Τα πιο «ιδιαίτερα» φεστιβάλ φαγητού στον κόσμο

ta-pio-idiaitera-festibal-fagitou-ston-kosmo

ΤΡΙΤΗ, 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011

Δεν είναι όλα τα φεστιβάλ φαγητού τα ίδια. Kάποια μπορούν να προκαλέσουν, εκτός από τον ουρανίκο, και τη φαντασία σας…

Τα φεστιβάλ φαγητού είναι ένας καλός τρόπος να δοκιμάσετε ή να μάθετε κάτι καινούργιο. Υπάρχουν όμως, τόσα πολλά τέτοια φεστιβάλ, που αρχίζουν να μοιάζουν ίδια. Κάποια φεστιβάλ όμως, δεν έχουν το παραμικρό πρόβλημα τα ξεχάσουν για λίγο την σοβαρότητα, όπως σχολιάζει η Ηuffingtonpost και εδώ σας παρουσιάζουμε μερικά από τα πιο αξιοπερίεργα φεστιβάλ φαγητού που αξίζει να επισκεφτεί κανείς στη ζωή του.

Roadkill Cook-off

Εάν λοιπόν είχατε ποτέ την απορία τι γεύση έχει ένα αρμαντίλο ή ένα άγριο ελάφι, τότε το Roadkill Cook-off που γίνεται κάθε τελευταίο Σάββατο του Σεπτεμβρίου στο Marlinton της Δυτικής Βιρτζίνια θα σας λύσει τις απορίες. Πρώτου σχηματίσετε μια λάθος εντύπωση, στο συγκεκριμένο φεστιβάλ το κρέας δεν είναι πραγματικά από χτυπημένα ζώα, αλλά το κρέας ζώων που συχνά είναι θύματα της ασφάλτου.

La Tomatina

Όπως δηλώνει και το όνομα του, σε αυτό το φεστιβάλ στο Buñol της Ισπανίας η ντομάτα είναι ο πρωταγωνιστής σε έναν ετήσιο φαγητοπόλεμο. Το φεστιβάλ σύμφωνα με τον μύθο ξεκίνησε μετά από επίθεση αγανακτισμένων πολιτών κατά μελών του τοπικού συμβουλίου και πλέον κάθε χρόνο μαζεύονται περίπου 45.000 ντόπιο και τουρίστες για να «ανταλλάξουν» πάνω από 100 τόνους ντομάτες.

Tunarama Festival

Το φεστιβάλ γιορτάζει 50 χρόνια παρουσίας και σας καλεί να προσέλθετε στο επόμενο που θα γίνει στο Port Lincoln της Αυστραλίας για να δείξετε το ταλέντο σας στο… πέταγμα του τόνου! Το φεστιβάλ διοργανώνεται κάθε χρόνο κοντά στην εθνική γιορτή της χώρας (26 Ιανουαρίου). Το ρεκόρ απόστασης, σχεδόν 40 μέτρα, κατέχει από το 1998 ο πρώην αθλητής Ολυμπιακών αγώνων στην σφυροβολία Sean Carlin.

Bugfest

Το Μουσείο Φυσικών Επιστημών της Βόρειας Καρολίνας των ΗΠΑ κάνει το χρέος του για να αλλάξουμε νοοτροπία σχετικά με το φαγητό. Στο συγκεκριμένο φεστιβάλ την εξέχουσα θέση στο τραπέζι έχουν τα κάθε λογής έντονα, τα οποία μαγειρεύουν σεφ της περιοχής. Όσο περιμένετε τις ακρίδες ή σκορπιούς μπορείτε να χαζέψετε τους αγώνες δρόμου με κατσαρίδες.

Cheese Curd Festival

Το Ellsworth του Wisconsin είναι η ανεπίσημη πρωτεύουσα τυροπήγματος και ως φόρο τιμής στην γαλακτοκομική παράδοση της περιοχής, διοργανώνεται κάθε χρόνο το τελευταίο σαββατοκύριακο του Ιουνίου ένα σχετικό φεστιβάλ. Σε αυτό υπάρχουν διαγωνισμοί τυρογλυπτικής, αλλά και αγώνες στους οποίους νικητής είναι εκεόνος που μπορεί να φάει το περισσότερο τυρόπηγμα.

Coopers Hill Cheese Rolling

Όπως δηλώνει και το όνομα, οι κάτοικοι του Gloucestershire της Αγγλίας ανταγωνίζονται στο ποιος μπορεί να κυλίσει ένα τυρί πιο μακριά. Το «άθλημα» έχει γίνει παράδοση εδώ και μερικές δεκαετίες και η «επίσημη μπάλα» είναι το ημίσκληρο, μη-παστεριωμένο double Gloucester, που είναι και η σπεσιαλιτέ της περιοχής. Συνήθως πραγματοποιείται την τελευταία Δευτέρα του Μαΐου.

Chinchilla Melon Festival

Τα καρπούζια αποτελούν το 25% της γεωργικής παραγωγής της Αυστραλίας. Κάθε δύο χρόνια στην Chinchilla, την άτυπη πρωτεύουσα καρπουζιού, πραγματοποιείται τον Φεβρουάριο ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στα καρπούζια. Εδώ μπορείτε να δοκιμάστε την τύχη σας σε αγωνίσματα όπως το φτύσιμο των κουκουτσιών, το πέταγμα του καρπουζιού, καθώς και το σκι με φλούδες καρπουζιού για πέδιλα.

Maine Lobster Festival

Τo πρώτo Σαββατοκύριακο του Αυγούστου γίνεται το φεστιβάλ αστακού στο Maine, όπου και μαγειρεύονται στον ατμό περίπου 9.000 κιλά αστακού. Εκεί που πρωτοτυπεί όμως το φεστιβάλ, είναι ο αγώνας δρόμου πάνω σε καφάσια… που πλέουν στη θάλασσα! Το ρεκόρ κατέχει ένας δωδεκάχρονος που κάλυψε απόσταση 4.501 καφασιών το 2008!