Μεσογειακές και σαρακοστιανές προτάσεις από το Parliament του Athens Plaza

parliament-athens-plaza
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Με αφορμή την περίοδο της Σαρακοστής, το εστιατόριο The Parliament του ξενοδοχείου NJV Athens Plaza εμπλουτίζει το μεσογειακό του μπουφέ με νηστίσιμες λιχουδιές που θα σας εκπλήξουν ευχάριστα.

Όσοι απέχουν από το κρέας την περίοδο αυτή πριν το Πάσχα, στο εστιατόριο Parliament του Athens Plaza θα βρουν ποικιλία από δροσερές σαλάτες, ζεστά παραδοσιακά εδέσματα και ακαταμάχητα γλυκά, που αποτελούν τις προτάσεις που θα εντυπωσιάσουν και τους πιο απαιτητικούς, ικανοποιώντας παράλληλα όσους ακολουθούν ένα υγιεινό τρόπο ζωής και όσους νηστεύουν, στην εξαιρετική τιμή των 24 ευρώ/άτομο.

Οι εκλεκτές γεύσεις και οι πρωτότυπες πινελιές σε συνδυασμό με τις μοντέρνες τεχνικές παρασκευής και τις αγνές πρώτες ύλες, συνθέτουν ένα σύνολο γαστρονομικών δημιουργιών, που μπορεί κάποιος να απολαύσει σε ένα περιβάλλον υψηλής αισθητικής στην καρδιά της Αθήνας.

Ο σεφ του ξενοδοχείου Νίκος Γιαννόπουλος, δημιούργησε ένα μενού όπου ο επισκέπτης μπορεί να επιλέγει καθημερινά μέσα από μια ποικιλία γευστικών και παράλληλα υγιεινών επιλογών, καθώς και νηστίσιμων πιάτων, εμπνεόμενος από την ελληνική και μεσογειακή κουζίνα.

Τις γλυκές προτάσεις υπογράφει η ομάδα του ξενοδοχείου σε συνεργασία με τον σεφ Pâtissier Διονύση Αλέρτα, δημιουργώντας ελαφρά και φίνα γλυκά που συνδυάζουν κλασσικούς, αλλά και πρωτότυπους συνδυασμούς, πάντα με τα πιο φρέσκα και ποιοτικά υλικά.

Συγκεκριμένα, στο μενού θα βρείτε ορεκτικά όπως πουρέ ρεβιθιών με ταχίνι και τραγανή αραβική πίτα, αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα, λευκή ταραμοσαλάτα με μπρικ, φάβα με καραμελωμένα κρεμμυδάκια, σαλάτες όπως τραγανές καρδιές πράσινων σαλατικών, μαριναρισμένο χταπόδι και γαρίδες σχάρας με λαδολέμονο, για κυρίως κριθαρότο θαλασσινών με καραβίδες, μύδια, καλαμαράκια και σαφράν και επιδόρπιο τριλογία γλυκών.

Κι όσοι προτιμούν τις πιο… ελεύθερες καταστάσεις, στον μπουφέ θα βρουν πλήθος γεύσεων σαλατών (ιταλικές σαλάτες με προσούτο παρμεζάνα και σπαράγγια, ψητά λαχανικά, ταραμοσαλάτα, μελιτζανοσαλάτα, χωριάτικη, φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια κ.ά.), αλλά και ζεστών πιάτων (σουπιές σχάρας με φινόκιο και σάλτσα γλυκιά πιπεριάς, καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι και μυρωδικά, γαρίδες σωτέ με ούζο και φρέσκια ντομάτα, κριθαρώτο με θαλασσινά, χωριάτικη σπανακόπιτα και πολλά άλλα), με ποικιλία γλυκών να τους περιμένει για να κλείσουν το γεύμα τους απολαυστικά.

Πληροφορίες: The Parliament Restaurant (N.J.V. Athens Plaza), Πλατεία Συντάγματος, Αθήνα, 210 33 52 400, 800 11 10120, http://www.njvathensplaza.gr