Μαντζάρου 3: το απόλυτο στέκι για φαγητό και κοκτέιλ μετά τη δουλειά

mantzarou-3
ΠΕΜΠΤΗ, 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Όσοι εργάζεστε στο κέντρο, το bar-restaurant Μαντζάρου 3 σας περιμένει μετά τη δουλειά για να σας ξεκουράσει, να σας διασκεδάσει και να σας… χορτάσει. Όσοι πάλι δεν βρίσκεστε καθημερινά στα περίχωρα, μια βόλτα στο νεοκλασικό της Μαντζάρου θα σας πείσει να μεταφέρετε τις βραδινές σας βόλτες προς τα εκεί.

Βολτάροντας στο Κολωνάκι, στον πολυσύχναστο δρόμο της Σκουφά, κάπου εκεί κοντά στα πολλά και θορυβώδη μαγαζιά, θα βρείτε τον πεζόδρομο Μαντζάρου και το πιθανότερο είναι να σας τραβήξει την προσοχή ένα νεοκλασικό κτίριο με τον τίτλο Μαντζάρου 3, που στην επιγραφή του θα δείτε να αναγράφεται ο όρος business bar. Τι σημαίνει αυτό; Ότι τα επαγγελματικά γεύματα και διαλείμματα των γραφείων της περιοχής έχουν πλέον ένα χώρο να τα φιλοξενεί, προσφέροντάς τους απλές, αλλά νόστιμες, γεύσεις και αρωματικό καφέ. Κι όταν οι επαγγελματικές υποχρεώσεις τελειώνουν, το Μαντζάρου 3 βάζει τα καλά του, ανεβάζει λίγο το volume και τα γευστικά πιάτα του αρχίζουν να έχουν ανταγωνισμό: τα ευφάνταστα κοκτέιλ του.

Η αλήθεια είναι ότι λόγω χειμώνα δεν μπορέσαμε να απολαύσουμε το υπέροχο roof garden που κέντρισε αμέσως το ενδιαφέρον του κόσμου, εκεί γύρω στα τέλη Απριλίου που άνοιξε τις πόρτες του το μαγαζί. Δεν μας χάλασε καθόλου, όμως, η χειμερινή του αντιπρόταση με το τζάκι, ούτε η εσωτερική του ατμόσφαιρα που συνδυάζει μίνιμαλ και νεοκλασικό. Το γεγονός, μάλιστα, ότι κάποτε κατοικούσε στο κτίριο αυτό ο Νικόλαος Μάντζαρος, μας προκαλούσε μια σχετική ανατριχίλα, καθώς ψάχναμε τραπέζι για να κάτσουμε, χαζεύοντας την πρωτότυπη διακόσμηση του πάνω ορόφου, όπου τους τοίχους κοσμούν μικρά κάδρα με διάφορα παλιά επαγγέλματα (σοφέρ, αστυφύλακας, αμαξάς, κανατάς κ.ά.), τονίζοντας την επαγγελματική πλευρά του bar-restaurant. Εκτός από αυτή, όμως, έχει και μια άλλη, πιο ρομαντική, στον πάνω όροφο, όπου ο φωτισμός είναι χαμηλός, αλλά και μια πιο βραδινή, πιο ξεσηκωτική, πιο διασκεδαστική στο ισόγειο. Εμείς το πετύχαμε σε αυτή.

Με μουσική υπόκρουση να κυμαίνεται ανάμεσα σε pop, disco, soul, funk και jazz μελωδίες, έφτασαν στα χέρια μας οι κατάλογοι, που μετά τη σχετική αναφορά στο Νικόλαο Μάντζαρο, αρχίζουν να «αραδιάζουν» πλήθος γεύσεων, κρασιών, ροφημάτων και κοκτέιλ. Οι συστάσεις μας, όμως, το έλεγαν ξεκάθαρα: να μη φύγουμε χωρίς να δοκιμάσουμε το κοτόπουλο φιλέτο και τα mini burger. Όπερ και εγένετο.

Την όρεξη μας άνοιξε η ανάμεικτη σαλάτα με διάφορα λαχανικά, με πράσινο μήλο, φινόκιο και βινεγκρέτ μήλου (5€), η οποία ξέφευγε από τα συνηθισμένα χάρη στο μήλο και τη βινεγκρέτ που της έδιναν μια πιο γλυκιά κι ευχάριστη γεύση και η συνέχεια ήταν ακόμα καλύτερη με την τραγανή μπρουσκέτα με καυτερό σαλάμι και ντομάτα, καλυμμένη με λιωμένη παρμεζάνα (6,5€), η οποία ευτυχώς έφτασε επί 4 για να μπορέσουμε να… σχηματίσουμε ολοκληρωμένη άποψη. Μην φοβηθείτε το καυτερό σαλάμι, καθώς η έντασή του είναι αρκετά ήπια, με το τυρί και το τραγανό ψωμί να λένε τον τελευταίο λόγο.

