Miyabi Sushi Dining Lounge: νέο στέκι για σούσι στη Γλυφάδα

miyabi-sushi-bar
ΠΕΜΠΤΗ, 28 ΜΑΙΟΥ 2015

Η Γλυφάδα απέκτησε έναν από τους πιο γνήσιους εκφραστές της πιο φιλοσοφημένης, αλλά και πιο υγιεινής κουζίνας του κόσμου, της ιαπωνικής, με το σούσι σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Οι ειδικοί του σούσι στην Ελλάδα, ο Ελληνο-Ιάπωνας Kazuaki Shitamori, ένας από τους βασικούς εισαγωγείς και προμηθευτές πρώτων υλών ιαπωνικών και ασιατικών εστιατορίων στην Ελλάδα, αλλά και ο γνωστός Ιάπωνας sushi-chef, Masahide Isomoto, με πληθώρα συνεργασιών και διακρίσεων στην ιαπωνική κουζίνα, δημιούργησαν το Miyabi Sushi Dining Lounge, συστήνοντας τα δικά τους πιάτα σούσι στη Γλυφάδα.

Στον μοντέρνο και καλοφτιαγμένο lounge χώρο του Miyabi μπορείτε να περιηγηθείτε, αλλά και να μυηθείτε στα εξεζητημένα μονοπάτια της ζεν ιαπωνικής κουζίνας, απολαμβάνοντας το πάντρεμα των εξαιρετικά φρέσκων και υγιεινών πρώτων υλών.

Εκτός από το καλύτερο Sushi της Αθήνας, στο Miyabi έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε καθημερινά τις μοναδικές δημιουργίες του Sushi Chef Iso, όπως το μαγιάτικο tartare με sauce Yuzu-Ponzu ή τον σολομό με sauce ρόκα και miso και να τις συνδυάσετε με κάποια επιλογή, είτε από τις εκλεκτές ετικέτες sake ή την αυθεντική draft μπίρα Kirin ή το ξεχωριστό και ιδιαίτερο Yuzucello που διαθέτει η πλούσια κάβα του.

Και το καλύτερο; Όλα σε πολύ προσιτές τιμές! Πληροφορίες: Miyabi Sushi Dining Lounge, Γιαννιτσοπούλου 3, Γλυφάδα, 2108944845

 

Επί τη ευκαιρία, ας θυμηθούμε τους τρόπους να απολαύσουμε το σούσι όπως του αξίζει:

Διαλέξτε το σωστό εστιατόριο: Αυτό είναι ιδιαιτέρως σημαντικό αν πρόκειται να φάτε σούσι για πρώτη φορά, καθώς η λάθος επιλογή θα σας αφήσει άσχημη εμπειρία και ενδεχομένως να μη θελήσετε να ξαναφάτε σούσι ποτέ –ειδικά αν γενικότερα δεν είστε φίλοι των θαλασσινών. Ρωτήστε φίλους, διαβάστε κριτικές εστιατορίων και μην συμπεράνετε ότι το ακριβό σημαίνει και καλό. Παρ’ όλο που γενικότερα το σούσι θεωρείται πιο ακριβό από άλλα εστιατόρια, δεν σημαίνει ότι όπου βρείτε το πιο ακριβό, θα είναι και η καλύτερη ποιότητα.

Μάθετε τα βασικά είδη του: Σχεδόν σε κάθε εστιατόριο σούσι θα βρείτε sashimi, nigiri, maki και temaki. Το maki θα το συναντήσετε και ως sushi roll και είναι ένας ή δύο τύποι ψαριού και λαχανικά τυλιγμένα μαζί με ρύζι σε φύκι, κομμένο σε μικρές ροδέλες στο μέγεθος μιας μπουκιάς. Τα maki είναι η πιο καλή λύση για ξεκίνημα και για όσους δεν αισθάνονται άνετα με το ωμό ψάρι. Το nigiri αναφέρεται σε φέτες ωμού ψαριού που τοποθετούνται πάνω σε μια οβάλ μπάλα από ρύζι και συνήθως τους προστίθεται ελάχιστη ποσότητα wasabi (καυτερή πράσινη πάστα) και σάλτσα σόγιας. Το sashimi είναι φέτες ωμού ψαριού στο πιάτο χωρίς ρύζι και είναι ο πιο βασικός και «καθαρός» τρόπος να γευτείτε σούσι, αλλά ίσως όχι ο πιο κατάλληλος για έναν αρχάριο. Το temaki είναι παρόμοιο με το maki, μόνο που τα υλικά τυλίγονται σε μορφή κώνου, το οποίο κρατάτε και τρώτε, όπως ένα τάκο.

Δείτε ακόμη περισσότερες χρήσιμες πληροφορίες για το αγαπημένο σούσι, στο άρθρο του clickatlife που ακολουθεί:

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να φάτε σούσι σωστά