Κοντινά all day στέκια με θέα το απέραντο γαλάζιο

mpalkoni-rafina KORNILIOS SARANTIOGLOY
ΤΕΤΑΡΤΗ, 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Όσοι αντί για διακοπές βρίσκεστε στο γραφείο και ονειρεύεστε ένα καφεδάκι μπροστά στη θάλασσα, δείτε τέσσερις επιλογές για μετά το σχόλασμα, για να πνίξετε τον πόνο σας που η άδεια πέρασε ή δεν έχει έρθει ακόμα.

Μπαλκόνι
Ένα από τα πιο ξακουστά cafe-restaurant της Ραφήνας, το Μπαλκόνι, στο Κόκκινο Λιμανάκι, έχει φροντίσει πολύ για τη θέα που χαρίζει στους επισκέπτες του από την άκρη του βράχου στον οποίο «κρέμεται». Έτσι, κάθε ΠΣΚ καταφτάνει κόσμος από το κέντρο και τα περίχωρα της Αθήνας για να πάρει μια θαλασσινή ανάσα. Κι αν ο καφές τελειώσει, δοκιμάστε τις γεύσεις του, βασισμένες σε ελληνικές παραδοσιακές συνταγές ή υποδεχτείτε το βράδυ με πρωτότυπα cocktails παγωτών, επιδόρπια όπως μους με μοσχολέμονο και σουφλέ σοκολάτας με παγωτό βανίλια, δροσερούς χυμούς και τα αγαπημένα σας ποτά. Info: Λεωφόρος Δημοκρατίας 18, Κόκκινο Λιμανάκι Ραφήνας, 22940 75888.

Skipper’s
Με σχεδόν 30 χρόνια παρουσίας στη Μαρίνα Αλίμου, το Skipper’s αποτελεί μια σχετικά κοντινή απόδραση από το κέντρο. Το χάος της πόλης μένει μακριά και αφηνόμαστε στο ειδυλλιακό περιβάλλον με θέα και μυρωδιά θάλασσας χαζεύοντας τα σκάφη στη μαρίνα. Ακόμα περισσότερο στο κλίμα σάς βάζει με το ξύλινο ντεκ του, δημιουργώντας στους πιο ονειροπόλους την ψευδαίσθηση ότι βρίσκονται σε κάποιο παλιό πειρατικό πλοίο και ότι όπου να ‘ναι θα εμφανιστεί και ο Τζακ Σπάροου με φρέντο στο χέρι. Info: Μαρίνα Αλίμου, 210 9880282.

 Due Cavalieri
Στο Φλοίσβο, με θέα τη μαρίνα και τα ιστιοπλοϊκά, το Due Cavalieri έχει μια πρόταση για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, ξεκινώντας από το πρωί με σνακ, κρύα και ζεστά σάντουιτς, συνεχίζοντας το μεσημέρι με τα τα ελαφριά πιάτα του, το απόγευμα με καφέ και χειροποίητο κέικ και κλείνοντας την ημέρα με ένα από τα δροσιστικά κοκτέιλ του. Αν είστε πιο μοναχικοί και φιλήσυχοι τύποι, τις ώρες και μέρες αιχμής, θα χρειαστεί να πάρετε βαθιά ανάσα για να το επισκεφτείτε, λόγω του κόσμου και της δυνατής μουσικής. Info: Μαρίνα Φλοίσβου (Κτίριο 6), Παλαιό Φάληρο, 210 9851247.

Balux cafe, The House Project
Το “House Project” δεν έχει προστεθεί αυθαίρετα στην επωνυμία του μαγαζιού, αφού το Balux cafe πράγματι προσπαθεί να μας κάνει να νιώσουμε σαν στο σπίτι μας κι ακόμα καλύτερα, προσφέροντάς μας την επιλογή να απολαύσουμε τον καφέ μας σε ένα beach house, απ’ αυτά που δεν βλέπουμε συνήθως στην πραγματικότητα, αλλά η τηλεόραση και ο κινηματογράφος φροντίζουν να μας τα παρουσιάζουν συχνά-πυκνά. Διαλέξτε ανάμεσα σε σαλόνι, βιβλιοθήκη, γραφείο, playroom ή έξω, μπροστά στη θάλασσα, καθίστε αναπαυτικά για να απολαύσετε τον καφέ σας κι, αν πεινάσετε, κατευθυνθείτε προς την τραπεζαρία για μεσογειακές γεύσεις, αλλά και σούσι. Info: Λεωφόρος Ποσειδώνος 58, Γλυφάδα, 210 8983577.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