Φεστιβάλ γεύσεων ετοιμάζει η Hytra

hytra
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Οι γεύσεις της υπαίθρου καταφτάνουν στην πόλη σε διάφορος συνδυασμούς, μέσα από το Φεστιβάλ Γεύσεων που εγκαινιάζει η Hytra, με πρώτο φιλοξενούμενο στην κουζίνα της τον Νίκο Κοντοσώρο.

Δοκιμάστε γεύσεις που έχουν στόχο την ανάδειξη των παραδοσιακών προϊόντων της ελληνικής γης και την αξιοποίησή τους με τον πιο «ευφάνταστο» τρόπο από κορυφαίους σεφ που δραστηριοποιούνται στην επαρχία, στο πλαίσιο του φεστιβάλ γεύσεων που εγκαινιάζει η Hytra στις 2 Μαρτίου.

Πρώτος φιλοξενούμενος στην κουζίνα της θα είναι ο Νίκος Κοντοσώρος,  o σεφ από τη Φλώρινα που θα μετακομίσει  για μια μόνο ημέρα στον έκτο όροφο της «Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών» για να δημιουργήσει ένα μενού με «άρωμα» επαρχίας.

Μαθημένος να σέβεται, να αγαπά και να αξιοποιεί με το νοστιμότερο τρόπο τα προϊόντα της ελληνικής γης, μαζί με την ομάδα της Hytra, αλλάζουν για μια ημέρα το μενού και προτείνουν επιστροφή στις γευστικές προκλήσεις που μας προσφέρει απλόχερα η ευλογημένη ελληνική γη.

Εμπνευσμένος από τη «Βουργουνδία» της Ελλάδας, όπως κατά καιρούς έχει αποκαλέσει το «Ξινό νερό», θα μαγειρέψει «Σουτ Μακαλό», τους πιο νόστιμους μοσχαρίσιους κεφτέδες που καλύπτονται από έναν πυκνό μεταξένιο χυλό αλευριού, ζωμό κότας και σαφράν, καθώς και το φημισμένο του «Χοιρινό με κρούστα κόκκινου πιπεριού». Το μενού θα ταιριάξει απόλυτα με ορισμένα από τα ωραιότερα ελληνικά κρασιά.

Πληροφορίες: Hytra, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λ. Συγγρού 107-109, Αθήνα, 6ος όροφος, 210 3316767, https://www.facebook.com/Hytra