Φτιάχνουμε κοκτέιλ με κρασί για τις ημέρες της καραντίνας

kokteil-frouta-krasi
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Λίγο αλκοόλ μπορεί να βοηθήσεινα περάσουμε την καραντίνα λίγο πιο ανώδυνα. Γι' αυτό φτιάξτε τα δικά σας κοκτέιλ με κρασί και απολαύστε τα στο μπαλκόνι, στην υγειά σας πιο πολύ από ποτέ.

Red Hot Summer
Δροσερό και απόλυτα γευστικό για όσους αγαπούν το κόκκινο κρασί -και το καλοκαίρι.

Θα χρειαστείτε ¾ του φλιτζανιού κόκκινο κρασί, ¼ του φλιτζανιού lemon-lime σόδα, πάγο και lime για γαρνιτούρα. Αναμείξτε όλα τα συστατικά μαζί σε ένα ποτήρι γεμάτο με πάγο, ανακατέψτε και γαρνίρετε με το lime.

Τζούλεπ μήλο και αχλάδι
Τα φύλλα μέντας του δίνουν άρωμα και ο χυμός μήλου το βοηθάει να γλυκίσει, χαρίζοντάς του έξτρα δροσιά.

Θα χρειαστείτε 10 φύλλα μέντας, 6 σφηνάκια ροζέ Port, 1,5 σφηνάκι χυμό μήλου, πάγο και για γαρνιτούρα ένα κλαδάκι μέντας. Ανακατέψτε τα φύλλα μέντας και το χυμό μήλου σε ένα σέικερ για κοκτέιλ. Προσθέστε το κρασί και λίγο πάγο, χτυπήστε και αδειάστε το περιεχόμενο σε ένα ποτήρι. Γαρνίρετε με το κλαδάκι μέντας.

Red Splash
Κόκκινο σαν τη φωτιά, το κοκτέιλ αυτό περιέχει και τεκίλα, για τους πιο τολμηρούς.

Θα χρειαστείτε 2,5 σφηνάκια άσπρη τεκίλα, 2,5 σφηνάκια Pinot Noir, λιγότερο από 1 σφηνάκι χυμό λεμόνι, λιγότερο από 1 σφηνάκι νέκταρ αγαύης, 3 σφηνάκια χυμό γκρέιπφρουτ και για γαρνιτούρα lime. Αναμείξτε όλα τα συστατικά σε ένα σέικερ για κοκτέιλ γεμάτο πάγο, χτυπήστε και αδειάστε σε ένα χαμηλό ποτήρι, γαρνίροντας στο τέλος με το lime.

Princess of the Hive
Πλούσιο σε βιταμίνη C χάρη στο χυμό λεμονιού, το οινικό αυτό κοκτέιλ θα ξετρελάνει τους λάτρεις των γλυκών ποτών.

Θα χρειαστείτε 1,5 σφηνάκι τζιν, 1,5 σφηνάκι λευκό Μοσχάτο, 1,5 σφηνάκι χυμό λεμόνι, 1 σφηνάκι Schnapps ροδάκινο και 1 σφηνάκι απλό σιρόπι (μπορείτε να το φτιάξετε αναμειγνύοντας ίσα μέρη καυτού νερού και ζάχαρης, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη). Αναμείξτε όλα τα συστατικά σε ένα σέικερ για κοκτέιλ γεμάτο πάγο. Χτυπήστε και αδειάστε σε ένα ποτήρι για κοκτέιλ. 

The Summer Cup
Φρουτώδες, ό,τι πρέπει για ανοιξιάτικες βραδιές στο μπαλκόνι.

Θα χρειαστείτε 3,5 σφηνάκια αφρώδους οίνου, 1,5 σφηνάκι Liqueur King's Ginger, 3,5 σφηνάκια χυμό κράνμπερι, 3,5 σφηνάκια λεμονάδα. Αναμείξτε όλα τα συστατικά μαζί σε ένα ποτήρι με πάγο και ανακατέψτε. Μπορείτε να προσθέσετε διαφορα κομμένα φρούτα στο ποτήρι σας για πιο καλοκαιρινή χροιά.

Mamarita
Μοιάζει εξωτερικά με το Cosmopolitan και είναι εξίσου –αν όχι περισσότερο- γευστικό με το συνδυασμό τεκίλας και Cabernet Sauvignon.

Θα χρειαστείτε 2,5 σφηνάκια άσπρης τεκίλας, περίπου 1 σφηνάκι Cabernet Sauvignon, 1,5 σφηνάκι Triple Sec, 1,5 σφηνάκι νέκταρ αγαύης, 1,5 σφηνάκι χυμό λεμονιού και lime για γαρνίρισμα. Προσθέστε τα υλικά σε σέικερ για κοκτέιλ γεμάτο πάγο, χτυπήστε και αδειάστε σε ποτήρι κοκτέιλ, γαρνίροντας με το lime.

French 75
Δροσερό, γλυκό, ανθρακούχο και πολύ… σικάτο.

Θα χρειαστείτε περίπου 2,5 σφηνάκια βότκα, 1 σφηνάκι χυμό λεμονιού, μισό σφηνάκι απλό σιρόπι (δείτε πιο πάνω πώς να το φτιάξετε), περίπου 2,5 σφηνάκια αφρώδους οίνου. Αναμείξτε όλα τα υλικά εκτός του κρασιού σε σέικερ για κοκτέιλ γεμάτο πάγο, χτυπήστε και αδειάστε σε ποτήρι σαμπάνιας. Προσθέστε τέλος και το αφρώδες κρασί.