Το Safka συναντά το Κτήμα Σκούρα

safka
ΤΕΤΑΡΤΗ, 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Η καθιερωμένη οινογευσιγνωσία στο εστιατόριο σκανδιναβικής κουζίνας Safka πραγματοποιείται και πάλι, με τα εξαιρετικά κρασιά του Κτήματος Σκούρα και γευστικό μενού προσαρμοσμένου σε αυτά.

Κάθε δεύτερη Τετάρτη το Safka, εστιατόριο σκανδιναβικής κουζίνας στον Κεραμεικό, διοργανώνει βραδιές οινογευσιγνωσίας με επιλεγμένα κρασιά και μενού ειδικά προσαρμοσμένο σε αυτά, έτσι ώστε να αναδειχτούν όπως πρέπει.

Σήμερα, το Safka φιλοξενεί το φημισμένο Κτήμα Σκούρα από το Άργος  για μια βραδιά οινογευσιγνωσίας με εξαιρετική ποιότητα οίνων και γεύσεων.

Στο πλαίσιο τις βραδιάς θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε κάποιους από αυτούς, όπως το Αρμύρα, το Fleva και άλλα, συνδυασμένα με ένα μενού 4 πιάτων (βασισμένο αποκλειστικά στις συγκεκριμένες ετικέτες), που δημιουργήθηκε από τον chef Samu Koskinen και την ομάδα του.

Στο μενού θα βρείτε smörrebröd με gravlax, σάλτσα σμέτανα, τραγανή βύνη, κόκκινη ρόκα και βαλεριάνα, που θα συνοδευτεί με το Αρμύρα, Chardonnay 2013, χωριάτικη κόκκινη σούπα με κόκορα, τραχανά και κρουτόν από ψωμί σικάλεως που θα ταιριάξει με Pόrtes, Merlot 2012, μοσχαρίσια μάγουλα αποβραδίς σιγομαγειρεμένα, πουρέ σελινόριζας με γεύση κρεμμυδιών και σάλτσα με καπνισμένες πιπεριές Φλωρίνης με Fleva, Syrah 2013 στο ποτήρι και πανακότα με γιαούρτι και βανίλια, crumble βρώμης, ψητά μήλα και αχλάδια που θα συνοδευτεί από Μοσχοφίλερο 2014.

Μαζί με τους γευστικούς αυτούς συνδυασμούς, θα μάθετε και περισσότερες πληροφορίες για την ιστορία του κτήματος και τα κρασιά τους, από τον ίδιο τον παραγωγό τον κύριο Σκούρα, που θα παρευρίσκεται στη βραδιά οινογευσιγνωσίας.

Πληροφορίες: Safka, Μεγάλου Αλεξάνδρου 80-82, Κεραμεικός, 210 5243340, στις 25/2, κόστος 33 ευρώ/άτομο, https://www.facebook.com/safka.athens