«Γνωριμία με τον κόσμο του κρασιού» στην επόμενη συνάντηση του Wine Club Thessaloniki’96

krasi
ΔΕΥΤΕΡΑ, 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

Λίγο πριν οι ανοιξιάτικες εξορμήσεις και οι καλοκαιρινές διακοπές σας οδηγήσουν σε περιοχές που φημίζονται για τους αμπελώνες, τα οινοποιεία και τα κρασιά τους, η Wine Plus σας δίνει τα απαραίτητα εφόδια-εργαλεία για τη βαθύτερη κατανόηση του κρασιού.

Η Wine Plus, πιστεύοντας ότι οι οινικές αναζητήσεις προσθέτουν ποιότητα στις απλές χαρές της καθημερινής ζωής, προτείνει το σεμινάριο «Γνωριμία με τον κόσμο του κρασιού» στις 29/4, που έχει στόχο να δώσει τα απαραίτητα εφόδια-εργαλεία για την καλύτερη κατανόηση του κρασιού. Στόχο έχει να μας βοηθήσει να γνωρίσουμε τη δουλειά του οινοπαραγωγού μέσα από την έκφραση του προϊόντος του και με οδηγό τη χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο Μαρία Νέτσικα θα μας μάθει:

-Τι είναι το κρασί, πώς φτιάχνεται και πώς η ποικιλία του επηρεάζει τη γεύση του

-Πότε ένα κρασί είναι έτοιμο για κατανάλωση και πώς η ηλικία του και η εσοδεία παραγωγής του επηρεάζουν τη γεύση του

-Πώς δοκιμάζουμε, αξιολογούμε και περιγράφουμε ένα κρασί, μεταφράζοντας με σωστές λέξεις τις οπτικές, οσφρητικές και γευστικές εντυπώσεις μας

-Ποιο κρασί ταιριάζει με το φαγητό

-Ποιο στυλ κρασιού μας ταιριάζει περισσότερο και πώς απολαμβάνουμε τη φιάλη που επιλέγουμε

Το σεμινάριο είναι ιδανικό για όσους ενδιαφέρονται για το κρασί και θέλουν να το γνωρίσουν καλύτερα, αλλά και για εκείνους που θέλουν να εμπλουτίσουν τις βασικές τους γνώσεις πριν έρθουν στις τακτικές συναντήσεις του Wine Club Thessaloniki’96.

Πληροφορίες: «Γνωριμία με τον κόσμο του κρασιού», The Met Hotel, 26ης Οκτωβρίου 48, Θεσσαλονίκη, 2310017000, στις 29/4 18:00 - 19:30, http://www.wineplus.gr/4/121/