Οι γεύσεις που θα μας κερδίσουν τη φετινή χρονιά

scrambled-eggs-abga-skrampl
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Η απόλαυση είναι πάντα το ζητούμενο όσον αφορά το φαγητό και τη γεύση. Φέτος, όμως, οι πελάτες των εστιατορίων προβλέπονται λίγο πιο… καλομαθημένοι, ζητώντας άμεση απόλαυση, επιμόρφωση και συμμετοχή στις γαστριμαργικές εμπειρίες. Αναπόφευκτα, οι σεφ θα πρέπει να τους ικανοποιήσουν με γεύσεις που θα μπουν ψηλά στις προτιμήσεις τους.

Οι σεφ και τα εστιατόρια είναι σε πλήρη ετοιμότητα να γεμίσουν τα πιάτα των… καλοφαγάδων εκεί έξω με υπέροχες, ανανεωμένες γεύσεις που ετοιμάζονται να γίνουν trends ή έχουν ήδη γίνει. Παρακάτω θα βρείτε αυτές που αργά ή γρήγορα θα φτάσουν και στο δικό σας πιάτο, συνιστώντας ένα υπέροχο γεύμα μέσα στις τάσεις που επιβάλει το 2015 στον κόσμο των γεύσεων.

Αβγά σκραμπλ
Ξεχάστε τα ποσέ και τα «πνιγμένα» στα μπαχαρικά αβγά. Το νέο trend είναι τα σκραμπλ, τα οποία σερβίρονται για βραδινό. Το εστιατόριο Gato της Νέας Υόρκης, για παράδειγμα, σερβίρει αβγά σκραμπλ με σάλτσα romesco (σάλτσα με βάση τα αμύγδαλα και τις κόκκινες πιπεριές), γαλλικό τυρί boucheron και ντομάτες κονφί, όλα πάνω σε τραγανιστό, ψημένο ψωμί.

Τάκος
Διάφορα concept όσον αφορά τα τάκος έχουν «εισβάλλει» στα μενού πολλών εστιατορίων στρέφοντας το ενδιαφέρον του κόσμου προς τη μεξικάνικη κουζίνα. Η γέμισή τους ποικίλλει περιλαμβάνοντας από περίεργα μανιτάρια μέχρι… γλώσσα μοσχαριού και η τάση δείχνει να μεγαλώνει –και να αρέσει.

Πικάντικες γεύσεις
Το εστιατόρια δεν θα φοβηθούν το καυτερό φέτος, δίνοντας έμφαση σε πικάντικες γεύσεις στα κρέατα, τις σάλτσες κ.ο.κ. Όσοι είχατε πάντα μια ιδιαίτερη αγάπη στα… καυτά, ήρθε η ώρα να τα απολαύσετε έχοντας περισσότερες επιλογές.

Γεύσεις χωρίς λιπαρά
Πολλοί σεφ επιστρέφουν σε παλιότερες τεχνικές μαγειρικής, χρησιμοποιώντας σούβλες, ψησταριές κ.λπ, προσθέτοντας έτσι βάθος και άρωμα στα πιάτα τους, χωρίς τη χρήση έξτρα λιπαρών όπως λάδια και βούτυρο. 

Spread κρέατος
Το nduja είναι ένα πικάντικο spread χοιρινού λουκάνικου προερχόμενο από την Καλαβρία της Ιταλίας και όλα δείχνουν ότι θα το δούμε σε διάφορα μενού φέτος και σε διάφορες παραλλαγές, ακόμα και ως γέμιση σε ραβιόλια.

Όξινες γεύσεις
Γεύσεις με όξινη αίσθηση θα γίνουν αισθητές παντού, από τα ορεκτικά μέχρι τα burger, τα επιδόρπια και τα κοκτέιλ, με τη χρήση ξινών χυμών, ξιδιού και άλλων υλικών. 

Ισπανική κουζίνα
Μαζί με τα τάκος του Μεξικού και το ιταλικό nduja, η ισπανική κουζίνα φαίνεται να κυριαρχεί φέτος σε πολλά εστιατόρια, με τα τάπας και διάφορα ισπανικά πιάτα, παραδοσιακά και σύγχρονα να σερβίρονται κατά κόρον. Ετοιμαστείτε για γαρίδες gambas ajillo, gazpacho, πικάντικες πατάτες patatas bravas και πολλά άλλα.