Τα 7 καλύτερα εστιατόρια ξενοδοχείων της Ευρώπης

epicure-restaurant
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Πάρτε μια γεύση από 7 πολυτελή και ξακουστά εστιατόρια ξενοδοχείων της Ευρώπης που συγκεντρώνουν καλές κριτικές τόσο για το ειδυλλιακό τους περιβάλλον, όσο και για την κουζίνα τους.

Το dailymeal.com συνηθίζει να φτιάχνει ετησίως μια λίστα με τα 100 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου και να τα παρουσιάζει στο αναγνωστικό κοινό. Από αυτά, εμείς επιλέξαμε τα 7 καλύτερα που βρίσκονται σε… ευρωπαϊκή ακτίνα, έτσι ώστε αν ποτέ βρεθούμε στην πόλη που τα φιλοξενεί, να ξέρουμε πού κλείσουμε τραπέζι.

Epicure, Ξενοδοχείο Le Bristol, Παρίσι
Βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin, το εστιατόριο Epicure του Ξενοδοχείου Le Bristol στο Παρίσι, έχει στην κουζίνα του έναν από τους πιο διάσημους και ταλαντούχους σεφ της πόλης, τον Eric Fréchon. Στο μενού του φιγουράρει μπλε αστακός με κάστανα, μεγάλες καραβίδες και χαβιάρι, αρνί με καυτερή πιπεριά και κολοκύθια και διάφορα άλλα πιάτα που προκαλούν γευστικά τους επισκέπτες του, σε ένα περιβάλλον στολισμένο με χρυσούς πολυελαίους.

www.fourseasons.com
Il Palagio, Ξενοδοχείο Four Seasons, Φλωρεντία
Αγαπημένο εστιατόριο τόσο για τους τουρίστες, όσο και για τους ντόπιους, το Il Palagio με επικεφαλής σεφ τον Vito Mollica, βραβευμένο με αστέρι Michelin το 2011, προσφέρει ένα μενού που επικεντρώνει σε παραδοσιακά πιάτα, εκτελεσμένα με σύγχρονο «αέρα». Ο Mollica διαλέγει τα πιο φρέσκα υλικά και ταιριάζει τις γεύσεις του με τα καλύτερα κρασιά, τα οποία οι πελάτες του απολαμβάνουν είτε στον εσωτερικό, ψηλοτάβανο χώρο του ή στους κήπους του ξενοδοχείου.

Le Manoir aux Quat'Saisons, Ξενοδοχείο Le Manoir aux Quat'Saisons, Great Milton, Ηνωμένο Βασίλειο
Βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin και υπό την καθοδήγηση του σεφ Raymond Blanc, το Le Manoir aux Quat'Saisons προσφέρει μια μίξη βρετανικής και γαλλικής κουζίνας, σερβίροντας, για παράδειγμα, τόσο αγγλικό πρωινό, όσο γαλλικό πρωινό μπουφέ. Οι πελάτες έχουν πολλές επιλογές και το γεύμα μπορεί να είναι από 5 μέχρι 8 πιάτα με γεύσεις όπως αρνί, αγκινάρες, μάραθος, gazpacho ντομάτας με ελιά και βασιλικό να πρωταγωνιστούν.

www.wikipedia.com
Le Louis XV, Ξενοδοχείο Hôtel de Paris, Μόντε Κάρλο
Πίσω στο 1987, ο πρίγκιπας Ρενιέ του Μονακό προσέλαβε τον Alain Ducasse για τη δημιουργία ενός εστιατορίου στο Hôtel de Paris, το οποίο θα κέρδιζε 3 αστέρια Michelin σε 4 χρόνια. Ο Ducasse τα κατάφερε στα 3. Η πέρκα με ελιές, μάραθο και κρεμμύδια είναι ένα από τα διάσημα πιάτα του και οι πελάτες έχουν να διαλέξουν ανάμεσα στα δύο μενού του: "Les Jardins de Provence" («Οι Κήποι της Προβηγκίας») ή "Pour les Gourmets" («Για τους γευσιγνώστες»).

El Motel Restaurant, Ξενοδοχείο Empordà, Figueres, Ισπανία
Ο ιδιοκτήτης και σεφ Jaume Subirós του El Motel φαίνεται πως ακολουθεί το δρόμο που χάραξε ο ιδρυτής του Josep Mercader πριν αρκετά χρόνια. Η τοπική κουζίνα και γεύσεις χαρακτηρίζουν το εστιατόριο για πάνω από 50 χρόνια και στα πιάτα του βρίσκει κανείς μπακαλιάρο με σέσκουλο και μουσελίνα σκόρδου, όπως και χοιρινό μπούτι με σπόρους κουκουναριού, σερβιρισμένα με καταλανικό στυλ. Οι θαμώνες του ζητούν πάντα για ορεκτικό τηγανητές ράχες αντζούγιας και η μικρή λίστα με τα ισπανικά κρασιά του, περιλαμβάνει διάφορες τοπικές και εύγευστες δημιουργίες.

www.westingrandberlin.com
Relish, Ξενοδοχείο Westin Grand, Βερολίνο
Με μότο «Ταΐστε το σώμα, θρέψτε την ψυχή», το εστιατόριο Relish στο Βερολίνο, με σεφ τον Peter Hampl προσφέρει στους πελάτες του διεθνείς γεύσεις με γαλλικές και ασιατικές επιρροές, τις οποίες μπορούν να απολαύσουν είτε στην ταράτσα το καλοκαίρι, είτε στoν κλειστό του χώρο το χειμώνα. Παρ’ όλο που στο μενού θα βρείτε εκλεπτυσμένες γεύσεις, όπως σούπα μπρόκολο με καβουρντισμένα αμύγδαλα και αβγά ποσέ ορτυκιού, μην απορήσετε αν ανάμεσα σε όλα υπάρχει και… κλαμπ σάντουιτς με κοτόπουλο, πατάτες τηγανητές και καυτερό ντιπ. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα θυμίζει και τόσο κλαμπ σάντουιτς κλασικού φαστφουντάδικου.

La Pergola, Ξενοδοχείο Rome Cavalieri, Ρώμη
Το μοναδικό βραβευμένο με αστέρι Michelin στη Ρώμη, το La Pergola του Ξενοδοχείου Rome Cavalieri, εκτός του ότι προσφέρει πανοραμική θέα της Αιώνιας Πόλης, στη διακόσμησή του περιλαμβάνονται μεσογειακές αντίκες, ταπετσαρία Aubusson, πορσελάνη Σεβρών κ.ο.κ., δίνοντάς του μεγαλόπρεπο χαρακτήρα. Στο κελάρι του βρίσκονται περισσότερα από 60 χιλιάδες μπουκάλια κρασί, ενώ στο μενού του υπάρχουν 29 διαφορετικές επιλογές… νερού και γεύσεις δια χειρός Heinz Beck. Το La Pergola δίνει άλλη διάσταση στην καρμπονάρα και ανάμεσα στις επιλογές του θα βρείτε αρνί με σάλτσα μέντας και πεκορίνο, βοδινό φιλέτο μαριναρισμένο σε πιπέρι με πουρέ μελιτζάνας και πολλά άλλα.