Ποιοι είναι οι πιο διάσημοι σεφ του κόσμου;

Jamie-oliver
ΔΕΥΤΕΡΑ, 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Μιας και βρισκόμαστε στον τελευταίο μήνα του 2014, ας ρίξουμε μια ματιά στους διεθνείς σεφ που βρέθηκαν στην κορυφή τη χρονιά που ετοιμάζεται να μας αφήσει.

Κάποιοι είναι πολύ γνωστοί στην Ελλάδα, λόγω τηλεοπτικών εκπομπών που έχουν προβληθεί και στη χώρα μας. Άλλοι πάλι, κάνουν θραύση στο εξωτερικό κι εδώ μπορεί να μην τους γνωρίζουν οι περισσότεροι. Όπως και να ‘χει, οι παρακάτω σεφ βρίσκονται ανάμεσα στους πιο διάσημους του κόσμου, από αυτούς που όλοι θέλουν να έχουν δοκιμάσει κάτι από τα χέρια τους μια φορά στη ζωή τους.

Jamie Oliver
Πασίγνωστος τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, λόγω των τηλεοπτικών εκπομπών μαγειρικής του, ο Jamie Oliver είναι ένας Άγγλος σεφ-διασημότητα και μάλιστα ο πιο πλούσιος του κόσμου στην κατηγορία του, με περιουσία να φτάνει τα 140 εκατομμύρια ευρώ. Εκτός από τις τηλεοπτικές του εκπομπές, είναι γνωστός και για τα βιβλία και τα εστιατόριά του, ενώ ο ίδιος πασχίζει μέσα από τη δουλειά του να βελτιώσει τις κακές μαγειρικές συνήθειες και τις ανθυγιεινές δίαιτες που ακολουθούν πολλοί.

Gordon Ramsay

Gordon Ramsay
Ο… αθυρόστομος Gordon, τον οποίο γνωρίσαμε στη σειρά Kitchen Nightmares, είναι ιδιοκτήτης 23 εστιατορίων ανά τον κόσμο και πολύ γνωστός σεφ. Γεννήθηκε στη Σκωτία και η περιουσία του ανέρχεται στα 65 εκατομμύρια ευρώ. Το 2013, μάλιστα, ο Ramsay μπήκε και στο Culinary Hall of Fame, θεσμός που τιμά σεφ και εστιατόρια που έχουν σημειώσει μεγάλη προσφορά στο χώρο της προετοιμασίας του φαγητού. 

Mario Batali
Γνωστός και ως “Molto Mario”, ο Αμερικανός σεφ και περσόνα των media έχει γράψει 11 βιβλία μαγειρικής και τα χρήματά του τα έβγαλε κυρίως από τα εστιατόρια, στα οποία είναι ιδιοκτήτης. Όσο για την περιουσία του; Ξεπερνάει τα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Wolfgang Puck
Ο Wolfgang Puck είναι ένας Αμερικανός διάσημος σεφ, που ανά περιόδους ασχολείται και με την υποκριτική. Ένας από τους λόγους που έγινε τόσο διάσημος, είναι η νέα προοπτική που έδωσε στην πίτσα, στο εστιατόριο Spago στη Sunset Strip, με δικές του εμπνεύσεις, δημιουργώντας πίτσα με σολομό και χαβιάρι και άλλα περίεργα. Η περιουσία του φτάνει τα 60 εκατομμύρια ευρώ κι ο ίδιος είναι ιδιοκτήτης εταιριών catering, εστιατορίων, σούπερ μάρκετ και μαγαζιών με είδη κουζίνας.

Rachel Ray
Ξεκίνησε το 2002 με την παρουσίαση των 30 minute meals στο Food Network. Παρ’ όλο που βρίσκεται ανάμεσα στους celebrity chef παγκοσμίως, δεν έχει το δικό της εστιατόριο, αποτελώντας εξαίρεση. Έχει γράψει, όμως, 20 βιβλία μαγειρικής και η περιουσία της φτάνει κοντά στα 50 εκατομμύρια ευρώ.

www.wikipedia.com

Emeril Lagasse

Emeril John Lagasse
Αμερικανός ιδιοκτήτης εστιατορίων, διάσημος σεφ, τηλεοπτική περσόνα και συγγραφέας πλήθους βιβλίων μαγειρικής. Άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο το 1990, ενώ σήμερα έχει 6, μετρώντας περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ στις καταθέσεις του.

Nobu Matsuhisa
Ο Matsuhisa και ο διάσημος ηθοποιός Robert De Niro έγιναν συνέταιροι το 1994 και έκτοτε διευρύνουν συνεχώς τις επιχειρήσεις τους που ασχολούνται με το χώρο της εστίασης. Πλέον διαθέτουν μια αλυσίδα 31 εστιατορίων σούσι και το πόθεν έσχες του Γιαπωνέζου Matsuhisa φτάνει τα 16 εκατομμύρια ευρώ.

Robert William Flay
Γνωστός στο ευρύ κοινό και ως Bobby Flay, ο Robert Flay είναι ένας Αμερικανός σεφ-διασημότητα και ιδιοκτήτης πολλών εστιατορίων στην Αμερική. Είναι διάσημος για το εμπνευσμένο από τη μεξικάνικη κουζίνα φαγητό του και έχει 6 εκπομπές στο Food Network. Οι καταθέσεις του μετρούν περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια.