Πού να… γευτείτε την Καθαρά Δευτέρα;

thalia-mezedopoleio
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Λατρεύετε τις γεύσεις της Καθαράς Δευτέρας, αλλά η ταραμοσαλάτα, το καθάρισμα των θαλασσινών και η προετοιμασία του πλούσιου αυτού τραπεζιού σας φαίνεται μπελάς; Φάτε έξω!

Τριήμερο δεν σημαίνει μόνο ξεκούραση από τη δουλειά, αλλά και –γιατί όχι- από το μαγείρεμα και τα παρελκόμενα. Φέτος, ξεκουράστε τον εαυτό σας τρώγοντας έξω και μάλιστα σε στέκια που υπόσχονται να σας κάνουν να γευτείτε την Καθαρά Δευτέρα, όπως ποτέ άλλοτε!

Θάλειας Μεζεδοτεχνείον, Γκύζη
Οι χειροποίητες λιχουδιές της Θάλειας, περιποιημένες και γευστικές, σας περιμένουν στου Γκύζη, για να σας συστήσουν μια Καθαρά Δευτέρα με μπακαλιαρομπουκιές και σκορδαλιά, γαρίδες, σουπιές κρασάτες, χταποδάκι, σπιτική ταραμοσαλάτα, αχνιστό μυδοπίλαφο και πολλές ακόμη νοστιμιές προερχόμενες από την πανέμορφη Τζια, με τη συνοδεία τσίπουρου και ούζου για να γίνει το γεύμα ακόμη πιο παραδοσιακό και ελληνικό. Φτάστε… πεινασμένοι και θα μας θυμηθείτε.

Πληροφορίες: Κουτσικάρη 47, Αμπελόκηποι, 15 ευρώ/άτομο, 2155207098, Mezedotexneion Thalias facebook page

Ορίζοντες Λυκαβηττού
Στους Ορίζοντες, εκτός από θαλασσινά και υπέροχους μεζέδες, θα έχετε και όλη την Αθήνα στο… πιάτο. Κι απολαμβάνοντας τη θέα, μπορείτε να γευτείτε χειροποίητη λαγάνα, πολύχρωμη μους ταραμά, πρωτότυπο σιμιγδαλένιο χαλβά, μύδια αχνιστά, θαλασσινό κριθαρότο με ντοματίνια, σαλάτα με παντζάρια και καρύδια σε ιδιαίτερης έμπνευσης βινεγκρέτ και πολλά άλλα μυρωδάτα και θαλασσινά, σε σύγχρονη και προσεγμένη διακόσμηση, με διακριτική πολυτέλεια, χαμηλούς τόνους και απαλό φωτισμό.

Πληροφορίες: Λόφος Λυκαβηττού, 210 72 27 065, 29 ευρώ/άτομο, http://www.orizonteslycabettus.gr/

Καπετάν Fish-άει, Εξάρχεια
Μπορεί να είναι ταχυφαγείο, ο Καπετάν Fish-άει, όμως, σας εγγυάται ότι θα φάτε… καλά! Ονειρεμένα μύδια σε κρασί ή σε ούζο, τραγανές γαρίδες, τηγανητός μπακαλιάρος σε κουρκούτι τεμπούρα, με πατάτες τηγανητές, αρωματικές, θαλασσινές σαλάτες και πλήθος επιλογών σε κρασί, όλα φρέσκα, διαλεγμένα και με προσεγμένη εικόνα, κάτι που δεν θα περίμενε κανείς εύκολα σε ένα ταχυφαγείο. Ο Καπετάν, επίσης, φαίνεται πως έχει και καλή καρδιά, αφού οι τιμές του είναι αρκετά χαμηλές, δίνοντας την ευκαιρία στον κόσμο να γευτεί τα θαλασσινά του, χωρίς να μετράει τις μπουκιές του.

