Βραδιά-αφιέρωμα στην ψυχή, με soul music και soul food

street-food-tunes
ΤΡΙΤΗ, 19 ΜΑΙΟΥ 2015

Ως μουσικό είδος το γνωρίζουμε, τώρα ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε και τη νέα, ομώνυμη τάση στο φαγητό. Την Τετάρτη 20/5 στο κέντρο της πόλης.

Το Soul Food αποτελεί μια κουζίνα που αναπτύχθηκε στις Νότιες ΗΠΑ και λειτούργησε σαν ένας δεσμός συγγένειας μεταξύ των Αφρικανών που μετοίκησαν εκεί τον 15ο αιώνα. Ενυπήρχε στην κουλτούρα τους για αιώνες, τους συνέδεε με τις ρίζες τους και αρθρώθηκε πρώτη φορά μαζί με τη soul μουσική γύρω στο 1960.

Ο Βασίλης Σπόρος (Brooklyn, New Orleans, Tennessee, Burger Bash) μπλέκει παραδόσεις από την Αφρική με αμερικάνικες τεχνοτροπίες κουζίνας και σας προσφέρει 3 combo πιάτα που αντιπροσωπεύουν τη σύζευξη δύο πολιτισμών που έμαθαν να συνυπάρχουν και μέσα σε αυτή τη συνύπαρξη παρήγαγαν τελικά μία ολοκαίνουργια, γεμάτη συναισθήματα, κουλτούρα.

Τα πιάτα που θα γευτείτε στην ενιαία τιμή των 7 ευρώ το καθένα είναι: Fried Chicken (Τηγανητό κοτόπουλο με κρούστα από γαλέτα και μπαχαρικά),  BBQ Pork Belly (Σιγοψημένη χοιρινή πανσέτα με BBQ sauce), Blackened Catfish (Ψάρι του γλυκού νερού φιλέτο με μείγμα μπαχαρικών Blackened [πάπρικα-σκόρδο-κρεμμύδι-θυμάρι-ρίγανη]).

Όλα τα πιάτα συνοδεύονται με Mac’n’Cheese (ζυμαρικά με μείγμα τυριών γκρατινέ (τσένταρ & γκούντα)), Bean Casserole (μαυρομάτικα φασόλια με bacon και ζωμό βοδινού), Buttered Greens (φασολάκια, μπρόκολο και αρακάς με βούτυρο και σκόρδο), Candied Yams (ψητές γλυκοπατάτες με σιρόπι καλαμποκιού και θυμάρι), Cornbread (ψωμάκι από πολέντα [καλαμποκάλευρο] και ξινόγαλο).
 
Στη μπάρα σας περιμένει Jack Daniel's Iced Tea (Jack Daniel's, Southern Comfort, Coca Cola, χυμός λεμονιού) & Apple Jack summer edition (Jack Daniel's, χυμός μήλου, σιρόπι σφενδάμου, κανέλα), ενώ ο Γιώργος Μαρκατάς, στα decks στοχεύει να σας ταξιδέψει στις πιο groovy συνοικίες της Αμερικής, με funk, nu-funk, soul, nu-soul, jazz, hip hop και disco… ορέξεις!
 
Κατεβάστε δωρεάν το Taxibeat app και κατά την εγγραφή σας βάλτε εκπτωτικό κωδικό "DEBOP" για να έχετε 2 διαδρομές των 10 ευρώ με μετρητά και να ζήσετε την εμπειρία του Taxibeat. Αν η διαδρομή ξεπεράσει τα 10 ευρώ, απλά δίνετε το υπόλοιπο στον οδηγό.

Πληροφορίες: Street Food & Tunes, 42 bar, Κολοκοτρώνη 3, στοά Κεντρικού, Παλιά Βουλή, την Τετάρτη 20/5, στις 19.00, είσοδος ελεύθερη, https://www.facebook.com/events/604808736327649/, https://www.facebook.com/debop.gr.