Bistrot Le Mignon: παριζιάνικος αέρας φυσάει στη Χάρητος

bistrot-le-mignon-ekso
ΤΕΤΑΡΤΗ, 05 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Το Bistrot Le Mignon, το αυθεντικό παριζιάνικο Bistrot στη Χάρητος που κέρδισε πέρσι τις εντυπώσεις, άνοιξε και φέτος τις πόρτες του για να προσφέρει μοναδικές γαστρονομικές απολαύσεις σε άπταιστα…γαλλικά.

Στον πεζόδρομο της Χάρητος, ανάμεσα στα καφέ και τα εστιατόρια, το Bistrot Le Mignon με τον παριζιάνικο αέρα του έρχεται και πάλι να μας προσφέρει αυθεντικές γαλλικές ντελικάτες γεύσεις, σε έναν ατμοσφαιρικό χώρο που συνδυάζει την πολυτέλεια με την απλότητα και το ρομαντισμό με την παριζιάνικη εσάνς.

Το φινετσάτο μικροσκοπικό bistrot, που ξεχώρισε για τις γεύσεις και τα αρώματα εκλεπτυσμένης γαλλικής κουζίνας, λειτουργεί και φέτος από τους Γιάννη Μαλούχο, Γιώργο Λυκιαρδόπουλο και Δήμο Στασινόπουλο, προσφέροντας συναρπαστικές εμπειρίες κλασικής και σύγχρονης γαλλικής κουζίνας με τη δυνατή υπογραφή του Απόστολου Τραστέλη στο μενού.

Μπαίνοντας στο εστιατόριο, το ποδήλατο με ένα καλάθι λουλούδια στην είσοδο σίγουρα θα σας προϊδεάσει και φέτος για τη γευστική διαδρομή στην πόλη του Φωτός που θα επακολουθήσει. Η μικρή, ατμοσφαιρική σάλα δικαιώνει απόλυτα τον τίτλο του Bistrot «le Μignon»: λίγα τετραγωνικά  που χωρούν όμως πολύ... γαλλικό στυλ και φινέτσα. Μαρμάρινα τραπέζια και δερμάτινοι καναπέδες- με την υπογραφή της σκηνογράφου Αθανασίας Σμαραγδή- δημιουργούν το «σκηνικό» ενός γαλλικού bistrot που συμπληρώνεται από vintage νοσταλγικές λεπτομέρειες, αλλά και κλασικές γαλλικές μελωδίες.

Η κουζίνα, από τον σεφ Δημήτρη Σταμούδη, προτείνει  και φέτος κλασικές γαλλικές σπεσιαλιτέ με σύγχρονες εμπνευσμένες παρεμβάσεις,  προσφέροντας  γνωστά αγαπημένα πιάτα, αλλά και νέες προτάσεις. Με κύριο χαρακτηριστικό τις καλές πρώτες ύλες και τα ποιοτικά υλικά, τα πλέον δημοφιλή γαλλικά πιάτα φιγουράρουν στο κύριο μενού, την ώρα που το βλέμμα τραβούν τα πιάτα ημέρας στο μαυροπίνακα.

Το μενού ξεκινά  με σούπα ημέρας και μεγάλη ποικιλία από ορεκτικά:  Σούπα κολοκύθας βελουτέ με κάστανα και κρέμα μοσχοκάρυδο, αλλά και μύδια αχνιστά με τζίντζερ και λεμόνι -νέο πιάτο- σας ανοίγουν την όρεξη και με το παραπάνω.  Η ζεστή σαλάτα «Nicoise» με ελαφρά ψημένο σολομό και μελάτο αυγό σε κρούστα μυρωδικών κερδίζει και φέτος τις εντυπώσεις, ενώ η πράσινη σαλάτα με αντίβ, αχλάδι, κάσιους και ροκφόρ δροσίζει ευχάριστα. Το φιλέτο λαυράκι με αγκινάρες αλά πολίτα φιγουράρει στα δυνατά νέα πιάτα, ενώ «σήμα κατατεθέν» του εστιατορίου εξακολουθεί να είναι η αντρεκότ Café de Paris με λεπτοκομένες πατάτες τηγανητές.

Δυνατές γευστικές προτάσεις παραμένουν το μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα κρασιού και πουρέ πατάτας και τα μοσχαρίσια μάγουλα μπουργκινιόν με αφρό πατάτας, τα οποία αργοψήνονται για 3 μέρες πριν φτάσουν στο πιάτο σας. Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε κροκ μεσιέ και κροκ μαντάμ, τα τυπικά εδέσματα των γαλλικών bistrot που σπάνια κανείς μπορεί να απολαύσει στην Αθήνα.

Εμπλουτισμένη είναι φέτος και η λίστα κρασιών: Νέα εκλεκτά ελληνικά και γαλλικά κρασιά κι ακόμη περισσότερες επιλογές συνοδεύουν κάθε γούστο και γεύση.

Η γευστική εμπειρία κορυφώνεται με λαχταριστά επιδόρπια, όπως η μους σοκολάτας γάλακτος με κάστανο, αχλάδι, crumble φουντουκιού και παγωτό βανίλια, αλλά και η κρεμ μπριλέ με φρέσκια βανίλια.

Πληροφορίες: Bistrot Le Mignon, Χάρητος 39Β, Κολωνάκι, τηλ. 210 7242717, ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Πέμπτη 20.00-00.00, Παρασκευή&Σάββατο 20.00-00.30, Μεσημέρια Σάββατο 14.00-17.00,  Κυριακή 13.30-17.30. Κυριακή βράδυ και Δευτέρα κλειστά.  www.facebook.com/bistrolemignon