Το Safka σας καλεί για… ωμοφαγία

safka
ΤΕΤΑΡΤΗ, 01 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

Ένας Φινλανδός guest chef ετοιμάζεται να μας κάνει να ταξιδέψουμε σε ένα νέο κόσμο ωμών γεύσεων.

Συναρπαστικό αναμένεται το σημερινό βράδυ στο Safka, αφού ο Guest chef Esko Koski-Laulaja ετοιμάζει ένα μενού 8 πιάτων εμπνευσμένο από τη δημιουργική ωμοφαγία.

Η βραδιά έχει στόχο να μας δείξει πώς το ωμό φαγητό μπορεί να αναζωογονήσει και να αλλάξει τη ζωή μας και να μας κάνει να ανακαλύψουμε νέες, υπέροχες γεύσεις που χαρίζουν υγεία και μακροζωία.

Όπως εξηγεί ο σεφ, όλα τα συστατικά είναι από το φυτικό βασίλειο (φρούτα και λαχανικά εποχής, σαλάτες, ρίζες, καρποί, σπόροι, δημητριακά, βλαστοί, βότανα, μπαχαρικά, έλαια ψυχρής έκθλιψης) και στην παρασκευή διατηρείται θερμοκρασία κάτω των 41 βαθμών, ώστε να διατηρηθούν τα θρεπτικά συστατικά, τα ένζυμα, οι βιταμίνες, τα μεταλλικά στοιχεία και η ζωτικότητα των τροφών.

Στο… ψητό λοιπόν (ή μάλλον στο ωμό), το μενού περιλαμβάνει:

  • Πλούσιο εκχύλισμα ενζύμων από λαχανίδα εγχώριας παραγωγής, σέλερι, μαϊντανό, πράσινο μήλο, φρέσκο λεμόνι, πιπερόριζα και ακατέργαστο μέλι ως γλυκαντικό, για ένα ξεκίνημα με σωστή πέψη
  • Πατέ από μουλιασμένους σπόρους ηλιανθού εμποτισμένο με μεσογειακά βότανα, σερβιρισμένο σε ψωμί ολικής άλεσης από φύτρες σιταριού με πιπερόριζα, γαρνιρισμένο με φύτρες Alfalfa, για να ξυπνήσουν οι γευστικοί μας κάλυκες
  • Ανοιξιάτικη σούπα βελουτέ από μπρόκολο με επικάλυψη από φύτρες μπρόκολου και μαριναρισμένο σουσάμι
  • «Καταπράσινη» σαλάτα με πικάντικες φύτρες μουστάρδας και ντρέσινγκ αβοκάντο-δυόσμου
  • Ημιπικάντικα τζίντζερ-τσίλι κράκερς φτιαγμένα από φύτρες ηλιόσπορου, κολοκυθόσπορο και  λιναρόσπορο, μαριναρισμένες και αφυδατωμένες σε θερμοκρασία κάτω από 41 βαθμούς
  • Φιδέ κολοκυθιού με πέστο από κόλιανδρο και σπανάκι με μαριναρισμένα φουντούκια και βλαστάρια ηλιανθού
  • Μπουρίτος από λάχανο γεμισμένο με «ρύζι» από κουνουπίδι με άρωμα κάρυ, ταχίνι ολικής, ξυσμένο καρότο, σέλερι, φρέσκο κρεμμυδάκι και επικάλυψη κίτρινης σάλτσας τυριού από κάσιους
  • Rawlicious τσιζ κέικ με βάση από ξηρούς καρπούς και κακάο, «τυρί» από κάσιους με άρωμα βανίλια και επικάλυψη από φρέσκοαλεσμένη φράουλα.

Ξαφνικά, η ωμοφαγική κουζίνα δεν φαίνεται και τόσο άσχημη…

Πληροφορίες: Safka, Μεγάλου Αλεξάνδρου 80-82, Κεραμεικός, Αθήνα, 210 52 43 340, την Τετάρτη 1 Απριλίου στις 20.30, κόστος: 37 ευρώ/άτομο, http://www.safka-athens.gr/, https://www.facebook.com/safka.athens