Buba: στην Κηφισιά φυσάει αέρας Ταϊλάνδης

buba
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 05 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Εξωτική, ταϊλανδέζικη ατμόσφαιρα, σε ένα χώρο που όλα δείχνουν ότι πρόκειται να δημιουργήσει ιστορία στην αθηναϊκή νύχτα.

Τον Νοέμβριο του 2014 η ομάδα του bar Guru bar επέστρεψε χωρίς βαρύγδουπες ανακοινώσεις, με ένα νέο πρότυπο εστίασης και διασκέδασης, το buba bistrot exotique, το οποίο συμπεριλάβαμε και στις νέες αφίξεις της τότε περιόδου. Αρκετούς μήνες, μετά, το buba δείχνει έτοιμο να συγκεντρώσει τα πλήθη και να βάλει και το δικό του λιθαράκι στις αθηναϊκές νύχτες, φέρνοντας εξωτικό αέρα στο καλοκαίρι μας, κι ας μας κατευθύνει προς τα βόρεια κι όχι τα νότια προάστια της πόλης.

Στεγάζεται στο ιστορικό κτίριο του Μπενάκειου βρεφονηπιακού σταθμού στην Κηφισιά, προσφέροντας έναν πρωτόγνωρο για τα βόρεια προάστια τόπο Thai φιλοξενίας σε αυτούς που ψάχνουν κάτι παραπάνω από ένα all day bar restaurant, χαρίζοντας μια αίσθηση ευφορίας, χωρίς στομφώδεις διαθέσεις, έντονα χρώματα Ασίας στον περιβάλλοντα χώρο και στον κατάλογο και διάθεση ζεν ανάπαυλας. Μην ανησυχείτε, όμως. Τα βράδια «ηλεκτρίζονται», κάτι που καθιστά το buba ιδανική επιλογή όλες τις ώρες της ημέρας.

Ο Κωνσταντίνος Ζουγανέλης διατήρησε την αισθητική που καθιέρωσε το bar Guru bar και επανένωσε την ομάδα του, μετουσιώνοντας ιδανικά το «ιστορικό» παρελθόν του στην αθηναϊκή διασκέδαση, σε ένα απολύτως πρωτότυπο και σύγχρονο παρόν. Με τον Διονύση Παξινό στο καλωσόρισμα και την καθημερινή επιμέλεια του χώρου, την ταϊλανδέζα «κυρία Μαρία» στην κουζίνα και τον ίδιο στα decks να εναλλάσσει μουσικές και κοσμοπολίτικα tunes αναβιώνοντας, αλλά και εξελίσσοντας το soundtrack που έλειπε από την Αθήνα τα τελευταία 5 χρόνια, οι «παλιοί του γνωστοί και νοσταλγοί» θα νιώσουν κατευθείαν «σπίτι» τους, ενώ οι νέοι επισκέπτες θα μυηθούν σε μία ανεπιτήδευτη αίσθηση ραφιναρισμένου private club που θα τους κερδίσει αυτοστιγμεί.

Στο πλήρως ανανεωμένο μενού του, με κλασικές και «πειραγμένες» ταϊλανδέζικες συνταγές, άρτια υλοποιημένες και παρουσιασμένες, θα έχετε την ευκαιρία να γευτείτε τις γεύσεις της εξωτικής αυτής χώρας, φτάνοντας μόνο μέχρι την Κηφισιά. Στα highlights του καταλόγου θα βρείτε δύο παραλλαγές Vietnamese Rolls (vegan και μη -με πάπια στον ατμό- φρέσκα λαχανικά και vermicelli noodles τυλιγμένα σε rice paper), Duck Salad (αρωματική πάπια στη σχάρα, vermicelli noodles, lime, κολιανδρος & ξηροί καρποί), Pok Pok chicken wings (τραγανές φτερούγες κοτόπουλο, μαριναρισμένες σε μυστική μαρινάδα με βάση τη fish sauce και παναρισμένες σε αλεύρι ρυζιού και μπαχαρικά), αλλά και Βιρμανέζικο κοτόπουλο (Burmese Chicken Curry – φιλέτο κοτόπουλο, κόκκινο και κίτρινο curry, fish & soya sauce, καραμελωμένα κρεμμύδια και ρύζι γιασεμιού στον ατμό), ό,τι πρέπει για να βρεθείτε προς Ασία μεριά με μια… μπουκιά.

Κι αν διψάτε για κοκτέιλ, στο buba η μπάρα διατηρεί το ανήσυχο και δημιουργικό πνεύμα της κάνοντας, μάλιστα, μία πιο salty πρόταση, ενσταλάζοντας «ξίδι ρυζιού» σε κλασικά και μη cocktails και mocktails.

Κι όλα αυτά σε ρετρό διακόσμηση, με vintage πίνακες και αντικείμενα-τρόπαια ταξιδιών, με ανοιχτή κουζίνα, έναν ήσυχο arty ημιώροφο, αλλά και τον prive χώρο λίγα σκαλιά πιο πάνω.

Μην νομίζετε, όμως, ότι το buba έπαιξε κιόλας όλα του τα χαρτιά. Έχει ακόμη έναν άσσο στο μανίκι, αφού στο πίσω μέρος, σας περιμένει ένας «κρυμμένος» κήπος, ένα ολοκαίνουργιο, ολόφυτο glasshouse, fusion αισθητικής, με πολύχρωμες μαξιλάρες, ομπρέλες με ασιατικό touch και μία μεγάλη μπάρα ικανή να φιλοξενήσει χαλαρές ηλιόλουστες στιγμές, αλλά και πιο party βραδινές εξόδους.

Όσοι ονειρευόσασταν χρόνια ένα ταξίδι στην Ταϊλάνδη κι ακόμα δεν έχετε μπορέσει να το πραγματοποιήσετε, βάλτε «πρώτη» για Κηφισιά. Το buba υπόσχεται να κάνει το όνειρό σας πραγματικότητα, χωρίς να χρειαστείτε βαλίτσες και αεροπορικά.

Πληροφορίες: buba, Παπαδιαμάντη 4, Κηφισιά 210 6231151, από 30 ευρώ/άτομο, https://www.facebook.com/bubakifisia