Οι αμπελώνες Ζαχαριά «καταφτάνουν» στο SIP Wine Bar

sip-wine-bar
ΤΕΤΑΡΤΗ, 04 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Το κρασί και ειδικά το κρασί αμπελώνων Ζαχαριά από τη Νεμέα Κορινθίας έχει την τιμητική του σήμερα στο SIP Wine Bar στην Κηφισιά.

Γευτείτε το κρασί από τους Αμπελώνες Ζαχαριά της Νεμέας Κορινθίας χωρίς να πάτε μακριά, μόνο μέχρι την Κηφισιά και το SIP Wine Bar, το οποίο διοργανώνει μια ξεχωριστή οινογευσιγνωσία σήμερα, 4/3, στο πλαίσιο του Athens Wine Week.

Στη βραδιά θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τον κύριο Ζαχαριά και την ομάδα του, να συνδυάσετε τα κρασιά με ένα υπέροχο μενού επιμέλειας Τάσου Ζούπα και εκτέλεσης Αλέξανδρου Σουρανάκη και ταυτόχρονα να δοκιμάσετε πρώτοι απ’ όλους τρία νέα κρασιά, που κάνουν το ντεμπούτο τους: τις σπάνιες ποικιλίες Σκλάβα και Κυδωνίτσα, καθώς και τη διάσημη Μαλαγουζιά που καλλιεργούνται στους αμπελώνες Ζαχαριά.

Botonakis

Η Σκλάβα, μια πολύ παλιά λευκή ποικιλία, πρώιμη και με πλούσιο αρωματικό χαρακτήρα, δίνει το ομώνυμο κρασί που χαρακτηρίζεται από λαμπερό χρώμα με γκριζωπές ανταύγειες. Πληθωρικά αρώματα, με τα εσπεριδοειδή και τα βότανα να εναλλάσσονται, ενώ στο στόμα δίνει καλή αρμονία και επίγευση. 

Η Κυδωνίτσα, σπάνια γηγενής ποικιλία της Πελοποννήσου, καλλιεργείται στους αμπελώνες Ζαχαριά και δίνει ένα κρασί που χαρακτηρίζεται από λαμπερό κίτρινο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες, με αρώματα κυδωνιού, αχλαδιού και περγαμότου.

Η φινετσάτη Μαλαγουζιά Ζαχαριά είναι ένα κρασί που χαρακτηρίζεται από αχνό κίτρινο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες και μεγάλη αρωματική ένταση, με κυρίαρχα αρώματα εξωτικών φρούτων και εσπεριδοειδών. Φίνο και λεπτό στόμα με λευκά άνθη να δηλώνουν την παρουσία τους έντονα.

Συγκεκριμένα, θα δοκιμάσετε 150ml Σκλάβα 2014 (100% Σλάβα) που συνοδεύεται με πράσινη σαλάτα με Vinaigrette εσπεριδοειδών, flakes από καπνιστό τυρί Μετσόβου και νιφάδες ροδιού, 150ml Λευκό εις το τερτάγωνο 2014 (Ασύρτικο και Μαλαγουζιά) με σφυρίδα με αρωματική σος γιαουρτιού, καραμελωμένο σπανάκι και πουρέ από καλαμπόκι, 150ml Μαύρο εις τον κύβο 2009 (Αγιωργίτικο, Merlot και Μαυροδάφνη) με μοσχαράκι «ρόστο» σε αγιωργίτικο και τηγανητό ρύζι με μυρωδικά και 150ml Κυδωνίτσα 2014 (100% Κυδωνίτσα) με κυδώνι ψημένο σε κρασί και αποξηραμένα φρούτα.

Πληροφορίες: SIP Wine Bar, Κυριαζή 11, Κηφισιά, 213 0329830, την Τετάρτη 4/3, τιμή: 25 ευρώ/άτομο, https://www.facebook.com/sip.kifisia