Παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς με άρωμα… Σκανδιναβίας

safka-christmas
ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Περάστε μια διαφορετική παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς με γεύσεις από Σκανδιναβία, βγαλμένες από την κουζίνα του Safka.

Τις φετινές γιορτές πρωτοτυπήστε και δοκιμάστε νέες γεύσεις που έρχονται από τα… βόρεια, στο εστιατόριο σκανδιναβικής κουζίνας, Safka.

Τις παραμονές των εορτών στο Safka σας περιμένει σούπα βελουτέ με κάστανα και τραγανό χοιρινό, παραδοσιακά φιλανδέζικα μπλινί από φαγόπυρο με καπνιστό σολομό, smetana cream, μπρικ, κόκκινο κρεμμύδι και τσάιβς ή parfait από συκωτάκια φραγκόκοτας με φουά γκρα, κουλί από κράνα και κόκκινη ρόκα, φιλέτο πάπιας με ganache φουά γκρα, κέιλ, πέρλες καρότου και σάλτσα μπαχαρικών ή πεσκανδρίτσα με αλμυρίκια, πουρέ Αγκινάρας Ιερουσαλήμ, μύδια και σάλτσα μπουγιαμπέσα από καβούρι και για επιδόρπιο ζεστό σοκολατένιο φοντάν με tuile αμυγδάλου-πορτοκαλιού και παγωτό μόκα ή αφράτη κρέμα με βατόμουρα, καραμελωμένος λωτός, μπισκότο βανίλιας και σάλτσα από ιπποφαές.

Το γεύμα των Χριστουγέννων μπορείτε να το συνοδεύσετε με ζεστό σκανδιναβικό κρασί, ενώ της Πρωτοχρονιάς, ο αφρώδης οίνος ταιριάζει καλύτερα στην περίσταση.

Πληροφορίες: Safka, Μεγάλου Αλεξάνδρου 80-82 & Πηλέως, Κεραμεικός, 210 5243340, http://www.facebook.com/pages/Safka-Athens/316339215050958, μενού Χριστουγέννων: 45 ευρώ, μενού Πρωτοχρονιάς: 49 ευρώ.