Το ατού, όμως, του γευστικού καταλόγου του Μαντζάρου 3 ήταν πράγματι τα mini burgers και το κοτόπουλο, όπως μας είχαν συστήσει. Τα mini burgers (8,5€) καταφτάνουν σε τριάδες, με τη συνοδεία πολύ νόστιμης τηγανητής πατάτας με τη φλούδα και δυο διαφορετικές σος για να τη νοστιμίσουν, ενώ τα ίδια αποτελούνται από μπιφτέκι 100% μοσχαρίσιο, μπέικον, τσένταρ, ντομάτα, μαρούλι και πολύ μαλακό ψωμί. Κοινώς, δεν θυμίζουν σε τίποτα τα κλασικά burger από φαστφουντάδικα, με την ποιότητα του κρέατος να γίνεται αντιληπτή από την πρώτη μπουκιά. Η μία τριάδα σίγουρα δεν μας ήταν αρκετή, αλλά φυλάξαμε δυνάμεις και για το φιλέτο κοτόπουλο (8,5€), του οποίου η σειρά πλησίαζε.

Εκ πρώτης όψεως, το αχνιστό κοτόπουλο που έφτασε στο τραπέζι μας μπορεί να μην προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, καθώς μοιάζει ένα απλό πιάτο με κοτόπουλο και ρύζι, σαν αυτά που τρώγαμε παλιά τις Κυριακές, οικογενειακώς. Όταν, όμως, η πρώτη μπουκιά από το στήθος κοτόπουλου, μαριναρισμένο σε καπνιστή πάπρικα και κόλιανδρο αρχίσει να διαλύεται στο στόμα, τότε γίνεται αντιληπτή η ιδιαιτερότητα του πιάτου, αφού το κοτόπουλο, εκτός του ότι είναι αφράτο, αποκτά ξεχωριστή νοστιμιά και άρωμα από την πάπρικα και το κόλιανδρο, που τελικά το κάνει να απέχει από εκείνες τις κλασικές οικογενειακές Κυριακές. Το εξαφανίσαμε χωρίς ντροπή, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα ένα λευκό ποτήρι αφρώδες κρασί Prosecco, που μας κράτησε παρέα καθ’ όλη τη διάρκεια του γεύματος.

Όσο εμείς δοκιμάζαμε τις γεύσεις του μενού, το οποίο περιλαμβάνει και πίτσα για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας, αλλά και διάφορα sandwich, όπως και ποικιλίες τυριών και αλλαντικών, ο κόσμος είχε γεμίζει το μαγαζί, η μουσική είχε δυναμώσει και τα κοκτέιλ έδιναν κι έπαιρναν, με το Mastik Dream με μαστίχα, ανθόνερο, lime και γκρέιπφρουτ (9€) να αποτελεί το αντίστοιχο… κοτόπουλο φιλέτο της μπάρας. Τότε καταλάβαμε ότι πρέπει να επισκεφτούμε το Μαντζάρου 3 ξανά, επικεντρώνοντας στην αλκοολούχα πλευρά του καταλόγου την επόμενη φορά, με τα κοκτέιλ, τα κρασιά και τα διάφορα είδη ουίσκι, που ποικίλλουν από φρουτώδη μέχρι καπνιστά κι από αρωματικά με γεύσεις μαρμελάδας και μπαχαρικών, μέχρι πικάντικα γλυκά με… άρωμα σοκολάτας γάλακτος.

Μέχρι να φύγουμε, ο κόσμος είχε ήδη αρχίσει να «ξεχύνεται» στον πεζόδρομο έξω από το μαγαζί, μιας και η συγκεκριμένη βραδιά, εκτός από υπέροχο άρωμα κοτόπουλου, είχε και κάτι από άρωμα καλοκαιριού. Προς το παρόν, ανυπομονούμε να καταφτάσει η άνοιξη, για να την απολαύσουμε σε μια γωνίτσα στο παριζιάνικου αέρα roof garden του, με φιλέτο κοτόπουλο, mini burgers και κάμποσα δροσερά κοκτέιλ!

Πληροφορίες: Μαντζάρου 3, Μαντζάρου 3 Κολωνάκι, 210 3388216, από τις 8.30 το πρωί ως τη 1.00, διατίθεται και για εταιρικά events,  https://www.facebook.com/Mantzarou3/timeline

Τζούλια Τασώνη