Απίστευτα και λαχταριστά mash-up γεύσεων που θα σας ξετρελάνουν!

salata-abgo-zumarika
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 03 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

Τι γίνεται όταν οι συνδυασμοί γεύσεων ξεφεύγουν από τα καθιερωμένα και δημιουργούν απίστευτα mash-up, όπου στα κλασικά hot dog «τρυπώνουν» πιπεριές και ζυμαρικά, στην πίτσα «εισβάλλει» ψητή πατάτα και η μπίρα βρίσκει το δρόμο της σε… cupcakes;

Είναι αλήθεια αυτό που λένε: δύο είναι καλύτερα από ένα. Βέβαια συνήθως αναφέρονται σε μυαλά, εννοώντας ότι δύο μυαλά μπορούν πιο εύκολα να λύσουν ένα πρόβλημα, αλλά και όσον αφορά το φαγητό, όταν ένα γεύμα «μπλέκεται» με ένα άλλο τότε προκύπτουν λαχταριστά… mash-up που μας κάνουν να γλύφουμε τα δάχτυλά μας… απλά και μόνο κοιτάζοντάς τα!

Αβγοσαλάτα ζυμαρικών
Δύο αγαπημένες γεύσεις ενώνονται σε μία: αβγά και ζυμαρικά. Σφιχτά αβγά, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και πίκλες και βρασμένα ζυμαρικά ενώνονται σε μια σαλάτα, ό,τι πρέπει για Σαββατόβραδο με τους φίλους.

Πίτσα με ψητή πατάτα
Ο Guy Frieri σεφ, ιδιοκτήτης εστιατορίων και παρουσιαστής εκπομπής στο Food Network, είναι από αυτούς που ξέρουν από mash-up. Ο… ροκ σταρ της κουζίνας, αυτή τη φορά δοκίμασε κάτι εντελώς διαφορετικό και απόλυτα γευστικό: ψητή πατάτα πάνω στην πίτσα, με τραγανιστό μπέικον, ντομάτα, τυρί και λίγο ελαιόλαδο.

Μπρουσκέτα Bánh mì
Τη μπρουσκέτα την ξέρουμε όλοι: ιταλικό ορεκτικό που αποτελείται από φρυγανισμένο ψωμί με διάφορα τόπινγκ, με κλασικό τη ντομάτα με βασιλικό. Το banh mi, απ’ την άλλη δεν είναι και τόσο γνωστό για τους περισσότερους: πρόκειται για ένα βιετναμέζικο όρο για κάθε τύπο ψωμιού, αλλά και για ένα τοπικό σάντουιτς στο οποίο συναντάμε συχνά χοιρομέρι, σόγια, καρότα και πιπεριά jalapeno. Εν προκειμένω, κρατάμε τη γέμιση του σάντουιτς, κρατάμε και το φρυγανισμένο ψωμί από την μπρουσκέτα και είμαστε έτοιμοι να… ορμήσουμε!

Μιλκ σέικ καρύδα-ντόνατς
Σε ένα πάρτι… ζάχαρης, το παγωτό βανίλια συνδυάζεται με γάλα και καρύδα για να μας δώσει το κλασικό μας μιλκ σέικ και στη συνέχεια με μερικά μίνι ντόνατς, τα οποία χτυπάμε μαζί στο μπλέντερ και τα προσθέτουμε στο μείγμα, για έξτρα… γλύκα. Μερικοί μάλιστα κρατούν κι ένα ντόνατ για γαρνιτούρα, αλλά πόση ζάχαρη να καταναλώσει κάποιος με ένα μιλκ σέικ;

Chili Mac Dogs
Αν μέχρι τώρα είχατε δίλημμα αν θα βάλετε κέτσαπ, μουστάρδα ή και τα δύο στο hot dog σας, αυτή η επιλογή έχει να σας θέσει ακόμη μεγαλύτερα διλήμματα. Εδώ στο κλασικό hot dog προστίθενται 7 διαφορετικά τόπινγκ: μακαρονοσαλάτα, τσίλι, τριμμένο τυρί τσένταρ, τσιπς καλαμποκιού, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, κόλιαντρο και ξινόκρεμα και το αποτέλεσμα είναι μια μίξη σαλάτας, ζυμαρικών και λουκάνικου, που γεμίζει το στόμα.

Λεμονάδα… καρότο
Γιατί μια λεμονάδα να περιέχει μόνο λεμόνι, όταν η γεύση της μπορεί να απογειωθεί με… καρότα και ανανά; Ψιλοκόψτε μισό κιλό καρότα, βάλτε τα μέσα σε νερό (2 φλιτζάνια), βράστε τα και στη συνέχεια προσθέστε τα στο μπλέντερ μαζί με 1 φλιτζάνι χυμού ανανά. Χτυπήστε τα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και στη συνέχεια ανακατέψτε το με ¾ του φλιτζανιού χυμό λεμόνι. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει (από 2-24 ώρες) και σερβίρετε με πάγο.

Cupcakes με… μπίρα αρωματισμένη με βότανα
Τα τόσο χαριτωμένα και γευστικά cupcakes μπορούν να «αντέξουν» μια ακόμη προσθήκη που θα τα κάνει πολύ ξεχωριστά: λίγη μπίρα αρωματισμένη με βότανα (root beer) στο κουρκούτι, η οποία θα τα στείλει σε άλλη… διάσταση.