Dausage: νέα είσοδος στο γαστρονομικό μας σύμπαν

dausage
ΤΕΤΑΡΤΗ, 08 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Μισό ντόνατ και μισό λουκάνικο, το dausage είναι μια νέα απόπειρα συνδυασμού γεύσεων. Θα πετύχει;

Το μπουγατσάν (μπουγάτσα και κρουασάν) και τα cruffin έκαναν θραύση. Τώρα, έρχεται ένα νέο και αρκετά περίεργο mash-up να μας αναστατώσει όλο το γαστρονομικό μας σύμπαν. Ή τουλάχιστον αυτό αποπειράται να πετύχει ο Liam Bennett, web developer από την Ουαλία, ο οποίος περνά τη…λιπαρή γραμμή του αλμυρού και του γλυκού και συνθέτει ένα πλούσιο, θερμιδικό γεύμα.

Το dausage είναι μισό ντόνατ και μισό λουκάνικο, ο δημιουργός του το εμπνεύστηκε από τα cronuts (κρουασάν και ντόνατ) και τα cruffin και πλέον παράγει μια σειρά προϊόντων με χοιρινό και γλυκιά γέμιση.

Ανάμεσα στα διάφορα είδη dausage βρίσκουμε και με γέμιση μαρμελάδα βατόμουρο, ενώ όπως είπε ο ίδιος, η ιδέα τού ήρθε ψάχνοντας να βρει με τι άλλο θα μπορούσε να συνδυάσει τα ντόνατ.

Ψάχνοντας για το τι ταιριάζει καλά με γλυκές γεύσεις, σκέφτηκε το λουκάνικο μιας και ο ίδιος είναι λάτρης και παρ’ όλο που οι περισσότεροι αντιμετώπισαν το νέο εγχείρημα αρχικά με σκεπτικισμό -και αρκετοί με απέχθεια- όταν το δοκίμασαν, άλλαξαν γνώμη.

Προς το παρόν, ο Bennett φτιάχνει τα dausage χειροποίητα και τα πουλάει σε αγορές, αλλά ταυτόχρονα προσπαθεί να μαζέψει χρήματα μέσω Kickstarter, έτσι ώστε να φτιάξει την πρώτη μηχανή παραγωγής dausage του κόσμου.

Ταυτόχρονα, πειραματίζεται με διάφορα είδη γέμισης, όπως σάλτσα μήλου με χοιρινό, μέντα με αρνί, αλλά θέλει να το ψάξει περισσότερο, προκειμένου να βρει κάτι που θα τραβήξει περισσότερο το ενδιαφέρον του κόσμου.

Ο δημιουργός τους, τονίζει ότι η ιδέα του είναι πολυλειτουργική και τα dausage μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε barbeque, να συνδυαστούν με πατάτες, στο πρωινό κ.ά.

Αν και η πρόταση του dausage δεν είναι και από τις πιο υγιεινές, μένει να δούμε αν θα κερδίσει τον κόσμο άμεσα, ώστε να αρχίσουν να «γέννιουνται» σημεία πώλησης dausage από χώρα σε χώρα.

Πληροφορίες: http://www.dausage.com/