Έκθεση… τηγανητής πατάτας πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη

fries-of-new-york
ΤΡΙΤΗ, 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Η τηγανητή πατάτα είχε κι αυτή τα… 10 λεπτά δόξας, με την διήμερη έκθεση που πραγματοποιήθηκε στις 7-8 Νοεμβρίου σε Μουσείο της Νέας Υόρκης.

Με τίτλο “Fries of New York” πραγματοποιήθηκε έκθεση στη Νέα Υόρκη, όπου για 2 ημέρες, πάνω από 80 δείγματα τηγανητής πατάτας από διάφορα εστιατόρια της πόλης μπήκαν σε θέσεις εκθεμάτων, με τον κόσμο να τις παρατηρεί και να… διαβάζει το επεξηγηματικό καρτελάκι τους, όπως κάνει σε μια οποιαδήποτε έκθεση.

Από το 1950 που άρχισαν να διαδίδονται, μέχρι και σήμερα, οι τηγανητές πατάτες έχουν αλλάξει κατά πολύ, όπως δήλωσε ο Scott Norton που βρίσκεται πίσω από τη διοργάνωση αυτής της έκθεσης, αλλάζοντας διάφορα σχήματα και τρόπους κατανάλωσης.

Η προετοιμασία της έκθεσης πήρε περίπου 6 μήνες, ενώ οι τηγανητές πατάτες που… πήραν μέρος, παρ’ όλο που έμοιαζαν φρέσκες, στην πραγματικότητα είχαν δεχτεί την ανάλογη επικάλυψη με συστατικά που τις διατήρησαν σε καλή κατάσταση, απαγορεύοντας, όμως, τελικά την κατανάλωσή τους.

Και για όσους η τηγανητή πατάτα αποτελεί… τέχνη, πρέπει να γνωρίζουν ότι το πρώτο Μουσείο Τηγανητής Πατάτας άνοιξε στη Μπριτζ του Βελγίου, παρέχοντας πλήθος πληροφοριών για το αγαπημένο μας φαγητό, ξεκινώντας από την ιστορία της πατάτας και καταλήγοντας στην τηγανητή πατάτα του σήμερα.