Περάστε τις γιορτές σας με αέρα… Παρισιού στο Bistrot le Mignon

bistrot-le-mignon
ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Αν η γαλλική κουζίνα είναι η αδυναμία σας, το Bistrot le Μignon πρόκειται να σας κάνει να τη γευτείτε στο έπακρο με δύο εκλεκτά μενού για την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Τις φετινές γιορτές βάλτε λίγο αέρα Γαλλίας στο πρόγραμμα και γιορτάστε τες γευστικά στο Bistrot le Μignon, ένα bistrot για τους φίλους της εκλεπτυσμένης γαλλικής κουζίνας.

Με την υπογραφή του Απόστολου Τραστέλη στο μενού και του νέου σεφ Δημήτρη Kaζιάνη στην κουζίνα, το αυθεντικό παριζιάνικο bistrot θα προσφέρει αυθεντικές γαλλικές ντελικάτες γεύσεις στον ατμοσφαιρικό, μικροσκοπικό  χώρο του, και τις ημέρες των γιορτών.

Μετά το ποτό καλωσορίσματος, το μενού Χριστουγέννων περιλαμβάνει σούπα βελουτέ κουνουπίδι αρωματισμένη με λάδι τρούφας και τσιπς λαρντόν, τάρτα πράσσο με ροκφόρ, καραμελωμένα αχλάδια και κάσιους, τερίνα φουά γκρα με τσάτνεϊ μήλου και κρέμα κόκκινου κρασιού και για κυρίως, ψητό σολομό με λαχανικά σωτέ αρωματισμένα με τζίντζερ, φρέσκα μυρωδικά και αφρό λεμονιού ή φιλέτο γαλοπούλας συνοδευόμενο με γέμιση φουά γκρα, κάστανο ή ριζότο ποικιλίας μανιταριών και τρούφα για χορτοφάγους και σταφίδες. Για επιδόρπιο σας περιμένει μιλφέιγ με κρέμα κάστανο και παγωτό καραμέλα.

Και την Πρωτοχρονιά, φυσικά, οι γεύσεις παραμένουν το ίδιο νόστιμες και λαχταριστές. Συγκεκριμένα, το μενού της Πρωτοχρονιάς περιλαμβάνει μανιταρόσουπα με μπρουσκέτα, φουά γκρα και πατέ maison, ζεστό φουά γκρα με πουρέ μήλου και κρέμα κρασιού, πράσινη σαλάτα με στήθος πάπιας, φρούτα εποχής και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών και για κυρίως μοσχαράκι γάλακτος με μουσελίν σελινόριζας και σάλτσα κρασιού ή χοιρινό iberico με πουρέ πατάτας και λάδι τρούφας ή ριζότο ποικιλίας μανιταριών και τρούφα για χορτοφάγους και τέλος μους σοκολάτας με κάστανο, αχλάδι και παγωτό βανίλια, για να κλείσετε γλυκά το γεύμα σας.

Πληροφορίες: Bistrot le Mignon, Χάρητος 39Β, Κολωνάκι, 210 7242717, κόστος: παραμονή Χριστουγέννων 65€/άτομο χωρίς κρασί και ποτά, παραμονή Πρωτοχρονιάς 80€ χωρίς κρασί και ποτά, εορταστικό ωράριο: Δευτέρα-Παρασκευή: 20:00- 00:30, Σάββατο: 13:30-18:30  & 20:30-00:30, Κυριακή: 13:30-18:30 & 20:30- 00:30, Παραμονή Χριστουγέννων & Πρωτοχρονιάς: 13:30-18:30 & 20:30-00:30,  25 Δεκεμβρίου και 1 Ιανουαρίου κλειστά, www.facebook.com/bistrolemignon