Το Καλύβι του Βλάχου: παράδοση στη γεύση σε φιλικές τιμές

to-kalubi-tou-blaxou
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22 ΜΑΙΟΥ 2015

Φρέσκα υλικά, παραδοσιακή διακόσμηση, γευστικά πιάτα, μουσική και καλές τιμές είναι αρκετά για να σας τραβήξουν προς την Καισαριανή και το «Καλύβι του Βλάχου».

Πίσω από την πλατεία της Καισαριανής, στο γραφικό σοκάκι της οδού Βρυούλων, βρίσκεται το «Καλύβι του Βλάχου». Παραδοσιακό κουτούκι–οινομαγειρείο που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, με σήμα κατατεθέν του την ελιά, σύμβολο ειρήνης και ευημερίας.

Στους τοίχους του θα δείτε κρεμασμένα υφαντά από τον αργαλειό, το σιγκούνι της γιαγιάς, κουδούνια κάθε μεγέθους, κόπανο, κουρελούδες και άλλα γνήσια παραδοσιακά αντικείμενα, όπως το σίδερο με κάρβουνα, ποτιστήρι, γουδιά, λάμπες πετρελαίου, γραμμόφωνο, τα κοφίνια του παππού, που θα χαρίσουν μια παραδοσιακή αίσθηση στο γεύμα σας, ενώ σε μία γωνιά θα βρείτε τη βλάντα και την ξυλόσομπα. Όλα αυτά παρουσιάζουν τον τρόπο ζωής μιας άλλης εποχής και δημιουργούν ένα φιλικό περιβάλλον για να απολαύσετε γεύσεις με την παρέα σας και να νιώσετε λίγο πιο κοντά στο παρελθόν, γευστικά και αισθητικά.

Κάθε μέρα ο Βλάχος, χρησιμοποιώντας αγνά υλικά και πάντα φρέσκα κρέατα, ετοιμάζει με όρεξη και μεράκι ωραία μεζεδάκια και φανταστικά ψητά. Τώρα που καλοκαίριασε, επιβάλλεται να δοκιμάσετε τη γευστική του τηγανιά, αλλά και την «τρέλα του Βλάχου», συνοδευόμενα από κρασί, χύμα (λευκό-ροζέ) από τη Νεμέα,  τσίπουρο ή ούζο και φυσικά από μία άκρως δροσιστική μπίρα. Επίσης, μη φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε τα παϊδάκια από αρνάκι γάλακτος και τις χορταστικές ποικιλίες του, που περιλαμβάνουν μόνο κρεατικά.

Κι αν ξέρετε από μουσική, οι κιθάρες και το μπουζούκι που είναι κρεμασμένα κατεβαίνουν από τους τοίχους, για να παίξει όποιος θέλει και να χαρίσει σε όλους αξέχαστες, παρεΐστικες στιγμές σε φιλικές τιμές.

Πληροφορίες: Το Καλύβι του Βλάχου, Βρυούλων 51, Καισαριανή, 2107250712, https://www.facebook.com/ToKalybiTouBlachou