Το Κτήμα Μουσών έρχεται στο Safka

safka
ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Μια μέρα πριν την αργία της 25ης Μαρτίου, το Safka διοργανώνει άλλη μια βραδιά οινογευσιγνωσίας όπως μόνο αυτό ξέρει, με καλεσμένο αυτή τη φορά το Κτήμα Μουσών και τα κρασιά του.

Άλλη μια όμορφη βραδιά Οινογευσιγνωσίας ετοιμάζεται στο Safka με το Κτήμα Μουσών από την ομώνυμη κοιλάδα, βορειοδυτικά της Αθήνας, την Τρίτη στις 24 Μαρτίου.

Πέρα από τις πολύ γνωστές ετικέτες 9 Μουσών λευκό και ροζέ, θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε και το premium τους κόκκινο κρασί Λισγάρι 2011, ενώ στο τέλος θα απολαύσετε το γλυκό σας μαζί με το ωραίο Τσίπουρο Ζαχαρίας.

Tα κρασιά είναι συνδυασμένα με ένα μενού 4 πιάτων (βασισμένο αποκλειστικά στις συγκεκριμένες ετικέτες), που δημιουργήθηκε από τον chef του Safka Samu Koskinen και την ομάδα του. Στο μενού θα βρείτε ανάμεικτη σαλάτα με σπαράγγια, μαριναρισμένες σαρδέλες, κρουτόν από ψωμί σικάλεως και dressing από αγριοράπανο και μαγιονέζα που θα ταιριάξει με το 9 Μουσών λευκό, Ασύρτικο - Trebbiano - Sauvignon Blanc 2014, κόκκινο ριζότο με κρέμα παντζαριού, καρύδια και μους από κατσικίσιο τυρί που θα συνοδευτεί με 9 Μουσών ροζέ, Syrah-Μούχταρο 2014, noisettes από χοιρινό φιλέτο τυλιγμένο σε bacon, casserole από φασόλια και σάλτσα κονιάκ που θα απολαύσετε με Λισγάρι, Cabernet Sauvignon – Merlot – Μούχταρο 2011 και για το τέλος tiramisu αρωματισμένο με ελληνικό καφέ και μαρμελάδα από σταφίδες που θα γευτείτε με τσίπουρο Ζαχαρίας, χωρίς γλυκάνισο. Στο δείπνο περιλαμβάνεται και το νοστιμότατο και φρεσκοψημένο ψωμί βύνης, ενώ η ποσότητα του κάθε κρασιού θα είναι 120-150 ml.

Τη βραδιά θα τιμήσει με την παρουσία του ο ίδιος ο παραγωγός Στέλιος Ζαχαρίας για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για την ιστορία του κτήματος και τα  κρασιά τους.

Πληροφορίες: Safka Bar Restaurant – Nordic Cuisine, Μεγάλου Αλεξάνδρου 80-82, Κεραμεικός, 210 52 43 340, στις 24/3, κόστος: 33 ευρώ/άτομο, http://www.safka-athens.gr/gr/.