classic nouveau: για πρωινό καφέ κι απογευματινό κρασί στη Νέα Σμύρνη

classic-nouveau
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

Νέα πνοή με κλασικό χαρακτήρα «φυσάει» στο classic nouveau της Νέας Σμύρνης, όπου ο καφές, το κρασί και η… κουβέντα παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Δίπλα στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης, το cafe Classique εδώ και αρκετά χρόνια κοσμούσε τα νότια προάστια. Απλό και λιτό στη διακόσμηση του, με πολύ ξύλο, ήταν γνωστό για τον καφέ του, τα γλυκά κουλουράκια και άλλα τινά. Ήσυχο, με πελάτες που επιθυμούσαν να πιουν έναν αληθινό καφέ, χωρίς οχλοβοή και φασαρία.

Αυτό ήταν το αποτύπωμα του cafe classique μέχρι χθες. Σήμερα η ανάγκη ενός νέου μεταμοντέρνου χώρου που θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί από τη μια, κατά τη διάρκεια της μέρας, τους λάτρεις του αληθινά ποιοτικού καφέ, με την ενέργεια που χρειάζεται, μέχρι να φθάσει η ώρα για την απόλαυση μιας εξαιρετικής ποικιλίας κρασιού με το κατάλληλο συνοδευτικό και μ´αυτό τον τρόπο να... γλυκοσβήσει άλλη μια μέρα, οδήγησε στην δημιουργία του classic nouveau, ένα cafe-wine bar με τη φιλοσοφία ότι η ζωή μας γλιστρά μεταξύ του πρωινού καφέ και του απογευματινού κρασιού.

Η ομάδα του classic nouveau απαρτίζεται από νέους που έχουν πάθος για τη δουλειά τους και είναι πάντα έτοιμοι να κάνουν με χαμόγελο το «παραπάνω» βήμα, προσβλέποντας στην ικανοποίηση του πελάτη και προσπαθώντας κάθε φορά να μαντέψουν, αλλά και να ικανοποιήσουν τις κρυφές του επιθυμίες.

Το classic nouveau είναι ένα στέκι συναντήσεων αυτών που λατρεύουν τον αληθινό καφέ τα πρωινά, αυτών που στη συνέχεια προτιμούν να συζητήσουν, χωρίς οχλοβοή και φασαρία, αυτών που μπορούν να εκτιμήσουν τη ξεχωριστή λιτή ποικιλία τυριών και αλλαντικών από επιλεγμένους προμηθευτές και, τέλος, αυτών που επιθυμούν να μοιραστούν με την παρέα τους ξεχωριστά κρασιά είτε μετά τη δουλειά, είτε το βράδυ.

Το όραμα του classic nouveau είναι να δημιουργηθεί ένας χώρος που θα εμπνέει και θα γοητεύει, συζητώντας και απολαμβάνοντας όλα αυτά που μας συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας μεταξύ του καφέ και του κρασιού. Ευχόμαστε να το πετύχει!

Πληροφορίες: classic nouveau, Ελευθερίου Βενιζέλου 25, Νέα Σμύρνη, 210 9316535, https://www.facebook.com/pages/Classic-Nouveau/1541690146091503