Η ελληνική γαστρονομία συστήνεται σε… πρέσβειρες του κόσμου

xoriatiki
ΔΕΥΤΕΡΑ, 02 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Ένα «βιωματικό» ταξίδι περιμένει πρέσβειρες από όλες τις ηπείρους, για να τους μάθει την ελληνική κουζίνα με αυθεντικές συνταγές.

Η Σχολή Etoile αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στην προώθηση του ελληνικού, γαστρονομικού πολιτισμού και των προϊόντων προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (Π.Ο.Π), δίνοντας την ευκαιρία σε 14 Πρέσβειρες και συζύγους πρέσβεων από όλες τις ηπείρους να απολαύσουν ένα «βιωματικό» ταξίδι στην ελληνική κουζίνα, με αυθεντικές συνταγές και προϊόντα ΠΟΠ από όλη την Ελλάδα, αλλά και με βραβευμένα κρασιά Semeli.

Οι καθηγητές executive chefs της σχολής Ν.Περλεγκής, Β. Κλωστερίδης, Γ. Τομαράς, Α. Μάνος και ο καθηγητής ζαχαροπλαστικής Μ.Σαράβας θα «μυήσουν» τις πρέσβειρες στα μυστικά των ελληνικών γεύσεων, προκειμένου να γνωρίσουν τη γνήσια γαστρονομική ταυτότητα της χώρας μας, τα ελληνικά προϊόντα ΠΟΠ, σε συνεργασία με τους 10 μεγαλύτερους Συνεταιρισμούς, αλλά και τα βραβευμένα κρασιά Semeli.

Στόχος είναι μέχρι το τέλος Μαΐου, να έχουν περάσει από τα εργαστήρια γεύσης και τις κουζίνες της σχολής, όλοι οι πρέσβεις και οι ξένες αντιπροσωπείες, προκειμένου να γνωρίσουν την αυθεντική ελληνική γαστρονομία και τα προϊόντα ΠΟΠ.

Πρόκειται για μια προσπάθεια «από καρδιάς» προκειμένου, να προβληθεί η γνήσια εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, τη στιγμή που πραγματικά την έχει ανάγκη.