Η κουζίνα της Πελοποννήσου προσκεκλημένη στο Μουσείο Μπενάκη

imeres-gastronomias
ΠΕΜΠΤΗ, 21 ΜΑΙΟΥ 2015

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, οι Ημέρες Γαστρονομίας επιστρέφουν στις 22, 23 και 24 Μαΐου στο Μουσείο Μπενάκη, με την Πελοπόννησο φετινό τιμώμενο γαστρονομικό προορισμό.

Η πρότυπη διοργάνωση-σημείο αναφοράς της γαστρονομίας ανοίγει τις πύλες της στο Μουσείο Μπενάκη, για τρίτη χρονιά, παρουσιάζοντας ένα πλούσιο τριήμερο πρόγραμμα από 85 θεματικές εκδηλώσεις για τον πολιτισμό, την καινοτομία και τις κοινότητες της γεύσης. Εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, παρουσιάσεις, συζητήσεις και state of the art εκπαιδευτικά εργαστήρια και σεμινάρια, αλλά και εκθέσεις παραγωγών και art de la table, προβολές μεγάλου και μικρού μήκους ταινιών γαστρονομίας, ενεργή συμμετοχή τουλάχιστον 180 ειδικών και δημιουργών από τους χώρους της γαστρονομίας, της δημοσιογραφίας, του πολιτισμού και της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας και πολλά άλλα σας περιμένουν αυτό το τριήμερο.

Με στόχο την ολοκληρωμένη ανάδειξη του γαστρονομικού χάρτη μιας περιοχής, οι διοργανωτές των Ημερών Γαστρονομίας ανακηρύσσουν κάθε χρόνο, τον τιμώμενο γαστρονομικό προορισμό. Με τον τρόπο αυτό δίνεται στην εκάστοτε τιμώμενη περιοχή, η δυνατότητα εκπροσώπησης, προβολής και συμμετοχής στις εκδηλώσεις, καθώς και δικτύωσης και συνεργασιών με τρίτους φορείς.

Έτσι, για πρώτη φορά φέτος, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα παρουσιαστεί ένα αντιπροσωπευτικό και ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάδειξης και προβολής του συναρπαστικού οικοσυστήματος της Πελοποννήσου με τη συμμετοχή δεκάδων ανθρώπων και φορέων της περιοχής, όπως και το «Συνέδριο Γαστρονομικού Πολιτισμού: Μυθική Πελοπόννησος - Γεύσεις με Ιστορία», με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κου Πέτρου Τατούλη  και σημαντικών εκπροσώπων της ελληνικής γαστρονομίας και του πολιτισμού.

Στις ημέρες γαστρονομίας θα βρείτε και την «Μικρόπολις», τη μεγαλύτερη στην Ελλάδα, διοργάνωση για παιδιά και γονείς, με την πρότυπη γειτονιά της γεύσης και της διατροφής. Την Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 22, 23, 24 Μαΐου, από τις 10:00 έως στις 14:00, διάσημοι chefs, αναγνωρισμένοι φορείς και καλλιτεχνικές ομάδες θα μυήσουν και θα ταξιδέψουν τους μικρούς φίλους της «Μικρόπολις» στον συναρπαστικό κόσμο της τροφής και της γεύσης, αλλά και θα ευαισθητοποιήσουν παιδιά και γονείς σε έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής.

Και για τους κινηματογραφόφιλους, το 2ο AICFF (Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Αθήνας) επανέρχεται με πάνω από 30 μεγάλου και μικρού μήκους ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, video art από όλο τον κόσμο, ενώ ειδική θέση  στο πρόγραμμα καταλαμβάνουν και οι γαστρονομικές ταινίες για την Πελοπόννησο.

Ακόμη, θα βρείτε discussion panels, εργαστήρια και παρουσιάσεις για τον πολιτισμό και την καινοτομία της γαστρονομίας και όπως κάθε χρόνο, μουσικές θεματικές βραδιές και parties, Σάββατο και Κυριακή από τις γνωστές dj’s, kafka –aka Κατερίνα Καφετζή, Έφη Μαλτέζου και Πελοποννησιακό street food party σας περιμένει για το κλείσιμο της αυλαίας του φεστιβάλ.

Πληροφορίες: Ημέρες Γαστρονομίας, Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, www.imeres-gastronomias.gr