Πληροφορίες: Εμμ. Μπενάκη 27-29, Αθήνα τηλ: 2103300035, 12-15 ευρώ/άτομο, https://www.facebook.com/kapetan.fishaei

Κήπος Golf, Γλυφάδα
Πετάξτε χαρταετό και απολαύστε πλούσιο σαρακοστιανό buffet από τον βραβευμένο με 5 χρυσούς σκούφους executive chef Γιάννη Στανίστα, στον υπέροχο χώρο Golf Γλυφάδας. Εκεί σας περιμένει δωρεάν κρασί και τσίπουρο, δωρεάν εκμάθηση πετάγματος χαρταετού, διάφορα δωρεάν διαδραστικά παιχνίδια για τα παιδιά, άνετο, δωρεάν πάρκινγκ και φυσικά υπέροχες γεύσεις.

Πληροφορίες: Τέρμα Κων/νου Καραμανλή, Γλυφάδα, 211 1838 648, κόστος 40 ευρώ/άτομο, ώρα προσέλευσης: 11.30, www.golfglyfada.gr

La Brasserie, ΤΙΤΑΝΙΑ
Με ειδικό μενού σχεδιασμένο από τον executive chef του ξενοδοχείου Χρήστο Τζιλήρα που αποτελείται από παραδοσιακές ελληνικές συνταγές, το La Brasserie θα ικανοποιήσει τον ουρανίσκο σας με γεύσεις όπως: αγγινάρες αλά πολίτα, ρεβιθάδα με δενδρολίβανο, τομάτα και αγουρέλαιο, καλαμάρια γεμιστά με σπανάκι, ρύζι και λαχανικά, γίγαντες στον φούρνο με χειμωνιάτικα λαχανικά, σουπιές με σπανάκι φρέσκια τομάτα, μαραθόριζα και μυρωδικά, ταραμοκεφτέδες με φρέσκο κρεμμυδάκι και δυόσμο, γαριδομυδοπίλαφο με λαχανικά, τοματίνια και άρωμα γλυκάνισου, μελιτζάνες ιμάμ και χταπόδι στιφάδο.

Πληροφορίες: Πανεπιστημίου 52, Αθήνα, 210 3326000, www.titania.gr.

Ηλίας
Μήπως προτιμάτε λίγη θάλασσα για να τσιμπήσετε τους θαλασσινούς μεζέδες της Καθαράς Δευτέρας; Ο Ηλίας σας την προσφέρει απλόχερα. Με θέα στη θάλασσα και στο Ναό του Ποσειδώνα, στο Σούνιο –που αποτελεί και μια καλή ευκαιρία για ημερήσια εκδρομή- η ψαροταβέρνα αυτή θα γεμίσει τα πιάτα σας με χταπόδι, καλαμαράκια, γαρίδες και λευκή ταραμοσαλάτα που κάτι μας λέει ότι δεν θα μείνει ούτε για… δείγμα!

Πληροφορίες: Παραλία Σουνίου, 19500, Σούνιο 22920 39114, από 25 ευρώ/άτομο, https://www.facebook.com/EliasFishRestaurant

Le Trocadero, Αθήνα
Αν θέλετε να κρατήσετε τις παραδόσεις, γιορτάζοντας την Καθαρά Δευτέρα σε ένα σύγχρονο και όμορφο περιβάλλον, κατευθυνθείτε προς τη Συγγρού και το εστιατόριο Le Trocadero του ξενοδοχείου Metropolitan. Εκεί θα βρείτε πλούσιο μπουφέ με σαρακοστιανές γεύσεις με 35 ευρώ το άτομο, για να φάτε όση ταραμοσαλάτα και θαλασσινά... αντέχετε, με τη συνοδεία της μουσικής από Dj.

Πληροφορίες: Λεωφ. Συγγρού 385, 210 9471001, ώρα: 12.30-16.00, (παιδιά 4-12 ετών έχουν 50% έκπτωση), www.chandris.gr