Veni Vidi Vici: ήρθαμε, είδαμε, ήπιαμε καφέ στη Ν.Φιλαδέλφεια

veni-vidi-vici-nea-filadelfeia
ΤΡΙΤΗ, 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Στον πεζόδρομο της Νέας Φιλαδέλφειας, το Veni Vidi Vici «στριμώχνεται» ανάμεσα στα υπόλοιπα café, αλλά κατορθώνει να τραβήξει το μάτι και να μας στείλει κατευθείαν στο «ζεστό» πατάρι του.

«Πατάρι το χειμώνα, πεζόδρομο το καλοκαίρι» λένε οι θαμώνες του και πράγματι όσο κι αν θα θέλαμε να απολαύσουμε τις τελευταίες καλές φθινοπωρινές μέρες έξω στον πεζόδρομο της Σαρδέων με σόμπα, το πατάρι του μας κέρδισε.

Με «ζεστή» διακόσμηση, κεριά και διάφορα δωμάτια που δημιουργούν απομονωμένους χώρους για να πιει κάποιος τον καφέ του με την παρέα του, το πατάρι του Veni Vidi Vici θυμίζει… σπίτι. Ακριβώς! Εκεί νιώθετε σαν να έχετε πάει σε ένα φιλικό σπίτι και να πίνετε τον καφέ σας στο σαλόνι, σε ένα περιβάλλον που μοιάζει οικείο και ενδείκνυται για τις πιο κρύες μέρες που όλοι θέλουμε να «κλειστούμε» κάπου όμορφα.

Με πολυελαίους αλλά και πιο σύγχρονα φωτιστικά, με την πέτρα να κυριαρχεί σε κάποια σημεία, με ένα τζάκι-εφέ για να χαρίζει ακόμη περισσότερη ζεστασιά στο χώρο, το Veni Vidi Vici δεν σε αφήνει να φύγεις εύκολα, ενώ η αλήθεια είναι ότι έφερε λίγο Χριστούγεννα στο νου μας με την ατμόσφαιρά του. Η μουσική του, όση ώρα βρεθήκαμε εκεί, κινήθηκε κυρίως σε house ρυθμούς και ο κόσμος συνέρρεε, καταφέρνοντας τελικά να γεμίσει όλο τον πάνω όροφο.

Στον κατάλογο του Veni Vidi Vici θα βρείτε όλους τους κλασικούς καφέδες και αναψυκτικά, ενώ αν είστε πιο βραδινοί τύποι και το επισκεφτείτε για ποτό, έχετε διάφορες επιλογές: ένα ποτήρι κρασί (4€) ή μήπως μια μπίρα (4€-5€); Μια βότκα πορτοκάλι (6€) ή μήπως ένα από τα πολλαπλά κοκτέιλ του, ανάμεσα στα οποία θα βρείτε Cosmopolitan, Mojito Porn Star Martini, Long Island, Μαστίχα και πολλά άλλα στην τιμή των 7,5€;

Οι επιλογές στο Veni Vidi Vici, όμως, δεν σταματούν στον κατάλογο, αφού διοργανώνει και βραδιές με ζωντανή μουσική (συνήθως έντεχνο-λαϊκό) τις οποίες μπορείτε να απολαύσετε με ρακόμελα, οινόμελα, τσίπουρα κ.ο.κ., αλλά και party με dj με ελληνική και ξένη μουσική.

Αν βρεθείτε στον πεζόδρομο της Νέας Φιλαδέλφειας και δεν ξέρετε ποιο café να επιλέξετε, το πατάρι του Veni Vidi Vici σας φυλάει έτοιμο τραπεζάκι. Κι όσο πιο νωρίς, τόσο περισσότερο θα έχετε την ησυχία σας, προτού κάνουν και οι υπόλοιποι την ίδια επιλογή μ’ εσάς.

Πληροφορίες: Veni Vidi Vici, Σαρδέων 8, Νέα Φιλαδέλφεια, https://www.facebook.com/pages/Veni-Vidi-Vici-and-Pillows/198659330202227?fref=photo

Τζούλια Τασώνη