Οι 10 χειρότεροι τύποι ανθρώπων που συναντάμε σε ένα εστιατόριο

estiatorio-strufnos-gkriniaris-enoxlitikos-pelatis
ΤΡΙΤΗ, 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Η απόλαυση του φαγητού σε ένα εστιατόριο μερικές φορές συνοδεύεται από τραγελαφικές καταστάσεις που προκαλούνται από διάφορους τύπους ανθρώπων που μας συνοδεύουν στο γεύμα μας ή απλώς βρίσκονται κάπου κοντά μας.

Μια από τις καλύτερες επιλογές για έξοδο με την παρέα είναι, φυσικά, για φαγητό, σε μέρη όπου μπορούμε να συζητήσουμε, να χαλαρώσουμε και ταυτόχρονα να δοκιμάσουμε γεύσεις και να ικανοποιήσουμε το αίσθημα της πείνας μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χωρίς μετά να έχουμε να… μαζέψουμε το τραπέζι και να πλύνουμε τα πιάτα.

Τι γίνεται, όμως, όταν σε μια τέτοια έξοδο έχουμε και… παρεμβολές; Μήπως αναγνωρίζετε κι εσείς κάποιον από τους παρακάτω ενοχλητικούς τύπους στις εξόδους σας, οι οποίοι πολλές φορές βρίσκονται στο ίδιο τραπέζι με εσάς;

Ο… ξεδιάντροπος «κλέφτης» φαγητού
Είναι φίλος φίλου και δεν γνωρίζεστε καλά. Παρ’ όλ’ αυτά σας ζητάει να δοκιμάσει το κρασί σας, παίρνει άφοβα ένα κομματάκι από τη μπριζόλα σας για να τη δοκιμάσει και φυσικά πάντα προλαβαίνει το τελευταίο κομμάτι «της ντροπής» όλων των κοινών πιάτων.

Αυτός που προφέρει υπερβολικά κάθε πιάτο
Διαβάζει τον κατάλογο στο σερβιτόρο, ψάχνοντας ευκαιρία να επιδείξει τις γνώσεις του στη γαλλική ή την ιταλική γλώσσα, πιστεύοντας κατά βάθος ότι κερδίζει την εκτίμησή του. Στην πραγματικότητα, όμως, ο σερβιτόρος όχι απλώς δεν νιώθει εκτίμηση, αλλά προσπαθεί να συγκρατήσει το κύμα χασμουρητών που καταφτάνει από λεπτό σε λεπτό.

Ο στυγνός υπολογιστής του πουρμπουάρ
Αν η χαρτοπετσέτα δεν είναι διπλωμένη στη μέση, στο αναψυκτικό βρίσκεται lime αντί για λεμόνι και οι φυσαλίδες στο ανθρακούχο νερό δεν έχουν τη… διάμετρο που θα έπρεπε, τότε αυτός ο τύπος μειώνει το πουρμπουάρ με κλίμακα 1-5% ανάλογα με τη σοβαρότητα του πταίσματος. Και φυσικά βρίσκει πάντα λόγους για να το μειώσει.

Το ερωτευμένο ζευγάρι
Κάθονται και οι 2 από την ίδια πλευρά του τραπεζιού, ταΐζουν ο ένας τον άλλον και χαζογελάνε κάθε 3 δευτερόλεπτα. Κι όλα αυτά απέναντί σας, ενώ εσείς τρώτε μόνος.

Ο μίζερος
Παραγγέλνει κρέας με πατάτες, παραμερίζει προσεκτικά τις ένα τόνο πιο ξεροψημένες από τις υπόλοιπες, πετάει το μισό κρέας γιατί του φαίνεται σωστά ψημένο μόνο από τη μία μεριά, αφαιρεί τη ρόκα από τη σαλάτα, σπρώχνει την κάππαρη μακριά, τινάζει το μαρούλι από το αλάτι και κόβει επιμελώς τα άγουρα σημεία της φέτας της ντομάτας. Φυσικά, όταν επιχειρήσει την επόμενή του μπουκιά, τα μισά πιάτα θα έχουν αδειάσει από τους υπόλοιπους που δεν έχουν τόσα προβλήματα να αντιμετωπίσουν.

Αυτός που μπορεί να αντικαταστήσει τα πάντα. Και το κάνει.
«Θα ήθελα το σολομό, αλλά αντί για καλαμπόκι προτιμώ το κουνουπίδι από το πιάτο με τη μπριζόλα. Και στη σαλάτα βάλτε μαϊντανό, αντί για άνηθο. Και στο ορεκτικό βάλτε μπέικον, αντί για γαλοπούλα. Και…». Συνήθως είναι κολλητός με τον μίζερο. Ή είναι ο ίδιος ο μίζερος.

Ο «προκλητικός» με το κινητό
Το κινητό του χτυπάει στο πιο δυνατό volume, μαζί με δόνηση, κάνοντας τους πάντες να τιναχτούν και μόλις το σηκώσει διατηρεί το ίδιο volume και στην ομιλία: «Όχι, δεν είμαι απασχολημένος. Απλώς είμαι εδώ με 3 φίλους για φαγητό». Σημειωτέον ότι οι 3 φίλοι μαζί με το σερβιτόρο, περιμένουν τον «προκλητικό» να τελειώσει το τηλεφώνημα για να παραγγείλουν, κοιτώντας τον με δολοφονικές ματιές που «πετούν» laser. Χωρίς, όμως, αποτέλεσμα.

Οι attention freaks
Μαζεύονται, κάνουν φασαρία, βγάζουν φωτογραφίες, κοιτούν γύρω τους ανά τρίλεπτο να επιβεβαιώσουν ότι τους κοιτούν τα υπόλοιπα τραπέζια και αν δεν τους κοιτούν, συνεχίζουν με ακόμα περισσότερη φασαρία, χαζογελώντας σε μια παρατήρηση. Και το πιο λυπητερό; Είναι άνω των 30.

Ο μανιακός με τις φωτογραφίες
Συνήθως οι τύποι αυτοί έχουν κάποιο food blog, ή απλώς είναι «κολλημένοι» με το facebook και νιώθουν ότι πρέπει να μοιραστούν με τους φίλους τους online, όλη τη διαδικασία φαγητού. Κι έτσι η μπριζόλα τους «ποζάρει» μία ολόκληρη, μία μισοφαγωμένη και μία μόνο το κόκαλο. Φροντίστε το πιάτο που θα παραγγείλετε να μην είναι πιο εντυπωσιακό από το δικό τους.

Ο… τζαμπατζής
Καταφθάνει αργά, παραγγέλνει μαρτίνι εκεί που όλοι πίνουν μπίρα, ζητά τη σούπα με το μπρόκολο για ορεκτικό που κανείς δεν θέλει να δοκιμάσει και πρέπει να φύγει νωρίτερα, γιατί συνήθως έχει μια δουλειά, αφήνοντας στο περίπου τα λεφτά –πάντα προς τα κάτω- έχοντας ήδη επιβαρύνει το γεύμα με περίπου 15 ευρώ.

Τζούλια Τασώνη