχάρι με καπνιστή πάπρικα, πάστα τομάτας και σάλτσα Εσμέ με γιαούρτι & τσίλι. Συνοδεύεται από τομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι και μαϊντανό.
Κοτόπουλο curry: φιλέτο κοτόπουλου μαγειρεμένο σε χυμό φρούτων. Συνοδεύεται από μαγιονέζα curry, καλαμπόκι και τραγανό μπέικον.
Kροκέτες μανιταριού: 3 είδη μανιταριού μαγειρεμένα σε κρασί, φρέσκα μυρωδικά και τυρί παρμεζάνα με σάλτσα blue cheese.
Χοιρινή πανσέτα: τραγανή, μαριναρισμένη πανσέτα σε μπαλσάμικο, σόγια, μέλι και τζίντζερ. Με stir-fry λαχανικά, μαγιονέζα από στρείδια, κάσιους, σουσάμι και φρέσκο κόλιανδρο.
Φρέσκο σπιτικό τυρί: απαλές μπάλες γιαουρτιού με πέστο δυόσμου, ψητά λαχανικά, τοματίνια, φρέσκο δυόσμο και γλάσο από μπαλσάμικο.

Κι όλα με φιλική και γρήγορη εξυπηρέτηση!

Πληροφορίες: Tortuga Food Bar, Αρχιμήδους 1, Παγκράτι, τηλ. 2130307520, καθημερινά από τις 2 μ.μ. κι ως αργά, https://www.facebook.com/tortugafoodbar