Corner Stories: τα Πατήσια έχουν τη δική τους γωνιά για καφέ

corner-stories
ΠΕΜΠΤΗ, 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Στη γωνία Πατησίων και Σκρα, στα Άνω Πατήσια, το Corner Stories χτίζει τη δική του ιστορία και την προσφέρει με τον αρωματικό, οικονομικό καφέ του, αλλά και με τις γεύσεις του για τους πιο… πεινασμένους.

Εκεί που κάποτε στεγαζόταν η θρυλική Motown, διάσημο cafe-bar και στέκι των Πατησίων, μετά από πολλές αλλαγές και προσπάθειες αξιοποίησης του χώρου, το Corner Stories ήρθε κι «έδεσε», φτιάχνοντας τη δική του γωνιά, για να μοιραστεί τη δική του ιστορία.

Σε ένα χώρο που συνδυάζει το σύγχρονο με το νοσταλγικό, το βιομηχανικό με το ρομαντικό και το στυλ με την όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα, το Corner Stories απέχει πολύ από το είδος καφετέριας όπου η μουσική και η διακόσμηση δεν παίζει κανένα ρόλο και ο κόσμος θέλει απλώς να πιει έναν καφέ στα γρήγορα και να φύγει. Σ’ αυτή την όμορφη γωνία, επάνω σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Αθήνας, το Corner Stories προσελκύει τον κόσμο που θέλει να απολαύσει τον καφέ του, να ακούσει όμορφη μουσική, να αισθανθεί άνετα σε ένα χώρο που δεν μοιάζει ψεύτικος και επιτηδευμένος και να δοκιμάσει γευστικά πιάτα σε καλές τιμές.

Μπαίνοντας, τα παράθυρα με τα όμορφα γλαστράκια στα αριστερά σας θα σας «τραβήξουν» να κάτσετε για καφέ κοντά τους, στα ψηλά τραπέζια, εκτός κι αν προτιμήσετε το πιο παρεΐστικο κλίμα στο πίσω μέρος του μαγαζιού, με τα χαλιά, τα χαμηλά τραπέζια και το χώρο που θυμίζει loft. Τους τοίχους στολίζουν όμορφα κάδρα με γαλλικές κι όχι μόνο αφίσες –κάπου είδαμε και την περίφημη αφίσα Chat Noir από το διάσημο παριζιάνικο καμπαρέ του 19ου αιώνα- με το παλιό μωσαϊκό, τα σκουρόχρωμα έπιπλα και τις αντίκες να συμπληρώνουν τη ρομαντική εικόνα, ενώ οι σωλήνες και φώτα αφήνουν τον αέρα του σήμερα να… φυσήξει διακριτικά.

Με τη μουσική να ποικίλλει, από jazz, country, soul και δεκαετίες που κοιτάνε τη σημερινή από πολύ μακριά, μέχρι πιο σύγχρονα ακούσματα και ήχο, με τα Σαββατοκύριακα να “groovάρει” περισσότερο με τις επιλογές των djs, το Corner Stories ανοίγει τις πόρτες του όλη μέρα στον κόσμο που το επιλέγει, προσφέροντάς του εκτός από την όμορφη αισθητική του και την προσεκτικά επιλεγμένη μουσική του, ποιότητα στον καφέ και το φαγητό και μάλιστα σε τιμές που δεν βλέπουμε συχνά σε café.

Αρκεί να σας πούμε ότι με 2,5 ευρώ μπορείτε να πιείτε το αγαπημένο σας freddo, όταν η τιμή του ως επί το πλείστον αλλού φτάνει τα 3, τα 3,5 ή ακόμη και τα 4 ευρώ, ενώ με 2 ευρώ ένας υπέροχος νες μπορεί να τονώσει το απόγευμά σας.

Κι αν θέλετε να «τσιμπήσετε» κάτι ή να απολαύσετε ένα πλήρες γεύμα, οι επιλογές σας είναι αρκετές και κινούνται πάλι σε προσιτές τιμές. Στο μενού φαγητού του Corner Stories θα βρείτε υπέροχες μπρουσκέτες με ντομάτα, πέστο βασιλικού και παρμεζάνα ή μανιτάρια μπέικον και λιωμένο τυρί, μεταξύ άλλων, ενώ η πράσινη σαλάτα με γραβιέρα Κρήτης, μπορεί να συμπληρώσει το ελαφρύ γεύμα σας. Κι αν πεινάτε λίγο παραπάνω, ζυμαρικά ή πιάτα με κοτόπουλο ή λουκάνικο, στραπατσάδα και μπουρίτο είναι μερικές μόνο από τις επιλογές που υπόσχονται να ικανοποιήσουν την πείνα σας… απολαυστικά.

Η λίστα κρασιών του είναι μεγάλη, με το ποτήρι κρασί να κυμαίνεται από 3,5-5,5 ευρώ, ενώ βάση δίνεται και στις μπίρες, όπως και στα ποτά, αλλά και σε διάφορα ροφήματα με βότανα για όσους προτιμούν… βιταμίνες και αποτοξίνωση.

Το παζλ συμπληρώνεται από το ευχάριστο, εξυπηρετικό και γεμάτο χιούμορ προσωπικό του μαγαζιού. Κι όποιος εκτιμά το καλό χιούμορ, μαζί με όλα τα παραπάνω, σίγουρα θα χαμογελάσει αυθόρμητα παραγγέλνοντας άλλη μια μπίρα, μόλις δει το καδράκι με τα... σοφά λόγια: “Everyone needs something to believe in. I believe… I’ll have another beer”.

Πληροφορίες: Corner Stories, Πατησίων 337 και Σκρα,  210 2011375, ανοιχτό καθημερινά από τις 10, https://www.facebook.com/CornerStoriesAthens/timeline

Τζούλια Τασώνη