6… εστιατόρια και cafe βγαλμένα από την τηλεόραση και τον κινηματογράφο

central-perk
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

Τα έχουμε δει σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, έχουμε ζηλέψει την ατμόσφαιρά τους και πολλές φορές… οραματιζόμαστε να τρώμε σε αυτά.

Πώς θα ήταν, άραγε, αν τρώγαμε ανάμεσα σε… δεινοσαύρους, καθόμασταν στους ίδιους καναπέδες με τα «Φιλαράκια» ή τρώγαμε burger και milkshake στο περίφημο στέκι του “Beverly Hills 90210”;

Central Perk
Ίσως η μοναδική σειρά που την παρακολουθούμε σε επανάληψη από την εφηβεία μέχρι τα πρώτα –άντα και λιγουρευόμασταν πάντα τις μεγάλες κούπες καφέ και τα γλυκά που μοιράζονταν τα πασίγνωστα «Φιλαράκια», από το πρωί μέχρι το βράδυ. Για τους πολύ φανατικούς της σειράς, μάλιστα, το Central Perk άνοιξε το φθινόπωρο για μερικές ημέρες, προκειμένου να τιμήσει τα 20 χρόνια από την προβολή της σειράς και να δώσει στον κόσμο την ευκαιρία να φωτογραφηθεί στον περίφημο καναπέ, ακούγοντας live το… “Smelly cat” και άλλες επιτυχίες.

www.parksandrecreation.wikia.com
Jurassic Fork
Με θέμα –τι άλλο- τους δεινοσαύρους, στο Jurassic Fork της αμερικάνικης σειράς “Parks and Recreation”, που το μότο του ήταν «το μόνο πράγμα που θα εκλείψει είναι η όρεξή σας», θα μπορούσατε να απολαύσετε θεματικά ορεκτικά, σαλάτα Tyranna-Ceasar, να παίξετε μπιλιάρδο και να αγοράσετε διάφορα αναμνηστικά. Αν και έχει πλέον κλείσει, καθώς οι ιδιοκτήτες του καταπιάστηκαν και με δεύτερο θεματικό εστιατόριο (το Schindler’s Lunch), παρ’ όλ’ αυτά θα ήταν αξέχαστη εμπειρία αν δοκιμάζαμε ποτέ φτερούγες και… δάχτυλα βροντόσαυρου.

Peach Pit
Το στέκι όλης της παλιοπαρέας της σειράς «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς» που έκανε θραύση στα ‘90s, με τον Μπράντον να σερβίρει μπέργκερ και τηγανητές πατάτες μας είχε ανοίξει ουκ ολίγες φορές την όρεξη. Με ρετρό διακόσμηση και το καλύτερο αφεντικό του κόσμου, τον Νατ, το Peach Pit αποτέλεσε ονειρεμένο μέρος για όλους τους εφήβους της τότε εποχής.

The Max
Κάθε επιτυχημένη εφηβική σειρά φροντίζει πάντα οι πρωταγωνιστές της να έχουν το δικό τους προσωπικό στέκι, που –συνήθως- είναι το πιο cool του... πλανήτη. Στο «Πριν χτυπήσει το κουδούνι» όλοι σύχναζαν στου Max, του οποίου ιδιοκτήτης ήταν ο μάγος Max και όλοι εκεί έτρωγαν διασκέδαζαν, τραγουδούσαν, κάνανε μαγικά κι εμείς αναρωτιόμασταν τι χαρτζιλίκι τους έδιναν οι γονείς τους.

www.universalorlando.com
Three Broomsticks
Βγαλμένη από τις ταινίες του Χάρι Πότερ, η ρουστίκ αυτή ταβέρνα στο Ορλάντο εξυπηρετεί τους λάτρεις –και μη- των ταινιών, οι οποίοι μπορούν να απολαύσουν εκεί fish’n’chips, πίτα του βοσκού, σούπες, σαλάτες, χυμό κολοκύθας και φυσικά butterbeer, συν επιδόρπια όπως μηλόπιτα και σοκολατένιους πειρασμούς. Με λίγα λόγια… παράδεισος για μικρούς και μεγάλους, για διαφορετικούς λόγους στην κάθε ηλικιακή ομάδα.

22 Bleecker
Ανεβάζοντας λίγο επίπεδο στο ύφος των εστιατορίων, κάνουμε μια στάση στο 22 Bleecker της ταινίας «Έχετε κάνει κράτηση;» όπου η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς και ο Άαρον Έκχαρτ έκαναν τα δικά τους «μαγικά» στην κουζίνα, σερβίροντας γκουρμέ πιάτα που σχεδόν μας… μύριζαν από την οθόνη.