4ήμερο οινομαγειρεμάτων στο Σύνταγμα

tzitzikas-mermigkas
ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Η εβδομάδα ξεκινάει με τις καλύτερες προϋποθέσεις στο κέντρο της Αθήνας, με το τετραήμερο κρασιού και φαγητού στο εστιατόριο Τζίτζικας και Μέρμηγκας Συντάγματος, όπου θα απολαύσουμε γεύσεις και κρασιά Ελλάδας.

Η ζέστη δεν μας πτοεί και το 4ήμερο οινομαγειρεμάτων που οργανώνει ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας Συντάγματος αποτελεί μια καλή αφορμή για να μας φέρει στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να δοκιμάσουμε νέες γαστρονομικές δημιουργίες, που κάθε μία ξεχωριστά βρίσκει το «ταίρι» της στο κατάλληλο κρασί.

Αυτές τις 4 ημέρες, το κρασί -με τη συνεργασία δύο βραβευμένων οινοπαραγωγών «Κτήμα Λαντίδη» και «Οινοποιείο Παπαγιαννάκος»- και το φαγητό «παντρεύονται» ιδανικά, δημιουργώντας έτσι απαράμιλλους γευστικούς συνδυασμούς που υπόσχονται να μας ενθουσιάσουν. Και για του λόγου το αληθές, μερικά από τα πιάτα που θα δοκιμάσετε είναι Μιλφέιγ Λαχανικών (τυρί μαστέλο Χίου στη σχάρα με ψητά λαχανικά και σάλτσα βασιλικού) στα 8,40 ευρώ, Κριθαρότο με ποικιλία μανιταριών και παρμεζάνα, αρωματισμένο σε λάδι τρούφας στα ,70 ευρώ, Μοσχαρίσια φιλετάκια κιλότου με σάλτσα δενδρολίβανου και ψητά λαχανικά στα 13,90 ευρώ, Σαλάτα του Τζίτζικα με 10 είδη φρεσκοκομμένων λαχανικών, με ανθότυρο μανούρι και βινεγκρέτ μουστάρδας στα 8,90 ευρώ και πολλά άλλα, όλα άψογα συνδυασμένα με λευκά και κόκκινα κρασιά από τους παραπάνω παραγωγούς.

Αυτές τις 4 ημέρες 22-25 Ιουνίου, φροντίστε να κατεβείτε στο κέντρο…πεινασμένοι!

Πληροφορίες: Τζίτζικας και Μέρμηγκας, Μητροπόλεως 12-14, Σύνταγμα, 210 3247607, στις 22-25/6, http://www.tzitzikasmermigas.gr/, https://www.facebook.com/TzitzikaskioMermigas