Γαστρονομικές εμπειρίες με μενού… αστέρων στα Ikos Resorts

ikos-oceania-dine-out
ΔΕΥΤΕΡΑ, 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Η βραβευμένη κουζίνα με αστέρια Michelin και οι λαμπεροί σεφ εγκαινιάζουν μια νέα εποχή στην ελληνική φιλοξενία, στο μαγευτικό τοπίο της Χαλκιδικής στα Ikos Resorts.

Στα Ikos Resorts της Χαλκιδικής φαίνεται πως ξεφεύγουν από το κατεστημένο, δίνοντας στους φιλοξενούμενούς τους τη δυνατότητα να βιώσουν την ομορφιά της ελληνικής διατροφής, του πολιτισμού και της ελληνικής ταυτότητας. Τα δύο ξενοδοχεία, το Ikos Oceania που μόλις άνοιξε έπειτα από εργασίες ανακαίνισης, και το ολοκαίνουριο Ikos Olivia που θα λειτουργήσει για πρώτη φορά τον Μάιο, σας υπόσχονται εξαιρετικές γαστρονομικές συναντήσεις, είτε πρόκειται για το πρωινό που προσφέρεται στη βεράντα, είτε για ένα ελαφρύ γεύμα δίπλα στην πισίνα ή για ένα ρομαντικό δείπνο με θέα το Αιγαίο Πέλαγος. Ακόμη, τα Ιkos Resorts είναι προσηλωμένα στο να επαναπροσδιορίσουν την έννοια του all-inclusive, δίνοντας επιπλέον τη δυνατότητα στους επισκέπτες να επιλέξουν από τις εμπειρίες «Dine Out», με γεύματα σε τοπικά και επιλεγμένα εστιατόρια. Με τον τρόπο αυτό προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερη ελευθερία στις επιλογές για φαγητό.  

Anaya Restaurant

Κάποια νέα εστιατόρια θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους εντός των εγκαταστάσεων των ξενοδοχείων, όπως το Provence, ένα ατμοσφαιρικό à-la-carte εστιατόριο με γαλλική κουζίνα της Προβηγκίας, το Flavors, που θα προσφέρει μεσογειακές γεύσεις σε μπουφέ και μια εκπληκτική θέα προς το Αιγαίο, το Fusco, με ένα εμπνευσμένο a la carte μενού αυθεντικής ιταλικής κουζίνας, το Ouzo, το ιδανικό μέρος για παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και το Anaya που θα προσφέρει τις πιο λαχταριστές γεύσεις από την Ασία.

Συγκεκριμένα, ο καταξιωμένος και δημιουργικός σεφ Λευτέρης Λαζάρου δημιουργεί το a-la-carte μενού του εστιατορίου Ouzo, προσδίδοντας λάμψη στις αυθεντικές γεύσεις από την Ελλάδα, όπου τα υπέροχα πιάτα συνδυάζονται με κρασιά από την πλούσια λίστα κρασιών, προσφέροντας μια εμπειρία πολλών αστέρων! Στο Provence συναντάμε τους βραβευμένους με αστέρια Michelin αδελφούς Pourcel, αυθεντίες στη φίνα γαλλική κουζίνα, με το γαστρονομικό τους αποτύπωμα να εντοπίζεται σε πρωτεύουσες της γεύσης σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων του Παρισιού, της Σαγκάης, της Μπανγκόκ, του Τόκιο και άλλων, ενώ στο Fusco, o βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Andrea Fusco δίνει το όνομά του στο εστιατόριο που συνδυάζει τα πιο φρέσκα υλικά με τη μεγάλη μαγειρική επιδεξιότητα, δημιουργώντας αυθεντικές γεύσεις της Ιταλίας. 

Στo Anaya οι γεύσεις ανατολής είναι στο επίκεντρο, με συναρπαστικά νέα projects από τους Chefs at Work και τον σεφ Edwin Phua, με τη λαμπρή καριέρα από διάσημα, βραβευμένα με αστέρια Michelin εστιατόρια, οι οποίοι παρουσιάζουν τις πιο φίνες γεύσεις, με τα αρώματα των μπαχαρικών να «παντρεύονται» με την τέχνη στην κουζίνα. Τέλος, στο Flavors βρίσκουμε τον Γιάννη Βασιλειάδη προσφέροντας γαστρονομικές καινοτομίες με μεγάλη αγάπη για την ελληνική κουζίνα.

Καλό φαγητό χωρίς καλό κρασί, όμως, δεν γίνεται, γι’ αυτό και ο παγκοσμίως αναγνωρισμένος somellier Νικόλας Γιαννόπουλος, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Οινοχoΐας το 2016, με πλούσια εμπειρία σε εστιατόρια με αστέρια Michelin όπως τη Σπονδή, το Jerome Serres, αλλά και το Nobu Matsuhisa σε Αθήνα και Μύκονο, αναλαμβάνει το κελάρι των Ikos Resorts, το οποίο διαθέτει μια μεγάλη συλλογή από ελληνικούς και διεθνείς οίνους για να συνοδεύσουν τα διάφορα πιάτα και τις κουζίνες που προσφέρονται στα εστιατόρια.

Πληροφορίες: http://ikosresorts.com/olivia/gastronomy-el/